reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Gratulacje dla Kamilki i Oleski... znowu sie cosik ruszylo ;-)

Nikita jak ja nigdy nie bralam arbuza nawet kawalek gabka z woda i koniec a ostatnio zjadlam dwa kawalki az :tak:

magali ja tez mam ciuszkow tak do pol roku gdzies :-)

maz zadzwonil ze wroci jutro kurde a jutro wizyta i jak zwykle zdarzy czy nie zdarzy, jak patrze na mamy z wozeczkami to tak bym chciala ze szok normalnie

reklama
CZESC DZIEWCZYNY WIDZE ZE KILKA DNI MNIE NIE BYŁO I PATRZE A TU KOLEJNE MAMUSIE SIE POROZDWAJAŁY GRATULIJE WSZYSTKIM ROZDWOJONYM MAMĄ . NO A JA DALEJ W 2 W 1 I CHYBA SZYBKO SIE NIEROZDWOJE CHYBA JEDNAK MÓJ MAŁY POCZEKA JUZ DO TERMINU COS MU JUZ SIE NIESPIESZY A JA JUZ BYM MOGŁA BO MAM TAK SPUCHNIETE NOGI ZE CHODZIC NIEMOGE ......CZY WY TEZ TAK MACIE JAK TAK TO NAPISZCIE CO ROBICIE Z TYM ........Z GÓRY DZIEKUJE

Cześć Majóweczki!

Oleska - gratulacje!! widze, ze szybko Ci poszlo!:-) Czekamy na Twoj powrot i zdjecie dzidzi!

Panna Migotka - dobrze, ze samopoczucie lepiej, ze poprosilas o pomoc Mame, no a ulozyc, to sie napewno wszystko ulozy!

Witam Dziewczyny.
U mnie jak zwykle nic się nie dzieje (z porodem), ale jestem przeszczęśliwa, bo od wczoraj jestem KIEROWCĄ!!!!Wszystkim zrobiłam niespodziankę, ponieważ nikt nie wiedział o terminie egz. (nawet mąż).

Aneta - gratuluje, dobrze, ze udalo Ci sie przed porodem, bo pozniej to faktycznie byloby ciezej. Ja tak samo zdawalam licencjat, ze nikt nie wiedzial i fajnie bylo oznajmic, ze juz mam dyplom na 5!:laugh2: Ale przy mgr juz powiedzialam, ze bronie, bo za lic. byli troszke zli, ze nie powiedzialam...

Maju - bedzie dobrze wszystko napewno. 8 pkt na poczatek dostaje bardzo duzo dzieciaczkow, a nie wplywa to na dalszy rozwoj.

Witam!!
Łaniu, a Ty zdecydowana na Inflancką?

Olu - tak, jade tam jak sie zacznie. Juz przygotowalam sobie pieniazki na wszystko i mam nadzieje, ze bedzie wolna moja polozna i sala do porodow rodzinnych jak sie zacznie. A tak pozatym to moja Mama rodzila mnie na Inflanckiej, wiec zabawnie.
A Ty juz ostatecznie na starynkiewicza? Nie wiem czy powinnysmy wymyslac jakies alternatywy, bo jak nas nie przyjma?:baffled: Mi sie wydaje, ze miejsce mam zapewnione, ale to nigdy nie wiadomo.. zreszta to tak jak Ciebie ostatnio lekarka straszyla, ze miejsc brak...

Iwonka - a Ty tez juz na Inflancka zdecydowana??

A mam jeszcze jedno pytanko, szczególnie do już doświadczonych mamuś :tak::tak:

Czy po porodzie sprawdzają się pasy poporodowe, bo właśnie przeglądam allegro, w poszukiwaniu czegoś co mogłoby mi się jeszcze przydać i tak się zastanawiam czy warto je kupować. W sumie nie jest jakis duży wydatek ale jak sie do niczego nie przydadzą to nie ma sensu.

Witam Dziewczyny.
U mnie jak zwykle nic się nie dzieje (z porodem), ale jestem przeszczęśliwa, bo od wczoraj jestem KIEROWCĄ!!!!Wszystkim zrobiłam niespodziankę, ponieważ nikt nie wiedział o terminie egz. (nawet mąż).

GRATULUJE ODWAGI I CIERPLIWOŚCI!!!(JA JEJ NIE MAM):-(
NO I FAJNIE BYĆ NIEZALEŻNYM....

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAJOWEJ MAMUSI!!!!

A ja naprasowałam się pieluch tetrowych - kupiłam 40szt -sama nie wiem po co :baffled: Będę miała do mycia okien :-D:-D:-D.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DALE SIĘ UŚMIAŁAM!!!!!

wczoraj maz gral ze znajomymi na boisku w siatke, poszlam z nim to sie smiali, ze mam wlasna pilke :tak: a potem troche pokopalam pilke z takim 3,5 letnim chlopcem, wprawam sie w zabawy z chlopcami.

