reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

reklama
u nas powiedzieli na szkole rodzenia, że warto wziąć coś lekkiego, np żelki ;-)
no i jakieś przegryzki dla taty, bo przecież też tam będzie ;-)

a herbatę, wodę, tosty dają do oporu bez problemu :-)

a to samym mydłem nie można się myć? ja mam jeszcze Lactacyd do higieny intymnej po porodzie :sorry:

wiesz, chodzi o o to zeby sie wszystko ladnie zagoilo i zeby sie jakies zapalenie nie wdalo a to tantum rosa ma takie wlasciwosci antybakteryjne i gojace a mydlo to podraznic moze jeszcze taka rane w tych pierwszych dniach po porodzie, no ale nie ma musu z tym tamtum rosa

ionka u nas to ewentualnie mozna sobie pepsi kupic bo automat stoi na korytarzu ;-) a o tostach itd to mozna sobie pomarzyc :-)

no ja wezme na pewno ciasteczka Lu Go bo to daje energii oraz czekoladę a do tego jakiś sok lub wodę:tak:

mcgosia myć mozna sie łagodnym żelem lub mydłem szarym a płukać tantum rosa :)

a to samym mydłem nie można się myć? ja mam jeszcze Lactacyd do higieny intymnej po porodzie :sorry:
Pewnie, że można ;-). Ale tantum rosa można spłukać ranę kilka razy dziennie, przy każdej wizycie w ubikacji, a ciężko się tak za każdym razem podmywać, szczególnie w warunkach szpitalnych. To jest po prostu wygodne :tak:.

no ja wezme na pewno ciasteczka Lu Go bo to daje energii oraz czekoladę a do tego jakiś sok lub wodę:tak:

ale podczas porodu to wogole mozna jesc ? chyba nie mozna ?
a po porodzie to czekolada to juz raczej nie hallo przy karmieniu piersia, z sokow to tez tylko jablkowy

chociaz ja po porodzie zjadalam cala tabliczke czekolady truskawkowej bo pojecia nie mialam ze to jeden z silniejszych alergenow u dzieci i mojemu nic nie bylo :-)

ale podczas porodu to wogole mozna jesc ? chyba nie mozna ?
a po porodzie to czekolada to juz raczej nie hallo przy karmieniu piersia, z sokow to tez tylko jablkowy

chociaz ja po porodzie zjadalam cala tabliczke czekolady truskawkowej bo pojecia nie mialam ze to jeden z silniejszych alergenow u dzieci i mojemu nic nie bylo :-)

No właśnie...nam też mówili, że min. 6 h przed porodem i trakcie nie ma jedzenia:szok::szok:....to na wypadek, gdyby trzeba było wykonać CC....a zjedzenie jednego ciasteczka to tak samo jak cały duży obiad (tak tłumaczyli)....pić też nie wolno:crazy:....a po porodzie po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie kiedy) coś już dają zjeść:tak::tak:

reklama
No właśnie...nam też mówili, że min. 6 h przed porodem i trakcie nie ma jedzenia:szok::szok:....to na wypadek, gdyby trzeba było wykonać CC....a zjedzenie jednego ciasteczka to tak samo jak cały duży obiad (tak tłumaczyli)....pić też nie wolno:crazy:....a po porodzie po jakimś czasie (nie pamiętam dokładnie kiedy) coś już dają zjeść:tak::tak:
no bez przesady, że nie można pić, nawet trzeba!!!!!
przecież poród to duży fizyczny wysiłek :tak:

Do góry