reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Super!
Nasi znajomi mieli adbora - nie wiem czy ten sam model ale dwójka dzieci w nim przejeździła i byli bardzo zadowoleni.
A jak się im młodsza urodziła to i starszego podwozili z nią nie raz nie dwa, a on chłopaczek słusznej wagi był. Tak więc wytrzymała bryka :tak:

reklama
A ja ostatnio dostałam namiary na przytulne gniazdko :) Nazwa przesłodka heheh - generalnie mama bliźniąt gorąco poleca :-) jak Maleństwo marudne jest (lub kolka je męczy) Koszt horrendalny ... fakt ale sprawdzone i jeśli któraś ma nadwyżkę funduszy to warto pomyśleć :-)

HUSTAWKA FISHER PRICE PRZYTULNE GNIAZDKO NA PRAD (899279025) - Aukcje internetowe Allegro

Ja na razie tylko myślę ;) (nadwyżki brak)

Ja też mam ochotę na tą huśtawkę, już się czaję od kilku miesięcy. Powiedziałam babci i cioci, że jak będą chciały coś kupować, to niech zapytają to może dołożą do huśtawki. Ja widziałam najtaniej na all za 484 albo nawet 464zł, jakoś przed świętami to było,tak więc o stówkę taniej.

Igi ja kompletnie nie wierze w takie bzdury!!! Dla mnie to zwykli naciągacze nic wiecej!ijeszcze ta cena :szok: Ja jestem zdania ze jak sie ma silną wolę, to mozna naprawde szybko schudnąc, bez róznych wynalazków:tak:

Dziewczyny, ja trochę z innej beczki zakupowej....ale jak na siebie patrze to chcialabym byc juz szczupła....i stad ten pomysł na zakup.
Co wy na to???
NOWOŚĆ w POLSCE! HIT w USA! SKECHERS SHAPE-UPS!! (926803299) - Aukcje internetowe Allegro

Wymysliłam, ze normalnie chodzimy na wiosne z dzieckiem na spacery i same chudniemy:-D

wow ale wynalazek i cena:szok: jednak ja nie lubie tego typu adidasów - takich zabudowanych i zdecydowanie wole aerobik:rofl2:

No ja juz mam zapowiedziana silownie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie lubie cwiczyc, zawsze mialam zwolnienie z wfu, ale zauwazylam skorke pomaranczowa na udach (zamiast rozstepow chyba) i musze cos zaczac z tym robic :sorry: Z sasiadka moja bedziemy sie mobilizowac :tak:

Jak ja wam zazdroszcze..ja za czasow studenckich mialam faze na siłkę i na aerobik - zero diety ale za to cwiczenia 4 x tydz i waga -10 kg...no ale potem poznalam męża i zamist ćwiczyc z nim spedzalam czas ... heheh również "cwicząc":sorry:
Matko ale jestem zamroczona, dwa razy dałam link do pościeli zamiast do łóżeczka :-D
No dobra to tu jest łóżeczko
GRATIS Łóżeczko DREWEX Laura MOCCA .op.bok+mat (907211172) - Aukcje internetowe Allegrodzidziola :tak:
Też zamówliśmy te łóżeczko tylko ze z szuflada:-) W pn odbieramy je - jest przepiekne...ale nie wiedzialamze ten bok jest zdejmowalny i mozna z niego zrobic łóżko...qrcze troche zaczynam załować bo jak mała bedzie wieksza to kolejny trzeba bedzie robic zakup:confused2:

Moniskabe - te gąbki podobno do niczego i bakterie się w nich mnożą... Podobno lepsze są "foczki".
Leżaczek do kąpieli dla niemowlaka - PRZYDATNY!! (919001247) - Aukcje internetowe Allegro
Ja miałam taki leżaczek...
LEŻACZEK do kąpieli noworodka__WARSZAWA (927726118) - Aukcje internetowe Allegro
i tez prawie go nie używałam.
ja mam do kąpieli wanienkę...i powiem szczerze że nic więcej nie zamierzam cudować. Oglądałam raz w DDTVN jak Zawistowski mówił o kąpieli noworodka... żadnych gąbek, leżaczków czy nawet myjek...Dziecko najbezpieczniejsze będzie na ręce rodzica w trakcie kąpieli :-D
Te leżaczki są podobno super, latwo sie je pierze i wygoda nie z tej ziemi...ja jak bede miala sama kapac mała (maz w pracy na 2 zmianie bedzie) to bede go uzywała , bo tak samej na rece moze byc mi ciezko i niewygodnie!:sorry: ale poki maz bedzie ze mna odprawial rytual kąpieli bedziemy uzywac jego silnego przedraminia:-)

Myśmy kupili taki wózek.

Najlepsze jest to że pojechaliśmy po zupełnie inny.
Tamten oglądałam 300 razy i byłam pewna że go kupimy, ale zauważyłam ten i go wzieliśmy, jest dość lekki jak na x-landera bo ma te przednie koła piankowe:tak:

Ale czy dobrze wybrałam to się zobaczy z czasem :sorry::sorry:
Wyjdzie w praniu niestety:tak:

Mój J po urodzeniu Mikołaja bierze sobie tydzień wolnego...bo sama boję się z tak małym dzieckiem w domu siedzieć - zwłaszcza że będę zmęczona po porodzie :sorry:
a co do kąpieli to właśnie J będzie od tego...ma doświadczenie i to lubi...więc niech chociaż tyle robi przy dziecku :-D:-D:-D:-D

Mój mąż również bierze wolne przynajmniej na tydzień, trzeba będzie także poświęcić więcej uwagi Dawidkowi, jak on zareaguje na rodzeństwo. Z Dawidem to tatuś kąpał synka :) bardziej odważny był teraz to zobaczymy jak to będzie :)

no mój nie może wolnego bo ma na umowę zlecenie a i tak nie mieszkamy razem i się mało co widujemy(jakby miał wolne to by był u siebie w domu a ja u siebie, spać u mnie nie może a ja u niego też nie), więc cały obowiązek spadnie na mnie po porodzie, aż się boję, ale nie mam wyjścia:baffled::dry:

no mój nie może wolnego bo ma na umowę zlecenie a i tak nie mieszkamy razem i się mało co widujemy(jakby miał wolne to by był u siebie w domu a ja u siebie, spać u mnie nie może a ja u niego też nie), więc cały obowiązek spadnie na mnie po porodzie, aż się boję, ale nie mam wyjścia:baffled::dry:

Candy ja wiem , ze to nie moja sprawa.
Ale ja na Twoim miejscu podziekowalabym za wszelka pomoc.
nie wiem, moze jestem zbyt honorowa. No i dziwie sie, ze Ty chcesz sie jeszcze z nim spotykac. I niedajboze mieszkac.:confused2:

reklama
Wiecie co sie okazalo? Znalazlam wczoraj, ze producent ma nowy kolor "mojego" wozka - blekitno-niebieski. I zapytalam w sklepie czy mogliby mi wyslac ten drugi (jest mniej jaskrawy niz ten turkus) i podobno maja i mi wysla :-):-):-) Ale sie ciesze!

Do góry