Ja kapciochy mam 2 pary wiec juz nie kupuje. szlafroka raczej tez nie bo skoro na połozniczym tak goraco to przecie koszula wystarczy? Po to do kolana jest zeby tyłkiem nie swiecic ;-) Tak sie zastanawiam czy cos jeszcze do szpitala mi potrzebne i....chyba nie Ostatnio nawet nakładki na piersi kupiłam bo boje sie masakry na cycach.
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Koza - ja nosiłam przed pierwsza ciążą 75 E (lub duze D - bo to zależy jaki producent). Do karmienia miałam później te zwykłe staniki tyle ze 75-80 F. One mają raczej nieco inną tą rozmiarówkę według mnie, bo ze zwykłych staników juz po karmieniu, kiedy sie piersi zmniejszyły, szukałam podobnych rozmiarów miseczek. Powiem ci że wcale sie piersi nie pogorszyły. Ale na to stanik z fiszbinem nie pomoże według mnie. Lepiej po jakimś czasie zacząć poprostu troszkę ćwiczyć mięśnie klaty i będzie ok
Poza tym, w nocy nie wiem czy dasz rade z tymi fiszbinami spać. No chyba że będziesz mogła spac bez staniczka - bo nie będzie ci sie z cyców lało...
Ionka - nie dość że żebra, to wszytko może być "większe". Stopy, biodra itp. Więc nie trzeba sie dziwić jak buciki sprzed ciąży będą nieco za małe . Podobno nawet nos może się nieco wyłużyć, a to za sprawa hormonów, które się wydzielają, zebyśmy mogły urodzić i pozwalają rozszeżyć sie nam nieco ;-) (ale żebra to chyba się trochę rozpychają bo dzidziuś wszytko nam przepchnął nieco wyżej i musi sie to teraz pomieścić ;-)
Poza tym, w nocy nie wiem czy dasz rade z tymi fiszbinami spać. No chyba że będziesz mogła spac bez staniczka - bo nie będzie ci sie z cyców lało...
Ionka - nie dość że żebra, to wszytko może być "większe". Stopy, biodra itp. Więc nie trzeba sie dziwić jak buciki sprzed ciąży będą nieco za małe . Podobno nawet nos może się nieco wyłużyć, a to za sprawa hormonów, które się wydzielają, zebyśmy mogły urodzić i pozwalają rozszeżyć sie nam nieco ;-) (ale żebra to chyba się trochę rozpychają bo dzidziuś wszytko nam przepchnął nieco wyżej i musi sie to teraz pomieścić ;-)
scotland18
Fanka BB :)
My kupilismy czarno-zolty. Ja tez tak mialam z wybieraniem wozka, moj M tylko sie ze mnie smial bo co chwile zmienialam zdanie Juz nawet nie odpowiadal na moje pytania czy mu sie jakis wozio podoba, mowil ze i tak jutro juz wynajde jakis inny, pojutrze inny, a kupie jeszcze calkiem cos innego Co do quinny to bardzo popularny wozek u nas, wiec pewnie im wiecej uzytkownikow tym wiecej zlych opinii uda sie uslyszec na jego temat. Wystarczy przeanalizowac czy to co bylo dla kogos minusem tobie tez bedzie przeszkadzalo az tak bardzo. Osobiscie wolalabym 4 kolowy nie 3.
Ja juz teraz spie w staniku z fiszbinami Widzisz problem w tym , ze ja w ciązy potrzebuje obwód 32 czyli 70 a po porodzie musze znalezc 30 czyli 65 a takie tylko brytyjczyki maja. Hmm jestem zaskoczona ze miałas wiekszy obwód pod biustem po porodzie?Koza - ja nosiłam przed pierwsza ciążą 75 E (lub duze D - bo to zależy jaki producent). Do karmienia miałam później te zwykłe staniki tyle ze 75-80 F. One mają raczej nieco inną tą rozmiarówkę według mnie, bo ze zwykłych staników juz po karmieniu, kiedy sie piersi zmniejszyły, szukałam podobnych rozmiarów miseczek. Powiem ci że wcale sie piersi nie pogorszyły. Ale na to stanik z fiszbinem nie pomoże według mnie. Lepiej po jakimś czasie zacząć poprostu troszkę ćwiczyć mięśnie klaty i będzie ok
MoniSka looknij tu Świat Dziecka
A ja mam pytanko do tych co kupily wózki Bexa alebo mają takie typy:-) Qrcze czy ktokoliwek widzial je w jakiejś hurtowni?? Bo troche poszperalam na necie i tylko sprzedaż wysyłkową znalazłam z tych Rybników! Bo wózek niby znany polecany a jednak mało spotykany w khurtownich i sklepachA czy fotelik można wpiąć Maxi Cosi bo chcialabym pożądny fotelik mieć, qrcze a nigdzie nie moge znalesc:/
A ja mam pytanko do tych co kupily wózki Bexa alebo mają takie typy:-) Qrcze czy ktokoliwek widzial je w jakiejś hurtowni?? Bo troche poszperalam na necie i tylko sprzedaż wysyłkową znalazłam z tych Rybników! Bo wózek niby znany polecany a jednak mało spotykany w khurtownich i sklepachA czy fotelik można wpiąć Maxi Cosi bo chcialabym pożądny fotelik mieć, qrcze a nigdzie nie moge znalesc:/
Ostatnia edycja:
moniat84
Fanka BB :)
Dziewczyny jakie kremy do pupy polecacie? Słyszałam, że ten sudocrem jest dobry.
