reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majówki w kuchni... czyli co serwujemy...

nato dziękuję w tygodniu zrobie jak kupie sezam bo w domu brak, mam nadziejz że w tym dziwnym kraju dostane sezam luzem
Mamo Q żebyś wiedziała ja też robie jedzonko wg Waszych przepisów i mąż zadowolony że stale coś innego zresztą ja też( Ładne zdjęcie synka w aviatorku:-))

No własnie ja też mam nadzieję, że dostanę w tym obcym kraju sezam luzem,
dziękujemy Żaniu zdjęcie z basenu, wkońcu się wybrałam:)

reklama
Zania7 wiesz co w irl mozna bylo znalezc to w sklepach indyjskich i chinskich,wiec na pewno u was tez takie sa....arabskie wiesz w tych taiche etnicznie obcych nam;-)

Żaniu z tymi bananami to specjalnie nic nie robię, Po prostu obieram i kroję wzdłuż na pól. Owijam taka polówkę w naleśnika i przysmażam na masełku.

Wczoraj robiłam pizze. Ale się nażarłam

Musze wypróbowac ten przepis na papiloty z kurczaka.
Ja osobiście poleca zapiekane piersi z kurczaka w jogurcie. Bardzo dobre bo wilgotne a nie suche.

Zania7 wiesz co w irl mozna bylo znalezc to w sklepach indyjskich i chinskich,wiec na pewno u was tez takie sa....arabskie wiesz w tych taiche etnicznie obcych nam;-)

nato dziękuje za podpowiedż jak jutro w tesco nie znajde jutro bo też jest półka z dziwnym arabskim jedzeniem to poszukam takiego sklepu:-)

Mamo Q i jak synkowi się podobało na basenie? Ja juz uprosiłam w końcu męża żeby pierwszy raz poszedł z nami tzn Maja i ze mną, obiecał że w tym tygodniu pójdziemy.

ewula dzięki za wskazówki zrobie też takie naleśniki bo zawsze z serem na słodko, choć ostatnio zrobiłam z pieczrkami, szynką i serem tartym i mąż sie zajadał:-D

a my dziś na obiad mieliśmy kebab bo mieliśmy lenia i nie chciało się żadnemu z nas gotować więc Piotrek zabrał mnie na miasto na jedzonko:happy:

Ja dzisiaj serwuję spaghetti:-)

Żaniu naleśniki z szynką, pieczarkami i żółtym serem - brzmi bardzo apetycznie:-p Zapiekałaś je w piekarniku?

kasro pieke jedna strone i przeżucam na druga i od razu nakładam pieczarki z cebulka i szynke wczesniej podsmażone osobno, i posypuje serem jak pieczarki sa ciepłe i szynka ser szybko sie roztapia, i wkładam je do rozgrzanego piekarnika żeby nie wytygły zanim wszystkie zrobie to jeszcze ser tam sie dotapia:-D składam w trójkąty.

nie ma za co kasro i życze smacznego, jeszcze zapomniałam napisać że szynke kroje w kostke do smażenia , mój mąż jadł je z keczupem i majonezem ja tylko z keczupem, napisz później czy smakowały

u nas dziś była karkówka z ziemniaczkami i mizerią

musze sie pochwalić że w końcu kupiłam sezam w supermarkecie i jutro robie piersi z kurczaka z przepisu nato

A Ty Aniu znalazłaś sezam u was?

Dziewczyny a kotletyz zoltego sera?co wy na to?jak dla mnie delicje....
nawet jak znacie podam,a nuz ktoras nie znala takiego myka;-)
kupujemy serek zolty.polecam twarde sery.kroimy go na kostki wielkosci 10 na 10 lub wieksze,obtaczamy w mace,do rozbeltanego jajka dodajemy ostra papryczke i troche czosnku w granulkach,zanurzamy nasze kotlety a nastepnie taplamy w bulce...czyli jak zwykly kotlet.smazymy jak kotlety i jemy,jak...kotlety np z ziemniakami i mizeria.ja to uwielbiam..nie polecam frytek do tego bo serek jest tlusty wiec po co sie zameczac ...

reklama
Aha mam tez przepis z irl na zapiekanke z owieczki,ale moze byc kazde inne miesko.jak kto chetny to dajcie znak.smaczne to i pozywne i w sumie malo roboty przy tym bo sie piecze w piekarniku i masz czas dla dziecka i kochanego meza;-)

Do góry