reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Hej dziewczynki:)

Dzisiaj nasza niunia slicznie spała. jak zasnęła o 21.30 tak obudziła się o 6.30. 9 godzin spała. Aż nie mogłam uwierzyć:tak: Weekend zleciał całkiem spoko. Wczoraj byliśmy na obiedzie w restauracji. Z naszą małą i siostrą męża i jej mężem:) Było bardzo przyjemnie. Dawno już nie byłam w restauracji.

Dzisiaj mamy rocznicę ślubu. Minął już roczek odkąd jestesmy małżeństwem:-) Czas ten leci niesamowicie. A nasza niunia dzisiaj kończy 2 miesiące:tak: W ogóle data 21 to dla nas jakaś szczęścliwa jest. Pobraliśmy się 21 lipca. Zuzia urodziła się 21 maja. No a chrzcić ją będziemy najprawdopodobniej 21 wrzesnia:-) Nieźle co ??:-)

Dziubek napisz mi czy ta skazę potwierdził pediatra czy sama wywnioskowałaś???U mnie potwierdzić nikt nie chciał:no:tylko same przypuszcenia a tymbardziej ,że mała za mała na testy itp.Ale jak nie jem od 3 tyg nabiałau to buźka czysta i nie ma silnych kolek!!!?To była udreka a buźka wyglądała jak liszaj aż się swieciła:szok:teraz czysta i gładka.
wiecie co kończę obiecuje do was zaglądac choć raz dziennie

Ja też tylko opieram się na przypuszczeniach. Ale po tym jak nie jem mleka i miodu to mała ma łądniejszą buzię (chociaż krostek to jeszcze troszkę ma) no i wzdęć takich nie ma. A łykasz jakieś tabletki skoro nie jesz nabiału??? bo ja nie i martwię się że mi zęby polecą. Dzisiaj idę do lekarza spytać się co mogłabym łykać żeby nie mieć niedoborów wapnia. A jakie kupki ma twoja niinia?? Moja wczesniej jak piłam mleko miała w kupce takie białe kluseczki jakby nie trawiła własnie mleka krowiego. Po odstawieniu mleka przeze mnie ma teraz kupkę ze śluzem o kwaśnym zapachu.

A teraz wracam do tematu maluszków, czy któraś ma fotkę wysypki jaka tworzy się na policzkach przy skazie białkowej?

Zamieszczam zdjęcie mojej niuni na dole. Nie widać na nim zbynio tych krostek. Najpierw miała szorstkie czółko. Skórka jej się łuszczyła. Potem krostki pojawiły się na policzkach. To są takie grudki. Mogą pojawiać się takimi plackami na buźce.

Dzisiaj mąż ma urlop więc sobie razem leniu****emy. Spadam poprzytulać się do mojego misiulka:-)

Załączniki

• P6270024.JPG
    P6270024.JPG
    378,1 KB · Wyświetleń: 43
reklama
Witam!

Obrabiam zdjęcia z pierwszych 8 tyg. i dam do wywołania dla dziadków:-). Ze spaceru dzisiaj nici, ale w domu przy otwartym balkonie posiedzimy:tak:

Keyko, w jakim programie obrabiasz zdjęcia? wstawiasz je w jakies fajne ramki?

Hej dziewczynki:)

Dzisiaj mamy rocznicę ślubu. Minął już roczek odkąd jestesmy małżeństwem:-) Czas ten leci niesamowicie. A nasza niunia dzisiaj kończy 2 miesiące:tak: W ogóle data 21 to dla nas jakaś szczęścliwa jest. Pobraliśmy się 21 lipca. Zuzia urodziła się 21 maja. No a chrzcić ją będziemy najprawdopodobniej 21 wrzesnia:-) Nieźle co ??:-)

Dziubek wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu,
6029_62906029_73.jpg

no i oczywiście buziole dla Zuzanki...
m1892bialy_mini.jpg
dzisiaj też ma swoje malutkie swięto

