reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

tru, tru...

mój M jak to określił nie będzie syna w gejowskie ciuchy ubierać:-D:-D:-D:-D

kochane, czy x-landery są ciężkie?
któraś miała?
neska twój to jaka wersja, bo my chcemy kupić xa z 2010 roku

bo my ciągle nie wybraliśmy wózka:sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
taaa... sama radosc :-D
Ale damy rade :tak:
Damy, a mamy wyjście? ;-)

poprzednio M wyjechal na 3 miesiace jak Jas mial 5 tygodni.... Teraz niby bedzie dluzej i potem wyjedzie na krocej niz wtedy no ale ja zostane jzu z dwojka dzieci... :sorry: I dlatego chyab raczej na dwojce poprzestaniemy :-D
Po urodzeniu Pawła A wyjechał po 4 tyg, na 6. Jak urodził sie Łukasz to był jeszcze 7 tyg a potem wyjechał na 9 :sorry: Teraz będzie niewiadomoile po (zależnie od tego kiedy malutka się urodzi) a wyjeżdża 15tego kwietnia...

AsiaKC i Mysz podziwiam Was dziewczyny! :happy:
A bedziecie mialy kogos do pomocy? Bo samej to faktycznie moze byc ciezko :sorry:
Moi rodzice mieszkają 40 km od Warszawy więc jak coś to przyjada... Ale ogólnie zostaję sama...
Myślałam o jakiejś pomocy jak Łukasz się urodził - pani do posprzatania, czy nani na niepełny etat na spacery i inne takie ale jakoś nie potrafiłam się zdecydować - zobaczymy jak będzie teraz.
W sumie mam bratanicę pełnoletnią, mogłabym wejść z nią w jakiś układ opiekuńczo-domowy ale ona maturę robi więc raczej nie teraz tylko od wakacji/nowego roku akademickiego by to wchodziło w rachubę.
Tak samo jak z wyborem samochodu. A jednak nie każdą z nas stać na nowe Volvo, prawda?
Dokładnie tak. My np popawełkowo sprzedawaliśmy wózek ze spacerówką i fotelikiem w komplecie - bezwypadkowy. Myślę że sporo osób tak robi i niejedna z nas będzie foteliki wystawiać na allegro jak dzieci wyrosną.

Moniskabe - piękny ten fotelik - jakie ma zywe kolory - lubię takie połączenie...

tru, tru...

któraś miała?

Ha! Mój M też stwierdził, że zedrze z łóżeczka naklejkę z misiami, bo są takie ciotowate :-p Głupek! Za to sprzedawca do łóżeczka w gratisie dodał prześcieradło na materac RÓŻOWE :eek: Ja tam jednak twierdze, że prawdziwy facet różu się nie boi :-p

Ha! Mój M też stwierdził, że zedrze z łóżeczka naklejkę z misiami, bo są takie ciotowate :-p Głupek! Za to sprzedawca do łóżeczka w gratisie dodał prześcieradło na materac RÓŻOWE :eek: Ja tam jednak twierdze, że prawdziwy facet różu się nie boi :-p

kochana chciałam M kupić na wesele krawat w kolorze pudrowego różu - najpierw myślał, że żartuję, potem zmroził mnie wzrokiem:-D

tru, tru...

któraś miała?

To jest XQ z 2009, jest dość lekki jak na X-landera bo ma przednie koła piankowe.
XA jest cięższy

Mag 007 mój jest chyba jeszcze lepszy. Kupiłam ostatnio takie niebieskie rajtuzy z misiem na pupce, a on stwierdził, że jego syn nie będzie w rajstopach chodził :eek:
Co do fotelika to my też kupiliśmy używany chicco synthesis xt-plus. Uźywany przez niecałe pół roku z paragonem i gwarancją. Jseteśmy ardzo zadowoleni.

mi sie wydaje ze wszytskei wozki z 4 pompowanymi kolami maja porownywalana wage (ok 15kg) - lzejsze na pewno beda te ktore maja przednei piankowe ale jak sie to sprawdza to nie wiem...

Co do bycia samej to ja mam cudowna nianie (tzn. to nie moaj niania tylko Jasia :-D) i moge na nia liczyc w kazdej sytuacji. Z tesciami mam kontakt umiarkowany (tzn. w sumie to coraz gorszy), a moi rodzice mieszkaja na drugim koncu Polski. Poki nie wroce do pracy (wracam we wrzesniu) to u nich bede tez siedziec - chcialabym pojechac juz w maju (zeby M nas zawiozl) no ale Adas bedzie mial tylko 2 miesiace - troche sie boje ze moze byc za maly na taka podroz... Z Jasiem po raz pierwszy pojechalam jak mial 3 miesiace.

reklama
)
Dokładnie tak. My np popawełkowo sprzedawaliśmy wózek ze spacerówką i fotelikiem w komplecie - bezwypadkowy. Myślę że sporo osób tak robi i niejedna z nas będzie foteliki wystawiać na allegro jak dzieci wyrosną.

Moniskabe - piękny ten fotelik - jakie ma zywe kolory - lubię takie połączenie...
tez mi sie podobalo polaczenie kolorow. Chociaz tak naprawde to wedlug mnie ma najmniejsze znaczenie.
Ale wlasnie otrzymalam maila od sprzedawczyni, ze jak chce to jej maz moze mi przywiezc fotelik pod wskazany adres, bo przejezdza przez moja miejscowosc. Zebym nie musiala placic za przesylke. Super :-)
kochana chciałam M kupić na wesele krawat w kolorze pudrowego różu - najpierw myślał, że żartuję, potem zmroził mnie wzrokiem:-D
ja na studniowce mialam dol kiecki rozowy, taki pudrowy. No i na szczescie Karol nie protestowal, jak powiedzialam , ze krawat musi byc rozowy :-D
tylko, ze krawat w wiekszosci byl szary, a mial paseczki rozowe :-D
Mag 007 mój jest chyba jeszcze lepszy. Kupiłam ostatnio takie niebieskie rajtuzy z misiem na pupce, a on stwierdził, że jego syn nie będzie w rajstopach chodził :eek:
Co do fotelika to my też kupiliśmy używany chicco synthesis xt-plus. Uźywany przez niecałe pół roku z paragonem i gwarancją. Jseteśmy ardzo zadowoleni.
hehe faceci sa przeslodcy :-D
"nie bedzie w rajstopach chodzil" :-D
Mój to powiedział, że w bluzeczkę w różowe gwiazdki nie ubierze:) Bo nie będzie za transwestytę małego przebierac:-D
my dostalismy pajacyk w rozowe serduszka, jak jeszcze plci nie znalismy i jakos sie mi zapodzial (wszystkie "dziewczeskie" ciuszki oddalam Paulinie) w szafce. Karol oczywiscie zbulwersowany, ze jego syn nie bedzie chodzil w takich rzeczach.
No to go zgasilam, ze przeciez to w wiekszosci ja go bede ubierac, wiec jak Karol bedzie w pracy to Pawełek bedzie w tym chodzil :p

Do góry