reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Gratulacje dla Kamilki i Oleski... znowu sie cosik ruszylo ;-)

Nikita jak ja nigdy nie bralam arbuza nawet kawalek gabka z woda i koniec a ostatnio zjadlam dwa kawalki az :tak:

magali ja tez mam ciuszkow tak do pol roku gdzies :-)

maz zadzwonil ze wroci jutro kurde a jutro wizyta i jak zwykle zdarzy czy nie zdarzy, jak patrze na mamy z wozeczkami to tak bym chciala ze szok normalnie

reklama
CZESC DZIEWCZYNY WIDZE ZE KILKA DNI MNIE NIE BYŁO I PATRZE A TU KOLEJNE MAMUSIE SIE POROZDWAJAŁY GRATULIJE WSZYSTKIM ROZDWOJONYM MAMĄ . NO A JA DALEJ W 2 W 1 I CHYBA SZYBKO SIE NIEROZDWOJE CHYBA JEDNAK MÓJ MAŁY POCZEKA JUZ DO TERMINU COS MU JUZ SIE NIESPIESZY A JA JUZ BYM MOGŁA BO MAM TAK SPUCHNIETE NOGI ZE CHODZIC NIEMOGE ......CZY WY TEZ TAK MACIE JAK TAK TO NAPISZCIE CO ROBICIE Z TYM ........Z GÓRY DZIEKUJE

Cześć Majóweczki!

Oleska - gratulacje!! widze, ze szybko Ci poszlo!:-) Czekamy na Twoj powrot i zdjecie dzidzi!

Panna Migotka - dobrze, ze samopoczucie lepiej, ze poprosilas o pomoc Mame, no a ulozyc, to sie napewno wszystko ulozy!

Witam Dziewczyny.
U mnie jak zwykle nic się nie dzieje (z porodem), ale jestem przeszczęśliwa, bo od wczoraj jestem KIEROWCĄ!!!!Wszystkim zrobiłam niespodziankę, ponieważ nikt nie wiedział o terminie egz. (nawet mąż).

Aneta - gratuluje, dobrze, ze udalo Ci sie przed porodem, bo pozniej to faktycznie byloby ciezej. Ja tak samo zdawalam licencjat, ze nikt nie wiedzial i fajnie bylo oznajmic, ze juz mam dyplom na 5!:laugh2: Ale przy mgr juz powiedzialam, ze bronie, bo za lic. byli troszke zli, ze nie powiedzialam...

Maju - bedzie dobrze wszystko napewno. 8 pkt na poczatek dostaje bardzo duzo dzieciaczkow, a nie wplywa to na dalszy rozwoj.

Witam!!
Łaniu, a Ty zdecydowana na Inflancką?

Olu - tak, jade tam jak sie zacznie. Juz przygotowalam sobie pieniazki na wszystko i mam nadzieje, ze bedzie wolna moja polozna i sala do porodow rodzinnych jak sie zacznie. A tak pozatym to moja Mama rodzila mnie na Inflanckiej, wiec zabawnie.
A Ty juz ostatecznie na starynkiewicza? Nie wiem czy powinnysmy wymyslac jakies alternatywy, bo jak nas nie przyjma?:baffled: Mi sie wydaje, ze miejsce mam zapewnione, ale to nigdy nie wiadomo.. zreszta to tak jak Ciebie ostatnio lekarka straszyla, ze miejsc brak...

Iwonka - a Ty tez juz na Inflancka zdecydowana??

A mam jeszcze jedno pytanko, szczególnie do już doświadczonych mamuś :tak::tak:

Czy po porodzie sprawdzają się pasy poporodowe, bo właśnie przeglądam allegro, w poszukiwaniu czegoś co mogłoby mi się jeszcze przydać i tak się zastanawiam czy warto je kupować. W sumie nie jest jakis duży wydatek ale jak sie do niczego nie przydadzą to nie ma sensu.

Witam Dziewczyny.
U mnie jak zwykle nic się nie dzieje (z porodem), ale jestem przeszczęśliwa, bo od wczoraj jestem KIEROWCĄ!!!!Wszystkim zrobiłam niespodziankę, ponieważ nikt nie wiedział o terminie egz. (nawet mąż).

GRATULUJE ODWAGI I CIERPLIWOŚCI!!!(JA JEJ NIE MAM):-(
NO I FAJNIE BYĆ NIEZALEŻNYM....

GRATULACJE DLA KOLEJNEJ MAJOWEJ MAMUSI!!!!

A ja naprasowałam się pieluch tetrowych - kupiłam 40szt -sama nie wiem po co :baffled: Będę miała do mycia okien :-D:-D:-D.