Jo-anna-on, przy tej burzy strasznie wiało,niebo się zrobiło prawie że czerwone,no a potem cały ten piach opadł,więc najlepiej było się chować w domu,żeby nie zostać Indianinem :-):-D, bo ten pył to wszędzie się wciska i osiada. Piesek zaczyna już kumać,że trzeba sikać na dworze,jak jest ciepło, to zostawiam otwarte drzwi na podwórko,ale dalej strasznie zazdrosna... Tylko nie wiem,czy tresura pomoże w przyzwyczajeniu do niuni :dry:Może spróbuję znależć dla niej więcej czasu i się tak nie stresować :tak:

Dziubek, najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu!

Isabella dosyć chętnie podnosi główkę,ale czasem jak ma lenia to podkładam jej zwinięty ręcznik pod klatkę piersiową, no i najlepiej położyć się na wysokości wzroku maluszka i zagadywać albo jakąś ciekawą zabawkę przed oczkami pokazać... U nas to działa.

Czesc Dziewczyny!

Ja jakos ostatnio mam coraz mniej czasu na bb... czasem Was podczytuje, a z pisaniem jeszcze slabiej.

Dziubek - wszystkiego Naj z okazji Papierowej Rocznicy.:) Wielu lat szczescia spedzonych razem.

U nas dzis tez pogoda paskudna, siedzimy w domku i sie nudzimy. Mala sie wlasnie przebudza, poprobujemy moze na macie sie pobawic.
Jesli chodzi o spanie, to nie mozemy narzekac - ostatnio spala 7h bez przerwy. Tylko moje piersi nie byly z tego powodu szczesliwe.;-)

Milego dnia.

anusiasac poprawiam tylko i lekko retuszuję, np. czerwone oczy, zbyt jaskrawe lub niedoświetlone. Mam picasa2 i corel photo album 6.

Witam!
Ja już po kawusi i cieście marchewkowym (pierwszy raz piekłam ciasto i stanowczo za mało upiekłam:cool2:). Usprawiedliwione, bo mała dzisiaj w nocy spała po godzinie, jadła pół godziny i tak całą noc. Rano miałam odczucie, jakbym spotkała się z ciężkim sprzętem budowlanym:confused2: I rano była też histeria, bo po całonocnym cyckaniu nie było już nic. I poszła butla:sorry2:.

Obrabiam zdjęcia z pierwszych 8 tyg. i dam do wywołania dla dziadków:-). Ze spaceru dzisiaj nici, ale w domu przy otwartym balkonie posiedzimy:tak:

Keyko dasz przepis na ciacho?/:-) jadłam raz w anglii - było przepyszne ale nie wzięłam przepisu.

Magali ta maść to Scaldex.
ale nas cos ten chirurg prześladuje... najpierw ja miałam skierowanie z tą piersią, na szczęście przeszło, potem kubuś, a teraz Bartus dostał skierowanie w związku z nie dokońca wygojonym pepuszkiem. No cóż pewnie będa lapisowac bo troche mu się papra, pare dni sucho i potem znów wydzielina. Och samo zycie dziewczyny...

Witajcie.
Jestem strasznie połamana po tej nocy, bo spaliśmy dzisiaj w trójkę z dzidzią, która się rozwalała po całym łóżku, a my z mężem wisieliśmy prawie nad podłogą w jednej pozycji :-D Ale chyba z tym oddychaniem to już mam obsesję, bo budziłam się co chwilę i nasłuchiwałam. Mam nadzieję, że ten monitor ukoji moje nerwy i pozwoli spokojnie zasnąć.
Kurcze dziewczyny, jak Wy znajdujecie czas na gotowanie, sprzątanie i pieczenie ciast?? Chyba że to ja jestem taka nieudolna i niezorganizowana, ale ledwo jestem w stanie zjeść to, co mama mi przywiezie. Może to przez to, że jak tylko Iga zaśnie, to ja staram się być cicho, bo jak tylko jakiś odgłos garnków z kuchni, to od razu się budzi.

reklama
Do góry