reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

reklama
ewula mniam mniam a jak banany zduszasz czy co znimi robisz?

kurcze tak zachwalacie leczo barszczyka że musze odkopać ten przepis i też zrobie
my dziś jemy nóżki kurczaczka smażone, ziemniaczki i buraczki z cebulką

A mnie dzis rodzce przywioza sos zz indorka i makaronnii ;-")
wiecie co ja uwielbiam gotowac..to moje hobby.marzylam nawet o wlasnej zarlodajni...lubie wymyslac,przerabiac,ale odkad Majka jest nie bardzo mam czas na jakies wymyslne potrawy...poza tym nie mam dla kogo maz jeszczew irl... ale polecam piersi z kurczka w formie papilotow z sezamem i parmezanem...pychota....i na zimno i nagoraco z sosem greckim...

A mnie dzis rodzce przywioza sos zz indorka i makaronnii ;-")
wiecie co ja uwielbiam gotowac..to moje hobby.marzylam nawet o wlasnej zarlodajni...lubie wymyslac,przerabiac,ale odkad Majka jest nie bardzo mam czas na jakies wymyslne potrawy...poza tym nie mam dla kogo maz jeszczew irl... ale polecam piersi z kurczka w formie papilotow z sezamem i parmezanem...pychota....i na zimno i nagoraco z sosem greckim...

nato prosze o instrukcje obsługi :-D, tzn przepisik bo pysznie brzmi:tak:

Zania7 zadna filozofia wiesz..kupujesz piersi z kurczaka.kroisz je na paseczki takie po 2cm szerokosci dluhie jakie chcesz.szykujesz rozbeltane jajko,make, troche bulki tartej dosypujesz do niej sezamu i sera parmezana i obtaczasz jak zwykle kotlety.
A sos grecki to taka okrojona wersja tzazykow:3 zabki czosnky starte,4 lyzki majonezu,2 lyzki smietany,ciut soli,ciut papryki,mieszasz i....moczysz w nim owego kuraka usmazonego na oleju....i....jestes w niebie...przynajmniej ja bylam;-) mozna do tego sobie zrobic bagietke na chrupiaco,wedle uznania...
zycze smacznego.
kurcze przez to wszystko mam basen w paszczy i glodna sie zrobilam;-)
daj znac jak zrobisz czy trafilo w twoje gusta
ps.zapomnialam dodac ze filety solisz i pieprzysz wedle uznania

Ja kupilam w worku,jak dawniej kasze byly.ziarenka.w tesko powinny byc,choc ja kupilam w zwyklym sklepie spozywczym.

Ja kupilam w worku,jak dawniej kasze byly.ziarenka.w tesko powinny byc,choc ja kupilam w zwyklym sklepie spozywczym.

Jak zrobię dam znac jak sie udało, dobrze, że mam Was to mi jakieś przepisy podsyłacie bo tak to ciągle było to samo;-).

reklama
nato dziękuję w tygodniu zrobie jak kupie sezam bo w domu brak, mam nadziejz że w tym dziwnym kraju dostane sezam luzem
Mamo Q żebyś wiedziała ja też robie jedzonko wg Waszych przepisów i mąż zadowolony że stale coś innego zresztą ja też( Ładne zdjęcie synka w aviatorku:-))

Do góry