reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Witajcie:-)
A gdzie Wy się podziewacie dzisiaj? Pusto tu strasznie...My spędziliśmy dziś bardzo miły rodzinny dzień. Prawdziwa niedziela:tak:.
Synuś śpi od 19, ciekawe kiedy zgłodnieje, nigdy tak wcześnie nie zasypiał.
J ogląda mecz, a ja nadrabiam zaległości netowe.
To miłego niedzielnego wieczorku kobietki.;-)

reklama
Witam.My wczoraj mielismy grila ,bylo fajnie.Klaudia miala kolege o tydzien starszego ale mniejszego od siebie sporo :tak::-Dkawal baby z niej:-p A dzis bylismy na zakupach ,kupilam fajne ciuszki i jestem happy.
Moja tez raczej krotko je z cyca i szybko konczy a z cycka zostaje wycisniety flak:shocked2:a z butelki odciagnietego pokarmu nie chce ani smoka:sorry2: Rano jak sie obudzi kolo 5ej na jedzenie to tez czasami potrafi sie rozbudzic ale ja sie staram z nia nie nawiazywac zadnej rozmowy i po jakims czasie zaypia spowrotem i spimy sobie dalej a dzis do 10ej nawet:tak::-)
Kerry spoznione zyczonka szczescia zdrowia i pociechy z rodzinki:-)

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór! Odmeldowuję się tylko, że nadal istnieję i wszystko ok tylko czasu kompletnie brak. Mam nadzieję, że w najbliższych dniach uda mi się znaleźć chwilę i coś poczytać i napisać do Was, chociaż będzie trudno - Maks zostaje w tym tygodniu w domu bo jest też mój pasierb czyli starszy syn męża i nie chcę Maksa odcinać od rodziny (niestety on tak traktuje żłobek w tej chwili). Poza tym rejestracja i odbiór auta, spotkania z rodziną, początki pakowania.... no i praca (trochę) :zawstydzona/y:

Dla wszystkich ogromne buziaki!!!!!

Czesc Olu,ja tez ten tydzien bede miala troche zaganiany,bo w k0ncu po becikowe jade sie upomnac i pesel odebrac bo jeszcze nie bylam ...... i troszke remontu nas w domu czeka.

A tak wogole to mial dzis pewnien pan przyjsc i zrobic nam wylewke przed domem i zadzwonil ze przyjdzie troche pozniej bo on ma wazne sprawy urzedowe do zalatwienia a byl w dupe pijany jak to sie mowi.Kazalismy mu juz nie przychodzic ;-)

Dziewczyny, czy Wy macie monitory oddechu??
Wczoraj przeczytałam tu, na forum, o śmierci łóżeczkowej zdrowego, 4-miesięcznego dziecka. W momencie oblał mnie zimny pot, jak sobie pomyślałam, że to mogłoby spotkać mnie:no:. Od razu kupiłam taki monitor na allegro. Mam nadzieję, że to zadziała i będzie niezawodne, bo odkąd się nakręciłam, budzę się co chwilę i sprawdzam, czy z małą wszystko ok.

Witam.
Dzisiaj deszczowo, może jednak uda nam się wyjść na spacer. Przez ostatnie dni było w miarę możliwie i siedzielśmy na ogródku. Poza tym goście w piątek i weekend bez żadnych odwiedzin minął.

panna migotka nie mam monitora oddechu i nie planuję.

Kathy no w końcu jesteś :-).

Iwonka my pesel i becikowe mamy. Becikowe nam przelali 2 tygodnie po złozeniu wniosku, w ten sam dzień zresztą przyszła pani z listem o przyznaniu becikowego. A w tym tygodniu odbieram z NFZ kartę ubezpieczenia zdrowotnego i z formalności mamy finito.
Co do remontu to czeka nas malowanie korytarza. Mąż w sobotę łatał nadtłuczone rogi i zamalowywał to farbą, tyle tylko, że okazało się, że to nie ten kolor. więc teraz mamy robotę...

Ze spaniem tak jest, że jak się Natalka obudzi o 3ciej na karmienie to się wybudza i są problemy. A jak o 5tej to poje trochę i śpi dalej. Faktycznie, teraz krócej i efektywniej ssie cyca, kwestia wprawy.
Dałam jej od soboty plantex i moje dziecko nie umie pić z butelki. Z cycka lepiej leci.

Moja też z tych leniuszków, co główki nie chcą dźwigać na brzuszku leżąc. Z Anią też tak miałam i w jednym momencie zaczęła się ładnie dźwigać.

Gloria mroźną zimę macie :-D. Ile trwa taka burza piaskowa i czy jest bardzo dokuczliwea?
Szkoda mi tego pieska, może na jakąś tresurę go zapiszesz?

Idę jaką kafffkę wypić.

Hej,
U nas jako tako leci. Adaś już praktycznie tylko na butli, ale się martwię, bo mu jakieś krostki wyszly, nie wiem czy to nie uczuleniie.
Ze spaniem to róznie. Jak zje o 21 to potem o 1.00, 3.30, 7.30 nie mam szczęścia - raz tylko przespal 5,5 godzinki.

Panna migotka - ja mam monitor oddechu i muszę przyznać, że dwa razy się wlączyl, ale się wystraszylam.

Milego dnia

ADziubek napisz mi czy ta skazę potwierdził pediatra czy sama wywnioskowałaś???U mnie potwierdzić nikt nie chciał:no:tylko same przypuszcenia a tymbardziej ,że mała za mała na testy itp.Ale jak nie jem od 3 tyg nabiałau to buźka czysta i nie ma silnych kolek!!!?To była udreka a buźka wyglądała jak liszaj aż się swieciła:szok:teraz czysta i gładka.
wiecie co kończę obiecuje do was zaglądac choć raz dziennie

czy jak nie ma wysypki to nie ma skazy? czy moze byc z samymi kolkami?

.Wymoczyliśmy małego w ciepłej wodzie z dodatkiem szarego mydła i naciągaliśmy + paracetamol+maść na bazie ziół,propolisu z dodatkiem antybiotyku . Ropa zaczęła schodzić.quote]

co to za masc? napisz prosze, moze sie kiedys (odpukac) przydac.

reklama
Witam!
Ja już po kawusi i cieście marchewkowym (pierwszy raz piekłam ciasto i stanowczo za mało upiekłam:cool2:). Usprawiedliwione, bo mała dzisiaj w nocy spała po godzinie, jadła pół godziny i tak całą noc. Rano miałam odczucie, jakbym spotkała się z ciężkim sprzętem budowlanym:confused2: I rano była też histeria, bo po całonocnym cyckaniu nie było już nic. I poszła butla:sorry2:.

Obrabiam zdjęcia z pierwszych 8 tyg. i dam do wywołania dla dziadków:-). Ze spaceru dzisiaj nici, ale w domu przy otwartym balkonie posiedzimy:tak:

Do góry