reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Widze,ze wszyscy w Polsce jeszcze spia...
A ja dzis musialam uwinac sie z trzema praniami, bo burza piaskowa nadchodzi. :szok:

No kochanna jak juz od 7 00 nie spie jak nigdy!!!!
Po nieprzespanych nocach spałam do 11 00:szok:ale teraz się mobilizuje-podnoszę dupę :baffled: i wstaje a dzień mam za to dłuższy hehe a wieczorem padam na twarz :-(

reklama
ja nie śpię od 6.30, bo nasz Mateuszek jest bardzo rozmowny - wstaje punkt piąta i gada, gada, gada, najpierw z rybkami, ale one nie chcą odpowiadać, więc zaczyna "gugać" coraz głośniej i nie daje nam spać :tak::szok: ale dzięki temu mam dłuuuuugi dzień i już wietrzę pościel, zrobiłam pranie, zapiekłam cukinię z mięskiem mielonym - będzie na obiadek, a niedługo wybieramy się na spacerek :-)

Witaj Kathy, właśnie wczoraj pisałam, że brakuje mi twoich postów, a tu proszę jesteś :):):) Witaj z powrotem i nie znikaj już

Witam,u nas dzis piekna pogoda.O 16ej robimy grila,ma wpasc kilku znajomych i bedzie nas 10 osob.Zapowiadaja deszczyk przelotny ale co tam damy rade.

Kathy no wreszcie sie odezwalas kobitko! Pisz czesciej,u mnie tez smutno,pochowalam tate.....
[*]
Szopek Marlene moja tez na brzuchu jak lezy to nie chce sie jej podnosic glowki,ale jak ja trzymam pionowo to glowke trzyma sztywno i za rece jak jest podciagana to tez dzwiga glowke,Z Vanesska bylo tak samo,bo tez nie chciala na brzuchu lezec i przez to nie cwiczyla glowki z tej pozycji dlugo,dopiero gdzies jak miala ze 4 miesiace to jej sie zaczelo podobac .Ale najwazniejsze ze wszystko bylo ok.

Gloria a jaka macie temperature teraz w Australi?Bo u nas niby lato ale pogoda do d.... nawet jeszcze nie bylo cieplej nocy po goracym dniu i juz sie nie doczekjamy.Kiedys to bylo lato ale terazz roku na rok pogoda nas nie rozpieszcza w wakacje.Tylko w maju i czerwcu jest ostatnio najladniej.

witajcie majówki:tak:
moje dziecię usnęło więc trochę odetchnę :tak::tak:niby miałam zabrac się za prasowanie ale to nie zając i nie ucieknie :-)
Kathy fajnie że wróciłaś:tak::tak:
vanessa fajnie że Zuzince już lepiej :tak:
gloria trzy prani u mnie jedno sie dopiero kręci :tak:
mm moja córcia wieczorkami to tak nie śpi wtedy gada a ostatnio liże sobie tetrową pieluszkę albo wszystko co w łapki wpadnie bo odkryła właśnie że ma języczek :-)
Iwonko a co się znowu dzieje z naszym zamkniętym ?? :confused::confused:
Miłego dnia kobietki i dzieciaczkom też:tak::tak:

Juz niebawem odwiedzimy pediatre i zobacze co powie,ale Iwonka pocieszylas mnie dzieki.Aha mam pytanie wszystkie podajecie wit d?

Szopek Marlene moja tez na brzuchu jak lezy to nie chce sie jej podnosic glowki,ale jak ja trzymam pionowo to glowke trzyma sztywno i za rece jak jest podciagana to tez dzwiga glowke,Z Vanesska bylo tak samo,bo tez nie chciala na brzuchu lezec i przez to nie cwiczyla glowki z tej pozycji dlugo,dopiero gdzies jak miala ze 4 miesiace to jej sie zaczelo podobac .Ale najwazniejsze ze wszystko bylo ok.
.

No właśnie jemu to sie chyba nie chce. Podniesie główkę rozejrzy sie i koniec. Na mnie lub na mężu lubi leżeć i podnosi główkę.Jak miał 3 tyg. to podnosił więc przecież nie uwstecznił sie jakoś.:dry:

Marlene mam nadzieje, ze też masz małego leniwca i pediatra niczego niepokojącego sie nie dogrzebie.

Ja mam sposób na Hanię, o 5:00 rano zazwyczaj nie chce już się jej spać, więc oszukuję ją zapalając lampkę nocną, karmię i potem gaszę, a ona myśli chyba że jest dalej noc i zasypia.
Dzisiaj własnie o 5:00 jak tylko podeszłam do łóżeczka oczy jak 5 zł i sie uśmiecha i na rączki chce, a wziełam ją tym sposobem i spaliśmy do 11:30. I teraz też kima:szok:.
Moje dziecko coraz krócej je, kiedyś ssała 30 min, teraz jej to zajmuje 5-10 min ale najedzona chyba jest bo wstaje dopiero po 3 godzinach na karmienie. Czy wasze dzieciaczki też się tak wprawiły w szybkie wysysanie?:shocked2:
Witaj Kathy, wieki cie nie było. Co do podnoszenia główki w ten sposób, to Hania robiła to mając niecałe 2 tyg, straszyły mnie niektóre "doświadczone" mamy że ma wzmożone napięcie mięśniowe. Zobaczymy co powie neurolog.

Skończyła mi się skala na powrót do dawnej wagi więc chyba nieco ją zmniejszę jeszcze hehe, tak do 60 kg. :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
szopek ja rowniez mam taka nadzieje ale napewno bede spokojniejsza po wizycie u lekarza :)Jeszcze 3 dni i bede w kraju wiec napewno obskocze wszystkich lekarzy.

reklama
hej kochane chciala bym nadrobic co napisalyscie
za jakies potora miesiaca bede miala juz na stale internet echh cale szczescie
co do glowki moj maly podnosil tak jak polozna byla chyba mial wtedy 6dni :confused:

madamagda ale Twja corcia ma sliczne wloski
i wogole sliczne wasze dzieciaczki :-)

Pozdrawiam was i wasze rodzinki

Do góry