reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie kochane!
Dzubek naj naj z okazji rocznicy.
Ja właśnie robię gyrosa, ugotowałam ziemniaczki, fasolkę szparagową, surówkę z kapusty, no i gotowana kukurydza, mniam mniam zaraz będę szamać póki Hania śpi.
Dzisiaj zmieniałam jej już chyba z 7 razy pieluchę, ciągle kupka albo siusiu, podsika troszkę i płacze, na raty robi a ja tylko zmieniam. Od wczoraj używamy już Pampers 3 Active Baby bo 2 były za małe w pasie. Mój mały grubcio już waży ponad 6 kg. :)

reklama
Witajcie.
Jestem strasznie połamana po tej nocy, bo spaliśmy dzisiaj w trójkę z dzidzią, która się rozwalała po całym łóżku, a my z mężem wisieliśmy prawie nad podłogą w jednej pozycji :-D Ale chyba z tym oddychaniem to już mam obsesję, bo budziłam się co chwilę i nasłuchiwałam. Mam nadzieję, że ten monitor ukoji moje nerwy i pozwoli spokojnie zasnąć.
Kurcze dziewczyny, jak Wy znajdujecie czas na gotowanie, sprzątanie i pieczenie ciast?? Chyba że to ja jestem taka nieudolna i niezorganizowana, ale ledwo jestem w stanie zjeść to, co mama mi przywiezie. Może to przez to, że jak tylko Iga zaśnie, to ja staram się być cicho, bo jak tylko jakiś odgłos garnków z kuchni, to od razu się budzi.

Oj panno_migotko a co powiesz na spanie z dwójeczką dzieciaków, czyli w czwórkę? Już przeżyliśmy... a wcześniej z Kubusiem przerabiałam lądowanie na podłodze.:baffled:
Co do organizacji to powiem ci, że przy drugim już będziesz miała wprawę. Ja z pierwszym też na nic nie miałam czasu a moją nerwowość mały chyba wyczuwał i dlatego przez dzień domagał się noszenia itp. Teraz jestem jakaś silniejsza, bardziej zorganizowana, a dzidzia też inna, spokojna, śpi w nocy. Więc głowa do góry, każdy następny dzień doświadczenia czyni cię silniejszą i wszystko wróci do normy:tak: A swoją drogą dziewczyny idźcie na badania, często przyczyną zmęczenia jest anemia lub niedobór mikro, makroelemebtów i witamin.

Witam
Dzis w nocy moje dziecko mialo najdluzsza przerwe miedzy jedzeniem.Zjadla o 20 a pozniej dopiero o 6.30.Byl maly problem z zasnieciem wieczorem i musialam stac nad lozeczkiem i trzymac jej smoka w buzi bo jak wypadal to byl ryk.Ale udalo mi sie nawet w tym czasie ogladnac CSI.

I zyczenia wszystkiego najlepszego dla:
Kerry spoznione urodzinowe

Dziubka,Sylwii z okazj irocznicy slubu

Zuzi,Zosi,Dominika i Michasia z okazji skonczenia 2 mcy

Panna migotka ja tez jestem malo zorganizowana.Az moj maz zaczal sie czepiac,ze bardzo malo robie w domu.
Co do monitoru oddechu to ja nie mam.Nie odczuwam takiej potrzeby.W szpitalu Ania miala,ze wzgledu na obnizone napiecie ale ciagle zapominalam o wylaczeniu tej plytki zanim wyjme Anie z lozeczka i wlaczal sie alarm.Najlepsze jest to ,ze mimo tych czestych alarmow pielegniarka ani razu nie przyszla sprawdzic czy cos sie nie dzieje,a na pewno slyszaly.

kerry przepis jest z tej strony Przepis: Szybkie ciasto marchewkowe - Zapraszamy na Gotowanie z x3m. Zamiast proszku do pieczenia dałam sode (wkońcu to to samo;-)). Tylko z tej ilości składników wychodzi mało tego ciacha:sorry2:, dlatego dzisiaj u mamy będę piekła potrojoną wersje:cool2:. Są terz pdobne przepisy z polewami. A jak zaczną się jabłka, to zrobię z jabłek:tak:
Ciacho robi sie naprawdę szybko. Niki tylko rączkami zamachała, jak marchew w robocie ścierałam.

panna_migotka jak chcę coś zrobić w kuchni, to kłade Niki w leżaczku i mamy sie na oku. Nie uciekam jej i po pewnym czasie usypia, albo podziwia wszystko dookoła.