A może lepiej wszystkie kosmetyki kupić z jednej firmy. Np z ziajki lub nivea?
Piszecie o tym Oilatum do kąpieli, po tej emulsji nie trzeba już oliwki?
Podobno dzieciaczki uwielbiają masaże oliwką, boję się że po niej wszystko będzie tłuste, może lepsze są mleczka do ciała dla niemowląt?
Doświadczone mamusie!- jaki pakiet startowy kosmetyków polecacie?:-)
Gubię się już w gąszczu tych wszystkich kosmetyków dla niemowląt
Podobno dzieciaczki uwielbiają masaże oliwką, boję się że po niej wszystko będzie tłuste, może lepsze są mleczka do ciała dla niemowląt?
Dziewczyny jakie kremy do pupy polecacie? Słyszałam, że ten sudocrem jest dobry.
Po Oilatum już nie trzeba używać oliwki bo skóra po kąpieli jest naprawde super nawilżona. Co do kremów do pupci polecam Linomag...podobno lepszy od Sudocremu ale jak mam i ten i ten tylko Sudocremu malutkie opakowanie:-)
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Koza - nie tyle obwód większy, co ta rozmiarówka jest zupełnie inna, przynajmniej tych co mierzyłam. Ja każdy stanik mierzyłam. Te do karmienia to był dla mnie kosmos z zakupem. Umierzyłam się ich strasznie dużo. A dużo po porodzie (czyli jakieś 6 miesięcy) to miałam dużo mniej niż przed ciążą ;-), bo schudłam do swojej normalnej wagi (a przez branie leków ostatnie lata było sporo większa)
Staników mam juz sporo, bo co jakis czas musiałam nowy kupować. Teraz juz chyba nie będę musiała kupowac na ten pierwszy okres. Później jak juz bedzie cieplej to się z dzidzią po sklepach przejdę i coś ładnego kupie (mam nadzieję, bo u nas też krucho z wyborem i choćbym chciał wydac i 500 zł to ciężko coś dostać z 75 powyzej D)
Staników mam juz sporo, bo co jakis czas musiałam nowy kupować. Teraz juz chyba nie będę musiała kupowac na ten pierwszy okres. Później jak juz bedzie cieplej to się z dzidzią po sklepach przejdę i coś ładnego kupie (mam nadzieję, bo u nas też krucho z wyborem i choćbym chciał wydac i 500 zł to ciężko coś dostać z 75 powyzej D)
reklama
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Ja zdecydowanie tylko Oilatum. Jak dziecko bedzie miało problemy ze skórą to dopiero będę czymś smarowała.
Co do masażu - jedne lubia inne nie koniecznie. Mój nie lubił wszytkiego po wyjściu z wody. W wanience mógł siedzieć a po wyjściu ryk. Do tej pory tak ma że by w wodzie siedział godzinami
Do pupy my mamy bepanthen. Nam to polecali na szkole i w szpitalu też babki które myły. Jedna dziewczyna miała sudocrem, do kobietka jej powiedziała, ze jeśli ma możliwość, to niech bepanthenu uzywa, bo lepiej chroni przed odparzeniami. A sudokrem i inne takie "pudrowe" to jak juz dziecko odparzy, bo one lepiej goją.
Co do masażu - jedne lubia inne nie koniecznie. Mój nie lubił wszytkiego po wyjściu z wody. W wanience mógł siedzieć a po wyjściu ryk. Do tej pory tak ma że by w wodzie siedział godzinami
Do pupy my mamy bepanthen. Nam to polecali na szkole i w szpitalu też babki które myły. Jedna dziewczyna miała sudocrem, do kobietka jej powiedziała, ze jeśli ma możliwość, to niech bepanthenu uzywa, bo lepiej chroni przed odparzeniami. A sudokrem i inne takie "pudrowe" to jak juz dziecko odparzy, bo one lepiej goją.