reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Super!
Nasi znajomi mieli adbora - nie wiem czy ten sam model ale dwójka dzieci w nim przejeździła i byli bardzo zadowoleni.
A jak się im młodsza urodziła to i starszego podwozili z nią nie raz nie dwa, a on chłopaczek słusznej wagi był. Tak więc wytrzymała bryka :tak:

reklama
A ja ostatnio dostałam namiary na przytulne gniazdko :) Nazwa przesłodka heheh - generalnie mama bliźniąt gorąco poleca :-) jak Maleństwo marudne jest (lub kolka je męczy) Koszt horrendalny ... fakt ale sprawdzone i jeśli któraś ma nadwyżkę funduszy to warto pomyśleć :-)

HUSTAWKA FISHER PRICE PRZYTULNE GNIAZDKO NA PRAD (899279025) - Aukcje internetowe Allegro

Ja na razie tylko myślę ;) (nadwyżki brak)

Ja też mam ochotę na tą huśtawkę, już się czaję od kilku miesięcy. Powiedziałam babci i cioci, że jak będą chciały coś kupować, to niech zapytają to może dołożą do huśtawki. Ja widziałam najtaniej na all za 484 albo nawet 464zł, jakoś przed świętami to było,tak więc o stówkę taniej.

Igi ja kompletnie nie wierze w takie bzdury!!! Dla mnie to zwykli naciągacze nic wiecej!ijeszcze ta cena :szok: Ja jestem zdania ze jak sie ma silną wolę, to mozna naprawde szybko schudnąc, bez róznych wynalazków:tak:

Dziewczyny, ja trochę z innej beczki zakupowej....ale jak na siebie patrze to chcialabym byc juz szczupła....i stad ten pomysł na zakup.
Co wy na to???
NOWOŚĆ w POLSCE! HIT w USA! SKECHERS SHAPE-UPS!! (926803299) - Aukcje internetowe Allegro

Wymysliłam, ze normalnie chodzimy na wiosne z dzieckiem na spacery i same chudniemy:-D

wow ale wynalazek i cena:szok: jednak ja nie lubie tego typu adidasów - takich zabudowanych i zdecydowanie wole aerobik:rofl2:

No ja juz mam zapowiedziana silownie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie lubie cwiczyc, zawsze mialam zwolnienie z wfu, ale zauwazylam skorke pomaranczowa na udach (zamiast rozstepow chyba) i musze cos zaczac z tym robic :sorry: Z sasiadka moja bedziemy sie mobilizowac :tak:

Jak ja wam zazdroszcze..ja za czasow studenckich mialam faze na siłkę i na aerobik - zero diety ale za to cwiczenia 4 x tydz i waga -10 kg...no ale potem poznalam męża i zamist ćwiczyc z nim spedzalam czas ... heheh również "cwicząc":sorry:
Matko ale jestem zamroczona, dwa razy dałam link do pościeli zamiast do łóżeczka :-D
No dobra to tu jest łóżeczko
GRATIS Łóżeczko DREWEX Laura MOCCA .op.bok+mat (907211172) - Aukcje internetowe Allegrodzidziola :tak:
Też zamówliśmy te łóżeczko tylko ze z szuflada:-) W pn odbieramy je - jest przepiekne...ale nie wiedzialamze ten bok jest zdejmowalny i mozna z niego zrobic łóżko...qrcze troche zaczynam załować bo jak mała bedzie wieksza to kolejny trzeba bedzie robic zakup:confused2:

Moniskabe - te gąbki podobno do niczego i bakterie się w nich mnożą... Podobno lepsze są "foczki".
Leżaczek do kąpieli dla niemowlaka - PRZYDATNY!! (919001247) - Aukcje internetowe Allegro
Ja miałam taki leżaczek...
LEŻACZEK do kąpieli noworodka__WARSZAWA (927726118) - Aukcje internetowe Allegro
i tez prawie go nie używałam.
ja mam do kąpieli wanienkę...i powiem szczerze że nic więcej nie zamierzam cudować. Oglądałam raz w DDTVN jak Zawistowski mówił o kąpieli noworodka... żadnych gąbek, leżaczków czy nawet myjek...Dziecko najbezpieczniejsze będzie na ręce rodzica w trakcie kąpieli :-D
Te leżaczki są podobno super, latwo sie je pierze i wygoda nie z tej ziemi...ja jak bede miala sama kapac mała (maz w pracy na 2 zmianie bedzie) to bede go uzywała , bo tak samej na rece moze byc mi ciezko i niewygodnie!:sorry: ale poki maz bedzie ze mna odprawial rytual kąpieli bedziemy uzywac jego silnego przedraminia:-)

Myśmy kupili taki wózek.

Najlepsze jest to że pojechaliśmy po zupełnie inny.
Tamten oglądałam 300 razy i byłam pewna że go kupimy, ale zauważyłam ten i go wzieliśmy, jest dość lekki jak na x-landera bo ma te przednie koła piankowe:tak:

Ale czy dobrze wybrałam to się zobaczy z czasem :sorry::sorry:
Wyjdzie w praniu niestety:tak:

Mój J po urodzeniu Mikołaja bierze sobie tydzień wolnego...bo sama boję się z tak małym dzieckiem w domu siedzieć - zwłaszcza że będę zmęczona po porodzie :sorry:
a co do kąpieli to właśnie J będzie od tego...ma doświadczenie i to lubi...więc niech chociaż tyle robi przy dziecku :-D:-D:-D:-D

Mój mąż również bierze wolne przynajmniej na tydzień, trzeba będzie także poświęcić więcej uwagi Dawidkowi, jak on zareaguje na rodzeństwo. Z Dawidem to tatuś kąpał synka :) bardziej odważny był teraz to zobaczymy jak to będzie :)

no mój nie może wolnego bo ma na umowę zlecenie a i tak nie mieszkamy razem i się mało co widujemy(jakby miał wolne to by był u siebie w domu a ja u siebie, spać u mnie nie może a ja u niego też nie), więc cały obowiązek spadnie na mnie po porodzie, aż się boję, ale nie mam wyjścia:baffled::dry:

no mój nie może wolnego bo ma na umowę zlecenie a i tak nie mieszkamy razem i się mało co widujemy(jakby miał wolne to by był u siebie w domu a ja u siebie, spać u mnie nie może a ja u niego też nie), więc cały obowiązek spadnie na mnie po porodzie, aż się boję, ale nie mam wyjścia:baffled::dry:

Candy ja wiem , ze to nie moja sprawa.
Ale ja na Twoim miejscu podziekowalabym za wszelka pomoc.
nie wiem, moze jestem zbyt honorowa. No i dziwie sie, ze Ty chcesz sie jeszcze z nim spotykac. I niedajboze mieszkac.:confused2:

reklama
Wiecie co sie okazalo? Znalazlam wczoraj, ze producent ma nowy kolor "mojego" wozka - blekitno-niebieski. I zapytalam w sklepie czy mogliby mi wyslac ten drugi (jest mniej jaskrawy niz ten turkus) i podobno maja i mi wysla :-):-):-) Ale sie ciesze!

Do góry