Madamagda ja tez z moja mała mam w 6 mieisac isc na usg bioder, bo cos teraz nie pasuje, tylo ze mi kazano dawac pieluszke tetrowa na pampersa przez cały czas, ale ja sie do tego nie stosowalam, bo były takie upały... ale na noc zaczelam jej zakładac. Tez z nia ćwicze żabki:-)
reklama
M
Marlene
Gość
Witajcie !! Jak wiekszosc z Majoweczek nie mam czasu pisac za czesto ale caly czas was poczytuje. U nas tez byla choroba ale Moja niunie ominelo a ja pozbieralam sie po 3 dniach ;-) Mam nadzieje ze juz wszystkie dzieciaczki i mamusie sa zdrowe. Widze ze teraz na tapecie bioderka u nas w anglii robia usg tylko w 6 tyg po porodzie i to nie kazdemu dziecku. Jej zrobili usg i wyszlo ze wszystko jest wporzadku a teraz zastanawiam sie czy musze powtarzac badanie??
A mam do was jedno pytanie i bardzo prosze o rade,moze wyrazicie swoja opinie a to troszke mi pomoze. Mianowicie moje dziecko juz od 3 tygodni wstaje co 2-3 h w nocy jesc a wczesniej przesypiala noc z jedna pobudka kolo 4 rano. W dzien tez czesciej je, daje jej juz tez zupki,ale ona wyglada jakby caly czas byla glodna.Czy powinnam ja dokarmiec sztucznym mlekiem?? Dodam ze ma 4 miesiace i 3 tyg i wazy 5.5 kg,co o tym myslicie?
A mam do was jedno pytanie i bardzo prosze o rade,moze wyrazicie swoja opinie a to troszke mi pomoze. Mianowicie moje dziecko juz od 3 tygodni wstaje co 2-3 h w nocy jesc a wczesniej przesypiala noc z jedna pobudka kolo 4 rano. W dzien tez czesciej je, daje jej juz tez zupki,ale ona wyglada jakby caly czas byla glodna.Czy powinnam ja dokarmiec sztucznym mlekiem?? Dodam ze ma 4 miesiace i 3 tyg i wazy 5.5 kg,co o tym myslicie?
moim zdaniem to troche malo wazy jak na 4 i pol mies dziecko. nasz jak mial 3,5mies to wazyl 6kg a wage urodzeniowa mial dosc mala 3100. moze faktycznie powinnas pomyslec o dokarmianiu? chyba, ze lekarz powie inaczej, sama bym niczego nie robila.spytaj pediatry, co Ci szkodzi a przynajmniej sie uspokoisz.
..aenye
Mama grudniowa'06
hmm, marlene, tez mi sie wydaje, ze malo wazy. nasz mniej wiecej miesiac temu wazyl 6800. pogadaj z lekarzem. a jak ma apetyt to sie nie przejmuj, gorzej, jakby nie miala :-)
iwonka, bardzo wspolczuje :-( ja odpukac jeszcze nie musialam zbierac moczu zadnego z babli do badania, ale tyle sie juz nasluchalam strasznych opowiesci, jakie to trudne, ze chyba nie dam rady, jak bedzie pora..
ja mam klopot z Masiem, od wczoraj nie chce mi spac sam! zasypia tylko na rekach i jak tylko odloze go do lozeczka budzi sie natychmiast.. wczoraj 7 razy probowalam, wreszcie stwierdzilam, ze od razu sama pojde spac i zasnelismy razem.. ale przeciez tak nie moze byc! teraz na drzemke tez musialam polozyc go w naszym lozku!
wiem, ze to moja wina, bo karmilam w lozku itepe, no ale bez przesady. co robic?
generalnie mam nadzieje, ze mu to minie, bo 1. moze to byc spowodowane tym, ze dostalam wczoraj terminowy okres, moze cos nie tak z hormonami, 2. moze meczy go to przeziebienie mocniej, niz mi sie wydaje, moze, moze, moze...
co robic, jak mu to samo nie przejdzie???
iwonka, bardzo wspolczuje :-( ja odpukac jeszcze nie musialam zbierac moczu zadnego z babli do badania, ale tyle sie juz nasluchalam strasznych opowiesci, jakie to trudne, ze chyba nie dam rady, jak bedzie pora..
ja mam klopot z Masiem, od wczoraj nie chce mi spac sam! zasypia tylko na rekach i jak tylko odloze go do lozeczka budzi sie natychmiast.. wczoraj 7 razy probowalam, wreszcie stwierdzilam, ze od razu sama pojde spac i zasnelismy razem.. ale przeciez tak nie moze byc! teraz na drzemke tez musialam polozyc go w naszym lozku!
wiem, ze to moja wina, bo karmilam w lozku itepe, no ale bez przesady. co robic?
generalnie mam nadzieje, ze mu to minie, bo 1. moze to byc spowodowane tym, ze dostalam wczoraj terminowy okres, moze cos nie tak z hormonami, 2. moze meczy go to przeziebienie mocniej, niz mi sie wydaje, moze, moze, moze...
co robic, jak mu to samo nie przejdzie???
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
Marlene, wydaje mi się, że póki Mała nie spadła poniżej siatki centylowej, a sprawdziłam i jest w tej chwili na 3 centylu, to nie jest źle, ale powinnaś kontrolować. O ile pamiętam to Twoja Niunia chyba zawsze była z tych mniejszych dzieciaczków, prawda? Tak jest, że niektóre dzieciaczki są mniejsze, a inne większe, a jeżeli jest chętna do jedzenia to dobrze, być może zaczyna teraz gromadzić zapasy energii i zacznie przybierać na wadze...ale najlepiej będzie, tak jak piszą dziewczyny- zapytaj lekarza :-)
M
Marlene
Gość
Dotkass, tak masz racje Moja niunia zawsze byla najmniejsza Macie racje jednak sie wybiore do pediatry i zapytam , napisze wam co zdecydowal :-)
ja z kolei mam pytanie o czas karmienia. ile minut jedza wasze dzieci(karmione piersią)? moj ostatnio je 5minut moze czasem troche dluzej a jak sprobowalam po nim sciagnac to prawie nic nie wycisnelam-to mozliwe ze wyjada wszystko tak szybko? potem wytrzymuje 2-2,5h. to dlugo? nie wiem.
Magali - moja też je króciutko. Wypróznienie cycka zajmuje jej najdłużej 8 min. Kiedys jadła co 2-3 godziny. Teraz upomina się o cycka co 3-4 godziny. Ja myślę że naszedzieci mają więcej siły więc szybciej wysysają pokarm. Nie martw się
Aurelia79
Podwójna Mamusia
Iwonka, współczuję kolejnych przejść z Vanesską, biedna, pwenie się stresuje...
Mikuś już prawie zdrowy. Ma teraz rozwolnienie po antybiotyku....
Myśłałam, że będę miała dużo do czytania po 2 dniach nieobecności, a tu pustki.
Pozdrowionka!
Mikuś już prawie zdrowy. Ma teraz rozwolnienie po antybiotyku....
Myśłałam, że będę miała dużo do czytania po 2 dniach nieobecności, a tu pustki.
Pozdrowionka!
reklama