reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

witam

A przypomnialo mi sie kiedys pani polozna ze szkoly rodzenia pokazywala nam artykul o trujacych butelkach i nie chodzilo o podgrzewanie ich w mikrofali tylko ze pod wplywem cieplego mleka wydzielaja sie jakies toksyny. Głownie chodzilo o te zwykle butelki z supermarketow, mialam ostatnio zerknac jakiej firmy sprzedaja butelki w kauflandzie ale zapomnialam.... i zastanawiam sie czy canapol to tez sie tego tyczyl bo ja mialam na poczatku butelke lovi do mleka :baffled: ....

To chodzi o plastikowe butelki w ogóle.
Skoro pod wpływem ciepła wydalają się te związki, to jak mikrofala ogrzewa głównie butlę i to ostro to wydaje mi się, ze jest to bardziej szkodliwe niż pogrzanie wody w innym kubku i przelanie. Ale to tylko moje takie mamienie sie, ze by nie mieć wyrzutów sumienia.
Plastikowe butelki nie dla dzieci - Rzeczpospolita

reklama
Hej jestem z powrotem,
Wiktoria - dzięki wielkie, postaram się uzyskać dostęp do wątku.
A co do jedzenia to mój Adaś już od miesiąca wypija 150 a jest mlodszy. A może po prostu czasami potrzeba mu mniej czasami więcej.
trzymajcie się

nie da się tak dokładnie określić wg wieku ile dziecko ma zjadać bo np mój Michaś zjada między 120 a 150ml natomiast Maja (w grudniu skończy 2 latka) ledwo zjada 120ml czasem jeszcze zostawia... takiego mam niejadka niestety, wszystko z dupki jej leci, mam nadzieję, że z Michasiem nie będzie takiego problemu żywieniowego...

Darek w nocy nawet 180ml w dzien 120, ostatnio pare razy 150ml ale ulewal

cosmolady on nie jest nie jadek on jest cfaniaczek jak samo mleko to sie zastanawia a jak kaszka owocowa jakas to 150malo i krzyczy a jak mu daje taka cala gesta lyzeczka to tez czesto ze jeszcze dziubka otwiera

Śpię zdrowo

dziewczyny zaglosujcie na mnie... i na Adaska

Śpię zdrowo
:-):-):-) zrobione, Adaś fajnie wyszedl.:tak:

A ja dzisiaj zostawiłam mlautką pod opieką tatusia,a sama powędrowałam na babskie zalupy, zresztą bardzo udane, wróciłam ze stertą toreb hehe.
A wczoraj moja mama się zajeła dzieckiem a sami poszliśmy na urodziny, odpoczełam w ten weekend, jak za starych dobrych czasów.:tak:

Hej

Kamilko - zrobione. Ładne zdjęcie.
Coś malo nas dziś. Ja się przyznam, że już trochę piwa wypilam i się chyba upilam. Maly już śpi, ale ja ciągle nerwowa. Wykrzyczalam co mialam ale chyba bez sensu, bo i tak nic nie dociera i jeszcze dalsze klamstwa slyszę.
caluję Was

reklama
Jade wspólczuje.................:-:)-:)-(
Dzis pogoda po południu tak sie spieprzyła,że taki kapusniaczek padał a ja i tak z małą wędrowałam spacerkiem:tak::tak::tak:
A pozatym dzień zmarnowany -maż cały dzień w polu z ojcem i z Olim-ten to gospodarz bedzie .Jego tak wszystko interesuje ,pomagał by ciągle tacie:-D:-D
Ja chcaiłabym wam tylko powiedzieć DOBRANOC
Ale coś Dotkass się nie odzywa ???:szok:

Do góry