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-DALE SIĘ UŚMIAŁAM!!!!!

wczoraj maz gral ze znajomymi na boisku w siatke, poszlam z nim to sie smiali, ze mam wlasna pilke :tak: a potem troche pokopalam pilke z takim 3,5 letnim chlopcem, wprawam sie w zabawy z chlopcami.

To ja wczoraj jak byłam u teściowej wzięłam dzieci i grałam z nimi w siatkę-ależ mnie wymęczyły te łobuzy(mój ,szwagier 8letni i córka szagierki -7letnia)
A potem jeszcze za małym biegałam on na rowerku ja z kijem podtrzymywałam aby nie upadł -uczyłam go na 2 kołach:-DZlatałam się wczoraj,że szok:szok::szok::szok:

Musze machnąc jakis obiad ale tak mi sie nie chce wczoraj miałam wene to byly nawet dwa dania rosołek i pierogi a dzis weny brak

A ja wczorajsze pulpety mam i tylko sobie ziemniaczków doskrobałam:-D:tak::-)

Co do arbuza to ja teraz codziennie jem 1/4 arbuza. Właśnie zaraza ide po niego do sklepu :-D.

Ja też nigdy nie lubiłam arbuza łee,ale od czasu do czasu cjakoś się zachce (w ciązy raz jadłam):-)A pozatym jak wy czesto na siusiu musicie po nim latać -współczuje!!!!

Pogoda jest wreczupalna -wyszłam o 11 00 na spacerek i co?Zmachałam się a po tyłku pot ciekł a daleko wcale nie byłam :no:szłam powoli a grzało tak,jak w lipcu bo nie było wiatru -teraz taki się zerwał ale słonko praży no i dobrze bo patelnia by była :szok:
Dziewczyny mam skurcze ale takie co 10 min i teraz miałam ostatni po 20 min -a myslałam ,ze się już unormują :tak::-)A pozatym chyba mi czop odchodzi coś takiego jak guma się ciągnie bez zapachu i po troszku więcej jak śluz a kolor jak śluz poprzedni co pisałam o nim :-p:szok:I nie wiem czy to do końca to ale zbadałam i ciągnie się jak guma :-D:-D.
Wogóle pare skórczy było tak silnych,że musiałam sobie pooddychać jak w szkole rodzenia :tak::tak::szok:Bo myslałam ,że umre-boziu ale się ten ból zapomiało.....
Dziewczynki ja pragnę się do wieczora lub do rana rozpakować także trzymajcie za mnie -bo są skurcze od rana a ja nigdy w dzień nie miałam zawsze na wieczór:tak:;-)
TAKŻE OBSTAWIAJCIE MNIE ,MNIE :-D:yes::yes::yes::rolleyes2::rolleyes2::rolleyes2:BEDE MEGA SZCEŚLIWA JAK TO WSZYSTKO PRAWDA :-):-):-)

Informacje na bierząco -Katarzyna Max-Golonko :-D:-D:-D

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa skurcze coraz silniejsze niedługo nie popiszemy:no::no:Chyba raczej są co 10 min ale takie po 30-40 sek.i puszcza uffffffffffffff aż lżej :tak::baffled::-p

Iwonko - zabierasz się ze mną na porodówkę????:-D:-D:-D

Kurcze patrze w swoje posty powyzej to takie namazane ,że nie wiem czy się połapiecie -ni ładu ni składu :no::no::no:
Zawsze tak mam jak chcę o czymś na raz opowiedzieć -wolę gadać niż pisać:tak::tak::-D:-)

Pani Katarzyno-Max-Golonko obstawiamy ciebie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Icvzekamy na kolejne relacje :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-)

Nikita :)Ja nie mialam takiego pasa ale slyszlam tez ze nie pomaga wcale,a na brzuszerk silna wola i codzienne cwiczonka na miesnie brzuszka ,najlepiej wraz z maluszkiem polaczone zabawa:-):-):-):-)
Łania
jeszcze nic nie wiem,zyje chwila :-p:-p:-p:-p

Wlasnie sobie robilam sama jakis masaz tam wewnatrz,troche bolalo ale mam nadziejen ze cos ruszy.Za jakis czas powtorka:-p

reklama
Iwonka - niezla babka z Ciebie... nie dosc, ze umiesz sobie szyjke zbadac i rozwarcie, to jeszcze masaz szyjki!:szok: Ja nadal nie wiem jak zbadac to rozwarcie... nie wiem na ile gleboko ma to byc i w ogole.. A jak za daleko zbadam czy cos...:baffled:
Jedz na Inflancka, to bedziesz "moim przedskoczkiem";-) i wybadasz teren!;-)

Nikita - co do pasa poporodowego, to ja zakupilam, no ale w cuda nie wierze... ale licze, ze mi pomoze, jesli bede cwiczyc dodatkowo, to, ze przyspieszy powrot do formy.

Do góry