reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
ja kupilam smoczek i biore ze soba, bo moj pierwszy synek dostal szpitalny i potem wcale nei chcial innego, wiec musialam jezdzic i szukac tych szpitalnych po sklepach. Tym razem jesli mala bedzie chciala smoczek, przynajmniej bedzie ladny :-D

aa, sorki ze tak post pod postem ale chcialam wam o czyms powiedzieć.
otóz przedwczoraj jak bylam w Auchan widzialm butelki wlasnie TT, na każdej z nich była zerwana nalepka ze superpromocja( na niektórych nalepki nie były zerwane) i ze cena 12,45 zł. Pomyśłałam Super! Wzięłam taka z cała nalepka i figa! menadzerka do której poszłam z fochem ze skaner pokazuje mi cene 24,99 zl powiedziala ze akurat u nich w auchan ta promocja nie obowiązuje

no wściec się można!Podwójna cena!!! 12,45 a 25 zł to jakw morde strzelił 2 razy tyle.:wściekła/y:

ostatnio do Carrefoura trafiły produkty TT...ale szczerze powiem że nie pamiętam czy butelki też...hmm:sorry:

Ja tam biore smoczek, tak na wszelki wypadek. I moze jedna mala butelke tez.
Rozek mamy, wiec na pewno spakuje (ciekawe jak zareaguja w szpitalu, tu pewnie nie znaja czegos takiego :sorry:), spiworek mamy od 2,5kg (niby od 0-6 mcy), ale zastanawiam sie czy brac laktator...
Ja wszystko najpierw umylam w cieplej wodzie z plynem do naczyn, dokladnie wyplukalam, a pozniej wrzucilam do sterylizatora.

Ja tam biore smoczek, tak na wszelki wypadek. I moze jedna mala butelke tez.
Rozek mamy, wiec na pewno spakuje (ciekawe jak zareaguja w szpitalu, tu pewnie nie znaja czegos takiego :sorry:), spiworek mamy od 2,5kg (niby od 0-6 mcy), ale zastanawiam sie czy brac laktator...
Ja wszystko najpierw umylam w cieplej wodzie z plynem do naczyn, dokladnie wyplukalam, a pozniej wrzucilam do sterylizatora.

niunia...bo Ty chyba masz ten laktator TT...powiedz mi co się robi z tym pudełkiem do sterylizacji??? jak się go używa???:sorry::sorry::sorry:

ja mam pozyczony laktatror Medeli i wygotowalam to co sie dalo - ta tutke do przystawiania do piersi i butelke.
Jak sie da w waszym cos odczepic co normlanie jest do mycia to pewnie to tez mozna jak nie wygotowac to przynjamniej wyparzyc :tak:

niunia...bo Ty chyba masz ten laktator TT...powiedz mi co się robi z tym pudełkiem do sterylizacji??? jak się go używa???:sorry::sorry::sorry:
Gosia ja mam sterylizator elektryczny parowy :sorry: Ale w zestawie od laktatora tez mam taki pojemniczek. Probowalam znalezc jakies info... Z tego co widze, wlewasz wode (przewaznie 200ml) i wkladasz do mikrofali na jakies 5-8minut.
A w ulotce nie ma zadnej instrukcji? Bo to co znalazlam, to tak ogolnie sterylizacji mikrofalowej... A nie chce, zebys sobie cos zepsula przez przypadek ;-)

reklama
właśnie najśmieszniejsze jest to że w instrukcji napisane jest "Używając pojemnika do sterylizacji nalezy postępować zgodnie ze wskazówkami opisanymi w części pt.'Korzystanie z pojemnika do sterylizacji',"

a instrukcja nie posiada tego rozdziału :no::no::no::no:

no nic najwyżej zrobię po swojemu ;-)

Do góry