reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

Ja mam taka nianie. U nas sie sprawdzila .Jest bardzo czula, zasieg tez ma dobry(chociaz my kupowalismy juz 2 lata temu wiec pewnie przez ten czas nowoczesniejsze wyszly , chociaz z drugiej strony przez te dwa lata dziala nam niezawodnie )
W domu jednorodzinnym to bez niani naprawde ani rusz, trzeba tylko nasluchiwac, w wiekszym mieszkaniu tez bym kupila, dziecko bedzie spalo a pojdziesz sie kapac chociazby to wezmiesz nianie i nie bedziesz musiala nasluchiwac czy nie placze :sorry2: no i w wielu takich i podobnych sytuacjach tez sie przyda.

Elektroniczna Niania Babytalker2500- TopCom, W-Wa (890465765) - Aukcje internetowe Allegro

mag007 kubelkowe siedziska to takie jak w quinny
QUINNY BUZZ 3 ((MIDNIGHT)) WAWA 24h WYPRZEDAŻ (889941946) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Mi strasznie brakowalo niani przy pierwszym dziecku. Wprawdzie nie na codzien, ale na wyjazdach, wakacjach, czy pobycie latem na wsi.
Dlatego teraz juz sie zaopatrzylam.
Dla mnie wazne byly zasieg (tu myslalam poczatkowo o BabyOno Elektroniczna Niania Babyono Gwarancja 24 m-ce (877008603) - Aukcje internetowe Allegro), ale w koncu znalazlam taka z funkcja rozmowy w 2 strony - mozna uspokoic dziecko, ze juz sie idzie, czy ze jest sie blisko. Dziala swietnie - juz wyprobowana :-D
Elektroniczna niania z wyświetlaczem LCD - HIT@ (881309019) - Aukcje internetowe Allegro

W tej naszej tez jest taka funkcja rozmow w dwie strony ale uzywalam jej raczej do rozmow z mezem czasami :sorry2:, moj syn sie bal tego , nie wiedzial co sie dzieje

Dziewczyny nie wiem czy był już wątek o elektronicznych nianiach??? Dzisiaj kuzynka zabiła mnie pytaniem czy wiem juz jaką kupie:baffled: nie myslalam o tym szczerze mowiąć zreszta narazie wydaje mi sie ze to taki "zbędny luksus";-)
A jakie jest wasze zdanie i które ewentualnie polecacie?
No właśnie, to zależy od metrażu. My mieszkamy w 2 pokojach z kuchnią, a dzidziola planujemy na początek w naszej sypialni, więc niania nam niepotrzebna, bo wszystko wszędzie słychać. A do sąsiadów jak będzie ładnie słychać:-p

No właśnie, to zależy od metrażu. My mieszkamy w 2 pokojach z kuchnią, a dzidziola planujemy na początek w naszej sypialni, więc niania nam niepotrzebna, bo wszystko wszędzie słychać. A do sąsiadów jak będzie ładnie słychać:-p
ja sie w nianię zaopatrzyłam na moje dwupokojowe mieszkanie, bo tak sobie wymyśliłam, że jak Dzidziol bedzie spał, a ja będę w kuchni to drzwi zamknę i mi tam koty nie będą włazić. kupiłam używaną z philipsa na allegro, działa bez zarzutu, a zapłaciłam za nią 50zł

Ja właśnie kupiłam gondolę :tak:. Więc już mam komplet - spacerówkę, gondolę i fotelik.

Niania mi się bardzo przydawała na wakacjach w domku. W mieszkaniu nie używaliśmy. Koty też mamy :tak:. Żeby nie właziły do sypialni zamontowaliśmy w drzwiach taką kratkę z listewek i drzwi były tylko uchylane jak młody spał.

ja pozyczyłam od sisty- na wiosne Hanka bedzie mogła spac na ogródku a ja po mieszkaniu buszowac. Zreszta u mojej mamy sie przyda bo ona w domu mieszka na wsi. Ale gdyby nie ogrodek to pewnie bym sprawe olała.

Co do kubełków to własnie takie nierozkładane siedziska spacerowe- da sie pochylić do tyło ale dupka w dole a nogi zawsze ugiete sa.

Mam przed sobą najnowszą gazetkę z reala i od czwartku jest parę rzeczy w promocji:
proszek dzidziuś za 11,95zł
mydło Bambino za 1,29zł
Pieluchy Pampers: Mini 94szt, Midi 82szt za 42,95zł (ogólnie są wszystkie rozmiary, ale napisałam tylko te, które nam teraz będa potrzebne)
Pieluchy Pampers Premium Care: Newborn 78szt, Mini 72szt, Midi 60szt itd. za 51,95zł
Chusteczki nawilżające Pampers Sekstet: 6x72szt, lub 6x63szt za 24,95zł
Chusteczki nawilżające Pampers Clean&Play Quatro: 4x72szt za 15,95zł

reklama
Mam przed sobą najnowszą gazetkę z reala i od czwartku jest parę rzeczy w promocji:
proszek dzidziuś za 11,95zł
mydło Bambino za 1,29zł
Pieluchy Pampers: Mini 94szt, Midi 82szt za 42,95zł (ogólnie są wszystkie rozmiary, ale napisałam tylko te, które nam teraz będa potrzebne)
Pieluchy Pampers Premium Care: Newborn 78szt, Mini 72szt, Midi 60szt itd. za 51,95zł
Chusteczki nawilżające Pampers Sekstet: 6x72szt, lub 6x63szt za 24,95zł
Chusteczki nawilżające Pampers Clean&Play Quatro: 4x72szt za 15,95zł
w tesco od 21.01. pampers jumbo pack maxi 2 x70szt za 84,99zł - różne rodzaje

Do góry