reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

właśnie najśmieszniejsze jest to że w instrukcji napisane jest "Używając pojemnika do sterylizacji nalezy postępować zgodnie ze wskazówkami opisanymi w części pt.'Korzystanie z pojemnika do sterylizacji',"

a instrukcja nie posiada tego rozdziału :no::no::no::no:

no nic najwyżej zrobię po swojemu ;-)

tez nie odkrylam jak tego uzywac :) wiec jak wymyslicie jakis dobry sposob to dajcie znac

reklama
to ja zrobię tak:
rozbiorę laktator na części...umyję go w wodzie z płynem (tak jak w instrukcji), wypłuczę...wsadzę do tego pudełka, zaleję wrzątkiem i przykryje pokrywką - i zostawię tak na jakies 5-10min. :sorry:

ja mam sterylizator TT do mikrofalówki i używamy go tak:
najpierw wszystko myjemy wodą z płynem, potem wsadzamy do sterylizatora, nalewamy szklankę wody, zamykamy i wszystko wsadzamy do mikrofali na 5 minut :tak:

laktator też wyparzyłam, a co ;-)

No czyli mniej wiecej tak jak znalazlam.
Gosia chyba nei musisz zalewac wrzatkiem ;-)
A swoja droga to mogliby w tej ulotce lepiej sie postarac :-D

ja sterylizowalam w parowarze :tak::tak::tak::tak:
Nie pamietam jzu ile czasu mi to zajmowalo, ale jakos tak wlewalam wody mniej wiecej na kwadrans, moze troche wiecej - w sumie to zawsze na oko :-D

Teraz tez chcialam uzywac parowara ale najpierw bede musiala z niego wywietrzyc zapachy po rybie :-D

tn_551.jpg

ja w ostatniej chwili kupiłam tą komodke z przewijakiem. kurcze długo sie zastanawiałam bo mam wanienke z przewijakiem ale jest ona tak wysoka ze mi chyba kregosłup odpadnie :szok:
na komodke musze czekac4-5 tyg mam nadzieje ze mały sie nie pospieszy :-)

reklama
Do góry