Badania- dobra myśl. Zwłaszcza, że wizyta kontrolna u gina dopiero pod koniec sierpnia :confused:. U mnie to raczej będzie brak nieprzerwanego snu:tak:, bo dalej łykam witaminki, które brałam w ciąży.

No tak dziś nasza pierwsza rocznica :-)kto by pomyślałał że tak szybko zleciało no i że tak nam się uda od razu i już we trójke ja bedziemy świętować:tak:Wszystkim dziękuje za życzenia i dołączam się do życzeń dla współświętujących:happy:
To świętowanie to takie będzie chyba umiarkowane bo my jesteśmy po całym imprezowym weekendzie tzn. wesele i poprawiny brata męza Naprawde fajnie bawiliśmy sie oderwaliśmy sie od codziennej rzeczywistości i od razu lepiej Zuzanka grzecznie bawiła sie u babci a ja jeżdziłam tylko karmic a od 10 mala spala jak zawsze wiec noc była już nasza To znaczy wzieliśmy ja na godzine była mala modelka i to niesamowicie grzeczna nawet zapomniała o cowieczornym kryzysie:-D
Teraz mała już zaczyna krzyczeć ale moze da mi przeczytac co napisałyscie i jeszcze zjecia wkleic bo cos mi nie wyszło przedtem

Jestem po zastrzyku antykoncepcyjnym i mi sie pojawilo plamienie :wściekła/y: Buuu,myslalam,ze sobie odpoczne przez kilka miesiecy od @.
Czy Wy masujecie swoje dzieciaczki? Ja bylam na kursie,Isabella uwielbia masaze stopek,czy pleckow,tak sie ladnie wygina wtedy i podnosi wysoko glowke.
I chce sie zapisac na basen,ale musze czekac do wrzesnia,dopiero wtedy sa zajecia dla maluszkow.

Sylwia widzę że wy również obchodzicie swoją rocznię ślubu, wszystkiego najlepszego.
Dzięki Wam przypomniałam sobie o naszej rocznicy ślubu za 2 dni :szok::szok:, na śmierć zapomniałam, ale plamę bym dała hehe, to już trzecia rocznica:tak:

Leżaczek-bujaczek to naprawdę fajny pomysł, więc też zamówiłam bo Bartuś lubi mieć już na wszystko oko a nie tylko na karuzelę i zabawki na macie. Ale tak naprawdę to zaraziłam się chustomaniactwem ;-).Przez cały weekend jak juz wszyscy poszli spać siedziałam na stronach o chustach i czytałam wręcz pochłaniałam. Dziś teściowa jedzie kupić mi materiał na chustę tak na razie na próbę, a na te drogie narazie zbieram. Umówiłam się też z dziewczyną z opola aby mi pokazała co i jak. Wiecie mąż mi się dziś przyznał że potrafi szyć... Kurczę... za tydzień nasza czwarta rocznica poznania a tu taka niespodzianka. I chyba zaczniemy bawić się w szycie Mei-Tai -ów, to są takie chusto nosidełka ale przepiękne bo można w nich wykorzystać barwne materiały i robić z nich kolaże itp, można mieć kilka np pod kolor i fason swojego ubrania albo razem z plecaczkiem, strasznie mnie kręcą takie tematy. Niestety moje malowanie butelek musi sobie poczekać.

reklama
a my już po spacerku, przez całą noc i do południa bardzo u nas padało, a potem było sliczne słoneczko, więc skorzystaliśmy:tak: Mati zasypia sobie w łóżeczku po zabawie z mamusią, a ja właśnie wsuwam rybkę (którą złowił mój dzielny mąż:-):-)) z surówką z kapusty pekińskiej ze słonecznikiem :tak:pychotka :)

Do góry