reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy.

My kupilismy czarno-zolty. Ja tez tak mialam z wybieraniem wozka, moj M tylko sie ze mnie smial bo co chwile zmienialam zdanie:-D Juz nawet nie odpowiadal na moje pytania czy mu sie jakis wozio podoba, mowil ze i tak jutro juz wynajde jakis inny, pojutrze inny, a kupie jeszcze calkiem cos innego:-p Co do quinny to bardzo popularny wozek u nas, wiec pewnie im wiecej uzytkownikow tym wiecej zlych opinii uda sie uslyszec na jego temat. Wystarczy przeanalizowac czy to co bylo dla kogos minusem tobie tez bedzie przeszkadzalo az tak bardzo. Osobiscie wolalabym 4 kolowy nie 3.
:-D:-D:-D To mozemy sobie rece podac :-D
Mnie juz mdli jak pomysle o wozku :shocked2:
Od poczatku chcialam na trzech kolach, a jak zobaczylam cosatti to zmienilam zdanie.
I ta gondolka jest taka "przytulna" :happy2:
No nic, dam sobie jeszcze troche czasu, bo chyba za bardzo sie napalam :zawstydzona/y:
Marzyl mi sie kiedys xlander, ale nie chce mi sie z PL sprowadzac...

Kiedys byly dwa rodzaje wozkow na krzyz i dzieci sie zdrowe wychowywaly i nikt sie nie zastanawial czy maja pompowane, plastikowe czy gumowe kola :tak:

reklama
Do pupy my mamy bepanthen.
A ja kupilam bepanthen z myśla o moich sutkach bo podobno świetnie goja się cycki jak dzidzia je pogryzie albo coś się dzieje z nimi. W sumie jak nie na sutki to do pupy się przyda:-) I jestem zabezpieczona :-D Mam też na szkole rodzenia odradzali Sudocrem ale ja już wczesniej kupilam wiec mam dlatego:sorry2:

Ostatnia edycja:
Tez słyszałam ze bepanthen maść jest dobry- ale niekoniecznie zapobiegawczo (dosyc drogi) a bardziej jako niezawodny kosmetyk na odparzenia i cycuchy własnie :tak:
Sudocrem niby dobry ale podobno gesty i bardzo cięzko sie go zmywa z dupska :baffled:

Ja planuje uzywać na co dzien kremów bez tlenku cynku np ziajka albo linomag a w razie wu mam w czelusciach szuflady własnie sudocrem i mustele na odparzenia. A jak sie znam to pewnie bede polowac na bepanthen heh
Na stronie Dzieciowo mi! laska testuje rozne kosmetyki/pieluchy itp dla dzieci i niezle opisuje- oczywiscie to sa subiektywne oceny ale mozna sie czegos ciekawego dowiedziec :-)

Co do wózków to ja od jakiegos czasu temat mam zamkniety bo nabyłam ale rozumiem wasze dylematy bo tez miałam niezły zgryz- tylko ze ja drogą eliminacji wybrałam dwa i miedzy nimi był wybór bo nic innego mi nie podeszło.
Sprawa z fotelikiem była jeszcze prostsza- wypisałam co dla mnie wazne i własciwie tylko jeden podszedł wiec dylematów nie było :-)

pamietajcie tez o klapkach pod prysznic :tak:
Szlafrok pozyczylam (podobnie jak poprzednio) od mojej mamy - z takie jcieniutkiej frotty:tak: sama mam grubsze ale wiadomo - bedzie jeszcze sezon grzewczy a wiec kaloryfery na maksa odkrecone bez mozliwosci regulacji zapewne... :szok:

Koza - nie tyle obwód większy, co ta rozmiarówka jest zupełnie inna, przynajmniej tych co mierzyłam. Ja każdy stanik mierzyłam. Te do karmienia to był dla mnie kosmos z zakupem. Umierzyłam się ich strasznie dużo. A dużo po porodzie (czyli jakieś 6 miesięcy) to miałam dużo mniej niż przed ciążą ;-), bo schudłam do swojej normalnej wagi (a przez branie leków ostatnie lata było sporo większa:dry:)

