reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Witam.
Ja przy pierwszym dziecku skusiłam się na butelkę polecaną przez zaklinaczkę dzieci Tracy Hogg i szczerze powiem że się nie rozczarowałam. Pomomo jej wysokiej ceny polecam ją z czystym sumieniem w szczególności przy karmieniu maluszków, noworodków odciżgniętym mlekiem by nie odzwyczaiły się od piersi (kiedy mama chce pobuszować na zakupach lub zrobić coś dla siebie bo nic gorszego od ziewolenia przez karmienie piersią i braku chwili dla siebie). Butelka ma regulowany przepływ mleka przez zmianę ustawienia smoczka względem muzi diecka. W opakowaniu do jednej butelki są dwa smoczki i wymienne takie kółeczka gumowe (część budowy butlki). Butelki miałam dwie i starczyły bo w sumie kar,miłam długo tylko piersia a butelkę potrzebowałam doraźnie. Oprócz kilku rzeczy na które warto wydać tą stawiam na tej samej półce.
No i przypomniałaś mi w jakim programie widziałam butelki warte uwagi;-)Tylko jakiej firmy???

reklama
Medela - butelka nazywa się Habermana. Niby mówią że polecana dla dzieci z rozszczepem podniębienia i wcześniaków ale mi odpowiadała przy zdrowej córeczce. Co dla mnie ważne nie odzwycziła się od piersi a ja byłam wówczas studiujaca mama to było dla mnie ważne.

No to kurza dooooopa moje wszytkie butelki czyli az 5 maja czarne napisy:baffled: a kupoawalam u sprzedawcy " rodzyneczki ":baffled: wygladaja na podróbki:wściekła/y: w sumie za 70 zł caly zestw startowy to czego mozna sie spodziewać:wściekła/y:

Ja aż zajrzałam do mojej butelki,mam jedną małą TT i jest przezroczysty napis taki lekko wypukły, ale cholera wie jaki ma być na prawdę. :baffled:

Nie wpadłabym na to, że mogły by to być jakieś podróbki:no:

Medela - butelka nazywa się Habermana. Niby mówią że polecana dla dzieci z rozszczepem podniębienia i wcześniaków ale mi odpowiadała przy zdrowej córeczce. Co dla mnie ważne nie odzwycziła się od piersi a ja byłam wówczas studiujaca mama to było dla mnie ważne.

Nie: niby mowia". Butelki te produkowane sa z mysla o dzieciach z rozszczepem. Nic wiec dziwnego, ze odpowiadala dzieciaczkowi ze zdrowa buzka. Latwiej jej sie ssalo.

a może te TT z czarnym napisem to jakiś nowy diesing;-)

dziewczyny mam pytanko... są nowe butelki z aventu (0% BPA) czy te butelki Lovi z canpolu też nie mają tego szkodliwego BPA?

MoniSkaBe - trzymam kciuki za rzetelnosc sprzedawcy... faktycznie mialas pecha biedna :no:

marti8 - wozek bardzo fajny :tak: Szkoda ze nie ma jeszcze przekladanej raczk ialbo siedziska, no ale nie mozna meic wszystkeigo ;-)

i popieram butelki z szeroka szyjka - latwiej sie wsypuje mleko no i myje :tak:

ja w sumie wszystko mam, ackzolwiek jutro po pracy jade sie odstresowac na zakupy i na 100% zahacze o SMYKa i pewnie cos jeszcze kupie :-D

moniSkaBe co za swinie wrrrrrrrrrrr :(( ale mnie takie rzeczy draznia i obojetnie czy mi sie przytraia czy komu innemu ,wku+++ mnie to straszecznie .Ja zamowilam przez katalog dzisiaj po raz pierwszy cala ta (wyprawke ) do lozeczka bo chce miec rozowa i juz a na e-bay nie ma jak sa to drogie i brzydkie a ja bede miec rozowa z posciela i wszystkim i nowe za 24 euro :)) i jak mi jakies gowno przysla to sie wsciekne :((( Dzisiaj przyszla paczka i tez te ubranka takie nie zbyt jak na fotce i z opisu przebralam a to co mi sie nie podoba na e-bay i chwile potem pisze do mnie osoba ze jest zla i bardzo rozczarowana ze ja to co kupilam od niej sprzedaje :( ze ona sie zlitowala i mi sprzedala :/// jakas po*******ona nad czym sie zlitowala ??? JA KUPILAM nic mi za darmo nie dala i do diabla moja sprawa co z tym zrobie czy jak ?

Kamikaa Kochana, Ty to masz ostatnio przeboje na tych zakupach. A co ja to obchodzi, co Ty robisz z tym co kupiłaś? Nienormalna jakaś :-D
Nie straszcie mnie, prosze. Ja się jeszcze nigdy na allegro nie przejachałam (oprócz jednej laski, ale to ona u mnie kupowała) a dziś zamówiłam telefon, bo mój stary umarł śmiercią naturalną i przez Was zaczynam się bać :dry:

Tak wracajac do tych butelek TT to moze sie jutro przejde do sklepu i zobacze jakiej jakosci sa te "sklepowe".
Ja od razu jak wyjelam ta butelke to wydala mi sie strasznie kiepska, a zawsze uwazalam TT za dobra firme, mialam i mam sporo rzeczy z tej firmy- niekapki, kubeczki, miseczki i wszystkie sa bardzo dobrej jakosci a ta butelka wyglada tak jakby miala sie rozstopic w gotujacej wodzie albo mikrofali :sorry2:

moniSkaBe jak pech to pech, ale ja bym tego tez nie odpuscila, to spora wada.

ja na allegro raczej nie mialam nigdy wiekszych problemow, raz kupilam synowi klocki lego ( za 250zl) i ich nie dostalam , ale cos mnie wtedy tknelo i poprosilam o wysylke za pobraniem wiec nic nie stracilam
i teraz ostatnio kupilam taka wedke i rybki do wanny, wedka przyszla peknieta - zapewne podczas przesylki, ale juz to olalam, malz skleil, wedka kosztowala z 15zl wiec nie chcialo mi sie bawic w reklamacje

reklama
Ależ Wy macie przeboje :no: Mam nadzieje ze przy okazji dzieciowych zakupow mi sie to nie zdarzy- bo ostatnio czesto cos kupuje przez allegro.
dziewczyny nie wydaje mi sie zeby z tymi butelkami było cos nie tak. Oczywiscie nie mam pewnosci ale obejrzyjcie sobie zdjecia w roznych sklepach internetowych gdzie te butelki sprzedaja- czasami na zdjeciach sa z tłoczonym napisem ale czasami z czarnym. Wydaje mi sie ze inna partia albo co- moze niedawno zmienili napisy. Zreszta cholera wie hehe

Do góry