To ja wczoraj jak byłam u teściowej wzięłam dzieci i grałam z nimi w siatkę-ależ mnie wymęczyły te łobuzy(mój ,szwagier 8letni i córka szagierki -7letnia)
A potem jeszcze za małym biegałam on na rowerku ja z kijem podtrzymywałam aby nie upadł -uczyłam go na 2 kołach:-DZlatałam się wczoraj,że szok:szok::szok::szok:

Musze machnąc jakis obiad ale tak mi sie nie chce wczoraj miałam wene to byly nawet dwa dania rosołek i pierogi a dzis weny brak

A ja wczorajsze pulpety mam i tylko sobie ziemniaczków doskrobałam:-D:tak::-)

Co do arbuza to ja teraz codziennie jem 1/4 arbuza. Właśnie zaraza ide po niego do sklepu :-D.

Ja też nigdy nie lubiłam arbuza łee,ale od czasu do czasu cjakoś się zachce (w ciązy raz jadłam):-)A pozatym jak wy czesto na siusiu musicie po nim latać -współczuje!!!!

Pogoda jest wreczupalna -wyszłam o 11 00 na spacerek i co?Zmachałam się a po tyłku pot ciekł a daleko wcale nie byłam :no:szłam powoli a grzało tak,jak w lipcu bo nie było wiatru -teraz taki się zerwał ale słonko praży no i dobrze bo patelnia by była :szok:
Dziewczyny mam skurcze ale takie co 10 min i teraz miałam ostatni po 20 min -a myslałam ,ze się już unormują :tak::-)A pozatym chyba mi czop odchodzi coś takiego jak guma się ciągnie bez zapachu i po troszku więcej jak śluz a kolor jak śluz poprzedni co pisałam o nim :-p:szok:I nie wiem czy to do końca to ale zbadałam i ciągnie się jak guma :-D:-D.
Wogóle pare skórczy było tak silnych,że musiałam sobie pooddychać jak w szkole rodzenia :tak::tak::szok:Bo myslałam ,że umre-boziu ale się ten ból zapomiało.....
Dziewczynki ja pragnę się do wieczora lub do rana rozpakować także trzymajcie za mnie -bo są skurcze od rana a ja nigdy w dzień nie miałam zawsze na wieczór:tak:;-)
TAKŻE OBSTAWIAJCIE MNIE ,MNIE :-D:yes::yes::yes::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:BEDE MEGA SZCEŚLIWA JAK TO WSZYSTKO PRAWDA :-):-):-)

Informacje na bierząco -Katarzyna Max-Golonko :-D:-D:-D

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skurcze coraz silniejsze niedługo nie popiszemy:no::no:Chyba raczej są co 10 min ale takie po 30-40 sek.i puszcza uffffffffffffff aż lżej :tak::baffled::-p

Iwonko - zabierasz się ze mną na porodówkę????:-D:-D:-D

Kurcze patrze w swoje posty powyzej to takie namazane ,że nie wiem czy się połapiecie -ni ładu ni składu :no::no::no:
Zawsze tak mam jak chcę o czymś na raz opowiedzieć -wolę gadać niż pisać:tak::tak::-D:-)

Pani Katarzyno-Max-Golonko obstawiamy ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Icvzekamy na kolejne relacje :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-)

Nikita :)Ja nie mialam takiego pasa ale slyszlam tez ze nie pomaga wcale,a na brzuszerk silna wola i codzienne cwiczonka na miesnie brzuszka ,najlepiej wraz z maluszkiem polaczone zabawa:-):-):-):-)
Łania
jeszcze nic nie wiem,zyje chwila :-p:-p:-p:-p

Wlasnie sobie robilam sama jakis masaz tam wewnatrz,troche bolalo ale mam nadziejen ze cos ruszy.Za jakis czas powtorka:-p

reklama
Iwonka - niezla babka z Ciebie... nie dosc, ze umiesz sobie szyjke zbadac i rozwarcie, to jeszcze masaz szyjki!:szok: Ja nadal nie wiem jak zbadac to rozwarcie... nie wiem na ile gleboko ma to byc i w ogole.. A jak za daleko zbadam czy cos...:baffled:
Jedz na Inflancka, to bedziesz "moim przedskoczkiem";-) i wybadasz teren!;-)

Nikita - co do pasa poporodowego, to ja zakupilam, no ale w cuda nie wierze... ale licze, ze mi pomoze, jesli bede cwiczyc dodatkowo, to, ze przyspieszy powrot do formy.

Do góry