reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja miałam te koszule z bocznymi rozcięciami. Wydałam je, bo mine piersi wyłaziły, mimo że duuuże rozmiary miałam. Szlak mnie trafiał. Nawet napy wszyłam żeby to zapinac i dupa z tego była. Ja je odradzam ;-):-p

Co do karmienia, to ja uważam że karmienie piersią to jest wygoda. Jak musiałam przejść na sztuczne to dla mnie był horror. Tak to darmo. Kiedy trzeba to wyciągam cyca i dziecko je. A ze sztucznym, to wyparzaj butle, gotuj wodę, kupuj mleko. Żeby przygotowac, to trzeba wstać, do kuchni lecieć.... To nie dla mnie :no:. Jak sie chce gdzieś jechac, to tachaj ze sobą butelki, mleko. Często wodę...

reklama
mrozik - kwestia przyzwyczajenia :tak: za to nie martwilam sie o nawaly, zastoje, zapelania piersi, pogryzione brodawki itp.
Tym razem jak bede miec pokarm (w sumei to moglabym miec- nie mam nic przeciwko) to jednak bede wolala odciagac.
Zwlaszcza ze mojego M bardzo aktywnie znowu mam zamiar wlaczyc w karmienie i wstawanie w nocy :-p:-p:-p

Tak sobei mysel ze wszystko co mi jest potrzebne do szpitala mam, choc jeszcze musze kapcie pryzmeirzyc czy w nie wejde :-D

Dzięki dziewczyny fajnie że się wam podoba ,wiem że wcześnie się za to wzięłam ale nie mogłam się doczekać bo jak to mówi mój M to dostałam zajoba na tym punkcie:tak::tak::tak:

Ja tez sie zgadzam z opinia ze karmienie cycem niekoniecznie takie wygodne. Obie metody maja swoje plusy i minusy.
Faktycznie jak sie karmi cycem to w nocy nie trzeba szykowac, zawsze "pod reką" sie ma ciepłe szamanie dla dziecka, taniej no i mycia i wyparzania nie ma.
Ale za to przy butelce wstawac i karmic moze facet, omijaja nas te watpliwe niehigieniczne przyjemności jak lanie z cyców, nawały, pękające brodawki itp., zawsze mozna sie urwac z domu bez koniecznosci odciagania no i mozna jesc to co sie chce...
ja mimo ze mam okropne obrzydzenie do karmienia piersia to spróbuje bo przez jakis czas chciałabym w ten sposób. Ale jesli sie w tym nie odnajde, bedzie mnie to dalej brzydzic to nie bede sie katowac bo to bez sensu. No i oczywiscie max pół roku bo do pracy pojde i uwazam ze za długo to jak takie zboczenie troche hehe ;-)

mysz1978 no to teraz ty mnie zawstydziłaś :zawstydzona/y: bo owszem na fotkach wszystko poukładane :-) ale jeszcze nie poprane i nie poprasowane ;-) to zostawiłam sobie na luty

juustyna przepiekne gniazdko dla maluszka :tak: super

ja bym sie nie martwila tym "za wczesnie", sama mezowi tlumaczylam, ze lepiej jest kupowac po kilka rzeczy przez dlugi czas i nie czuc tego po kieszeni, tak mocno jakby sie wszystko poszlo i kupilo w jeden dzien.

Ja miałam te koszule z bocznymi rozcięciami. Wydałam je, bo mine piersi wyłaziły, mimo że duuuże rozmiary miałam. Szlak mnie trafiał. Nawet napy wszyłam żeby to zapinac i dupa z tego była. Ja je odradzam ;-):-p
kurcze, a właśnie naszyłam sobie do koszuli napę... :dry: mówisz, że do bani... ehh i tak w koszuli w domu nie będe spać.. tylko w szpitalu się pomęcze... :happy2:

koza, a czemu się brzydzisz karmienia piersią? :confused: Mnie dziwi to, bo pijąc krowie mleko nikt się brudnej krowy nie brzydzi... no cóż każdy ma inne odczucia...

Dla mnie karmienie piersia to cos pieknego i jak tylko bedemi dane to bede karmic :)jest to wiez miedzy matka a dzieckiem i tego nic nie zastapi ,dziecko czuje sie bezpieczne ma wszystko o mu w tych pierwszych miesiacach potrzebne i dla mnie to piekne :)Moj M tez mowi ze fajnie jak sie uda ze bede mogla ja karmic i smiejemy sie oboje ze takfajnie bedzie ciumkac :)) W nocy placz wstaje daje cyca i spokoj :) a nie zamin na dol do kuchni woda zanim mleko zanim odpowiednia tem. nie ja tam wole wygode :)

reklama
Moj M mowi ze nie ma nic piekniejszego niz kobieta karmiaca swoje dziecko piersia :) a jak cos to przecierz tez moge sciagnac do butli bo bede musiala gdzies wyjsc iniech M karmi a co :) ja tam same zalety w tym widze a te wszystkie delegliwosci z tym zwiazane etaaaaaa dziewczyny sa gorsze rzeczy i cierpienia na swiecie .

Do góry