reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Nie można jeść, pić mi też nie pozwalali!!! Piłam wodę a jak położna zobaczyła, że piję powiedziała, ze nie wolno!! Można sobie moczyć usta, ewentualnie malutki łyczek, ale pić nie wolno, ale do tej pory nie mam pojęcia dlaczego.

reklama
No właśnie...nam też mówili, że min. 6 h przed porodem i trakcie nie ma jedzenia:szok::szok:....to na wypadek, gdyby trzeba było wykonać CC....a zjedzenie jednego ciasteczka to tak samo jak cały duży obiad (tak tłumaczyli)....pić też nie wolno:crazy:....a po porodzie po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie kiedy) coś już dają zjeść:tak::tak:
Chyba żartujesz... Ja dostałam w szpitalu kolację, jak przyjechałam do porodu :tak:. A pić mogłam do oporu.

to kupię w aptece hihihi ;-)

bluberry a my cukrzyczki to po porodzie możemy jakieś ciastka albo chociaż herbatniki na wzmocnienie i jakieś soki??:sorry:

ale podczas porodu to wogole mozna jesc ? chyba nie mozna ?
a po porodzie to czekolada to juz raczej nie hallo przy karmieniu piersia, z sokow to tez tylko jablkowy

chociaz ja po porodzie zjadalam cala tabliczke czekolady truskawkowej bo pojecia nie mialam ze to jeden z silniejszych alergenow u dzieci i mojemu nic nie bylo :-)

podczas samego parcia i tak nie masz ochoty jeść, ale w czasie tej pierwszej fazy jakieś leciutkie przekąski tak :tak: nam te żelki polecali, to ja sie zaopatrzę w torbę ;-)
a po porodzie to inna sprawa- ale ktos juz tu pisał, że kobietom po porodach w szpitalu podali kapuśniak czy coś :eek: :-p więc generalnie wszystko możliwe, heheh ;-)

Witam wieczorowo:tak: Jeśli chodzi o zakupy w aptece to polecam aptekę DOZ (dbam o zdrowie)internetową. Ja tylko tam sie zaopatruje i leki naprwadę są tańsze. Odbieram w najblizszej aptece sieci DOZ ale wcześniej zamawiam w necie bo taniej niż w samej aptece. Jest ich bardzo dużo. poszukajcie może i wam będię pasowało.

no to fajnie bo już mi się marzy jakiś karton soku owocowego...najlepiej czarna porzeczka ...chyba można bo ma dużo wit C i raczej nie uczula hmmm:-)

reklama
Do góry