reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

reklama
hej,
ja się zabralam za sprzątanie, narobilam się strasznie, żeby się nie zadręczać myślami. malego udalo mi się uśpić, ale pewnie się za chwilkę obudzi, bo to już 3 godz leci. normalnie jestem w szoku, jak zwykle śpi 30 min to dużo. ale wystawilam do ogrodu i pewnie dlatego, świeże powietrze

Wiec wy usypiacie dzieci z cumelkiem a macie moze jakies dobre rady dla mamy ktorej dziecko cumla nie toleruje?? Bo moja niunia jak widzi cumelek to az zaciska usta nie da go sobie do buzi wlozyc. Juz nie mam pomyslu co z nia zrobic.

Aha jeszcze jedno pytanko bo chce przejsc na karmienie butelka, a na mleczku zobaczylam ze butle mozna dawac tylko 4 razy na dobe to co z reszta czasu?? Glodzic dziecko??

Witam.Moja mam juz pojechala.Dzis bylam na badaniu usg z dzieczynkami.Wydalam 320zl.Klaudia usg jamy brzusznej i przezciemiaczkowe i Vanesska usg jamy brzusznej.Wszystko jst ok.Klaudii usg potrzebne mi do wizyty u lekarza w sprawie naczyniakow.A Vanesski kontrola czy uklad moczowy jest ok.Poza tym Vanesska juz wrocila do "zywych" ale na razie do przedszkola nie chodzi.Idziemy jeszcze do innego lekarza nefrologa.
Marlene podane jest 4 x po 180ml ale to nie znaczy ze dziecko ci na raz tyle wypije,jedne pija mniej a inne wiecej.Poza tym jeszcze jest jako piate to obiadek a jako 6 danie sok lub np jablko skrobane czy inny deserek.

Ja tez przechodze na karmienie sztuczne,na razie bez skutecznie.Klaudia nie chce jesc innego mleczka.Nie wiem jak to zrobic.

Iwonka2006,dobrze ze Vanesska juz zdrowa :-)
Widze ze nie tylko ja mam problem z przejsciem na butelke,ehh te nasze dzieciaczki juz wiedza co im lepiej smakuje :-) Nie latwo jest teraz je czyms oszukac,pewnie dlatego tez moja niunka nie toleruje cumelka,skoro moze dostac cycusia

Marlene podejrzewam ze mala bedzie Ci na poczatku ok 90ml zjadac moj Darek tyle jadl po cycku a jego mlodszy kolega ma ponad dwa mc i zjadal wiecej niz darek ale on od samego poczatku byl na sztucznym... podejrzewam ze jak zaczniesz dawac butelke bedzie chciala smoka...
Ja bylam w szoku jak darek zjadl butle i przez 5 godzin nie chcial jesc teraz jak dziasla to czesto tak ma ale duzo pije

reklama
Witam!
A ja dziś byłam z żłobku, zapisać Mikołajka, jak będzie miał roczek i dupa. Pani powiedziała, że nie mają jeszcze kart zgłoszeniowych na 2009 i mam się zgłosić w maju 2009 na zapisy na nowy rok, czyli od września 2009.:baffled:O jezusie, ja chyba ocipieję w domu, tyle czasu. Wiem, że to dla dziecka lepiej, ale chciałam iść do pracy. Perspektywa jednej pensji nie pozwala mi sapć po nocach.
Iwonka, ucałuj Vanesskę, dobrze, że wyzdrowiała.:tak:

Do góry