reklama
a to samym mydłem nie można się myć? ja mam jeszcze Lactacyd do higieny intymnej po porodzie
wiesz, chodzi o o to zeby sie wszystko ladnie zagoilo i zeby sie jakies zapalenie nie wdalo a to tantum rosa ma takie wlasciwosci antybakteryjne i gojace a mydlo to podraznic moze jeszcze taka rane w tych pierwszych dniach po porodzie, no ale nie ma musu z tym tamtum rosa
ionka u nas to ewentualnie mozna sobie pepsi kupic bo automat stoi na korytarzu ;-) a o tostach itd to mozna sobie pomarzyc :-)
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Pewnie, że można ;-). Ale tantum rosa można spłukać ranę kilka razy dziennie, przy każdej wizycie w ubikacji, a ciężko się tak za każdym razem podmywać, szczególnie w warunkach szpitalnych. To jest po prostu wygodne .a to samym mydłem nie można się myć? ja mam jeszcze Lactacyd do higieny intymnej po porodzie
no ja wezme na pewno ciasteczka Lu Go bo to daje energii oraz czekoladę a do tego jakiś sok lub wodę
ale podczas porodu to wogole mozna jesc ? chyba nie mozna ?
a po porodzie to czekolada to juz raczej nie hallo przy karmieniu piersia, z sokow to tez tylko jablkowy
chociaz ja po porodzie zjadalam cala tabliczke czekolady truskawkowej bo pojecia nie mialam ze to jeden z silniejszych alergenow u dzieci i mojemu nic nie bylo :-)
ale podczas porodu to wogole mozna jesc ? chyba nie mozna ?
a po porodzie to czekolada to juz raczej nie hallo przy karmieniu piersia, z sokow to tez tylko jablkowy
chociaz ja po porodzie zjadalam cala tabliczke czekolady truskawkowej bo pojecia nie mialam ze to jeden z silniejszych alergenow u dzieci i mojemu nic nie bylo :-)
No właśnie...nam też mówili, że min. 6 h przed porodem i trakcie nie ma jedzenia....to na wypadek, gdyby trzeba było wykonać CC....a zjedzenie jednego ciasteczka to tak samo jak cały duży obiad (tak tłumaczyli)....pić też nie wolno....a po porodzie po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie kiedy) coś już dają zjeść
Agniesiak85
Fanka BB :)
ja teraz uzywam Lactacyd A tantum rosa kupię bo wygodniej "psiknąc" sobie po każdej wizycie w toalecie po porodziea to samym mydłem nie można się myć? ja mam jeszcze Lactacyd do higieny intymnej po porodzie
reklama
moniazuber
=)
no bez przesady, że nie można pić, nawet trzeba!!!!!No właśnie...nam też mówili, że min. 6 h przed porodem i trakcie nie ma jedzenia....to na wypadek, gdyby trzeba było wykonać CC....a zjedzenie jednego ciasteczka to tak samo jak cały duży obiad (tak tłumaczyli)....pić też nie wolno....a po porodzie po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie kiedy) coś już dają zjeść
przecież poród to duży fizyczny wysiłek