Staników mam juz sporo, bo co jakis czas musiałam nowy kupować. Teraz juz chyba nie będę musiała kupowac na ten pierwszy okres. Później jak juz bedzie cieplej to się z dzidzią po sklepach przejdę i coś ładnego kupie (mam nadzieję, bo u nas też krucho z wyborem i choćbym chciał wydac i 500 zł to ciężko coś dostać z 75 powyzej D:dry:)
Kurcze ja jak na razie z karmnikami miałam odwrotne doswiadczenia-obwody wyjatkowo rozciagliwe :errr: mrozik w takim razie spróbuj przez internet- sprawdz w tabeli obwody i bedziesz wiedziała jaki rozmiar wybrac. W razie czego mozesz wymienic albo zwrócic. A miseczki do J mozna trafić wiec chyba warto. Wiadomo ze najlepiej przymierzyc ale lepsze to niz chodzic z złym rozmiarze :baffled:

mcgosia83 mysle ze jesli do tego czasu sie nie powiekszył to juz nie masz sie czego bac :-D Mnie tylko miednica mocno sie poszerzyła i żebra rozepchały. No i do tego "troszke" zapasów tłuszczowych wiec teraz taki okraglak hehe

AGUS - to wlasnie nie jest normalne jesl ichodzi o nawilzacz - my czegos takiego nie mamy zdecydowanie. Pewnie gdybym miala to tez szlag by mnei trafial... Dlatego moge powiedziec, zem oj M dokonal dobrego wyboru w tym wzgledzie :-p Bo to on wybieral na szczescie - ja pewnie wzielabym pierwszy lepszy byleby jakos wygladal i byl cichy :-D
mamy taki NAWILŻACZ HB UH 1060 RZESZÓW (884535559) - Aukcje internetowe Allegro - nie jestem pewna czy to ten model bo byl tanszy (chyba?). Do niego sie raz w roku kupuje nowy filtr (okolo 40zl)

jeśli chodzi o kosmetyki dla naszego berbecia, kupiłam zestaw z Ziajki, w tym krem do pupy:cool2:

i dzięki Bogu, że nie wybrałam Johnsona, bo moja mamuśka uświadomiła mi, że jestem na Johnsona uczulona - przynajmniej byłam, gdy mój papcio po kilkugodzinnym staniu w kolejce za dolary kupił cały zestaw Johnsona

w domu, jak mnie odpicowali tym Johnsonem, na drugi dzień miałam same rany:tak::dry:

reklama
MoniSka looknij tu Świat Dziecka

A ja mam pytanko do tych co kupily wózki Bexa alebo mają takie typy:-) Qrcze czy ktokoliwek widzial je w jakiejś hurtowni?? Bo troche poszperalam na necie i tylko sprzedaż wysyłkową znalazłam z tych Rybników! Bo wózek niby znany polecany a jednak mało spotykany w khurtownich i sklepach:dry:A czy fotelik można wpiąć Maxi Cosi bo chcialabym pożądny fotelik mieć, qrcze a nigdzie nie moge znalesc:/
własnie dziś umowiłam się w Katowicach w hurtowni sklepu internetowego na oglądanie tej Bexy :-) już się nie mogę doczekać....

co do nawilżaczy to ja się zastanawiałam ale ja mam straszny grzyb po takich udogodnieniach więc w domu trzymamy suszę... :dry: aż się dycha źle ale kurcze nie mogę zbydnio nawilżać i jestem w kropce....

bephanten również polecam, są maście i kremy. Oilatum używałam jak Olo miał suchą skrórę i Atopowe Zapalenie Skóry, pomogło, ale drogie jak zbój... woda do kąpieli była po nim taka biała jak po mące ziemniaczanaj :happy2:

Do góry