reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

A do mnie właśnie przyszło wielkie pudło z pościelami dla Franka o takie:
~ MAMO-TATO 14-CZ POŚCIEL HAFT 100x135 2 x GRATIS (916988726) - Aukcje internetowe Allegro
w kolorze kremowym, bo jakoś mam awersję do tego majtkowego błekitu :-p
A wczoraj przyszło łóżeczko i po dokładnym sprawdzeniu, złożeniu i rozłożeniu jest na szczęście wszystko ok :tak: a łóżeczko takie:
~ MAMO-TATO 14-CZ POŚCIEL HAFT 100x135 2 x GRATIS (916988726) - Aukcje internetowe Allegro

Co do pościeli, to szału nie ma pod względem gatunku, ale jakoś nie bardzo mogłam znalesc czegoś ładnego z bawełnianej satyny :no: więc jest czysta bawełna, teraz mnie czeka pranie i prasowanie gryy:eek:

reklama
Na początku, zanim dziecko się obraca i ucieka to mi przewijak na łóżeczko bardzo się przydawał.
A jak go nie używam to stawiam przy łóżeczku.
I jako podkładki miałam ręczniczki, pieluchy itp - i tak się mocza i brudzą często więc jakoś na prześcieradełka na przewijak się nie skusiłam - stale byłyby w praniu a ja i tak używałabym pieluch ;-)

Matko ale jestem zamroczona, dwa razy dałam link do pościeli zamiast do łóżeczka :-D
No dobra to tu jest łóżeczko
GRATIS Łóżeczko DREWEX Laura MOCCA .op.bok+mat (907211172) - Aukcje internetowe Allegro

Ja kupiłam przewijak, bo stwierdziłam, że na początku przynajmniej ciężko będzie przewijać dziecko ma łóżku, a przewijak jest taki PRZEWIJAK USZTYW. NA ŁÓŻ. 120 X 60 NAJTANIEJ!! (878052589) - Aukcje internetowe Allegro
i też od razu zamówiłam pokrowce flanelowe, bo ta ceratka musi być okropna dla pupci dzidziola :tak:

AsiaKC - fakt że często sie brudzą, dlatego miałam 3. Ale jak sie zdarzyło że nie wyprałam i się moczyły, albo nie dosłych też uzywałam ręcznika lub pieluch. Ale mnie krew przy tym zalewała. Zanim zawinęłam go w tą pieluchę, to już mi sie kląć chciało.
mysza - bardzo mi się podoba to łóżeczko. Takie moje kolorki :). Ale teraz jak miałą bym kupwać, to zainwetowała bym w takie co w tapczanik sie przerabia i po 1,5 roku bym dziecko na tapczaniku miała

Ostatnia edycja:
AsiaKC - fakt że często sie brudzą, dlatego miałam 3. Ale jak sie zdarzyło że nie wyprałam i się moczyły, albo nie dosłych też uzywałam ręcznika lub pieluch. Ale mnie krew przy tym zalewała. Zanim zawinęłam go w tą pieluchę, to już mi sie kląć chciało.
mysza - bardzo mi się podoba to łóżeczko. Takie moje kolorki :). Ale teraz jak miałą bym kupwać, to zainwetowała bym w takie co w tapczanik sie przerabia i po 1,5 roku bym dziecko na tapczaniku miała

Wiesz to łóżeczko ma wyciągany bok i super bez niego wygląda:tak:więc myślę, że jak Franek będzie już w miare kumaty i nie będzie spadał z łóżka, to wyciągne ten bok i już :-)

No to fajnie :-)

I przypomniało mi sie, a nie wiem czy pisane o tym było, ale dobrze przy przewijaniu mieć pod ręką jakąś pieluszkę. Dzieci lubią siknąć w najmniej oczekiwanym momecie, i można sie wtedy nieco załatwić.
A siostry mała jak miałą kolki to miałą takie strzelajace kupki, że też czasem sie rodzicom dostało:sorry:

No to fajnie :-)

I przypomniało mi sie, a nie wiem czy pisane o tym było, ale dobrze przy przewijaniu mieć pod ręką jakąś pieluszkę. Dzieci lubią siknąć w najmniej oczekiwanym momecie, i można sie wtedy nieco załatwić.
A siostry mała jak miałą kolki to miałą takie strzelajace kupki, że też czasem sie rodzicom dostało:sorry:
Ja słyszałam, że to sikanie po zdjęciu pieluchy, to szczególnie domena chłopców :-D wiec chyba kupię sobie jakąś maskę na twarz i ceratę do ubrania :-D

Ja słyszałam, że to sikanie po zdjęciu pieluchy, to szczególnie domena chłopców :-D wiec chyba kupię sobie jakąś maskę na twarz i ceratę do ubrania :-D

taki fartuch z ceraty :-D

no dziewczyny.. bylam na miescie polazilam, popytalam w 2 sklepach u nas o posciel, wypelnienie, przewijak.
I wszystko bardziej mi sie oplaca kupic na allegro.
Bardzo duzo przycinaja sobie na przewijaku. Najtanszy 52 zł.

wrocilam do domu z wanienka :-)
a raczej musialam po siostre dzwonic, na szczescie wrocila ze szkoly i mi pomogla. Smiesznie bym wygladala z ta wanienka i jeszcze z zakupami toczaca sie jak pingwin z boku na bok :-D

kupilam tez taka gabeczke do wanienki, ale nie wiem czy mi sie przyda. Jak bedzie gowniana to wywale. Droga nie byla bo 11 zł chyba.

A i kupilam czapeczke na wyjscie ze szpitala.. Pozniej wkleje zdjecie, bo zabieram sie teraz za obiad i ciasto :-)

A do mnie właśnie przyszło wielkie pudło z pościelami dla Franka o takie:
w kolorze kremowym, bo jakoś mam awersję do tego majtkowego błekitu :-p
A wczoraj przyszło łóżeczko i po dokładnym sprawdzeniu, złożeniu i rozłożeniu jest na szczęście wszystko ok :tak: a łóżeczko takie:

Co do pościeli, to szału nie ma pod względem gatunku, ale jakoś nie bardzo mogłam znalesc czegoś ładnego z bawełnianej satyny :no: więc jest czysta bawełna, teraz mnie czeka pranie i prasowanie gryy:eek:

śliczna pościel...też miałam ją na oku...ale kupiłam o 100zł tańszą...13części i gratis niedrapki mi wsadzili :-D....po wypraniu nie szczególnie się prasuje...:sorry:

reklama
Do góry