reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
Do zamrażania sa i kubeczki i woreczki. Co kto lubi :-)
Z tym zamrazaniem, to nie chodzi o to że wartości traci jakieś. Chodzi o to że podobno mleko matki przystosowuje się do potrzeb dziecka, w zależności ile dziecko ma miesięcy...lat. I że np jak ściągniecie jak dziecko będzie miało miesiąc, to jak to mleko mu podacie jak będzie miało dziecko pół roczku, to może nie być w pełni przystosowane do potrzeb dziecka. Ale ile w tym prawdy to nie wiem
Ale prawde mówiąc to przecież to mleko nie będzie podstwowym posiłkiem - tzn będzie ono na wszelki wypadek, a nie do stałego karmienia

Nam też położna mówiła, że przechowywac mleko w zamrażarce można pół roku. Ale żeby tracilo na wlasciwościach..? heh, tego nie słyszałam..

Nie traci swoich własciwosci - nadal mozna podawac tylko nie jest juz dostosowny do bierzacej diety mamy bo przez poł roku to skład mleka przez wprowadznie do diety mamy wiecej skladników zmienia sie... cos w tym stylu tam pisali...
No ale jak bede miala pokarm i bedzie zamrożony pol roku to bez wahania go podam:-) obym go miala bo tego sie obawiam :sorry:

Do zamrażania sa i kubeczki i woreczki. Co kto lubi :-)
Z tym zamrazaniem, to nie chodzi o to że wartości traci jakieś. Chodzi o to że podobno mleko matki przystosowuje się do potrzeb dziecka, w zależności ile dziecko ma miesięcy...lat. I że np jak ściągniecie jak dziecko będzie miało miesiąc, to jak to mleko mu podacie jak będzie miało dziecko pół roczku, to może nie być w pełni przystosowane do potrzeb dziecka. Ale ile w tym prawdy to nie wiem
Ale prawde mówiąc to przecież to mleko nie będzie podstwowym posiłkiem - tzn będzie ono na wszelki wypadek, a nie do stałego karmienia

łoooo pięknie to wyjaśniłaś ... nie wiedzialam jak to ładnie ubrać w słowa zeby bylo zrozumiale:-D Tobie się udało :-D

te pojemniki i woreczki wklejam (ja akurat z pojemniczków korzystałąm)
WORECZKI DO PRZECHOWYWANIA POKARMU AVENT 30sztWAWA (919735609) - Aukcje internetowe Allegro

AVENT Pojemniki VIA na pokarm 180 ml! 10szt.! (910256167) - Aukcje internetowe Allegro

U mnie sie przydało trochę zamrozonego, bo trafiłam do szpitala nagle (kamienie na woreczku)
No i tak mi sie przypomniało z tym, że dość dużo dziewczyn po porodzie ma problem z kamykami na woreczku - tzn jak sie ma wcześniej, to często sie ujawniaja (ja to myślałąm ze mnie poprostu kręgosłup boli od leżenia i karmienia)

reklama
Do góry