reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

A to jest piękne jak to pierwszy raz przeczytałam się popłakałam....

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".

reklama
jestem już po pracy ;-) ale coś Mnie boli pęcherz z prawej strony :no: tak jaky Mi cały czas coś tam siedziało :wściekła/y:

zaraz idę robić obiad małżonowi :confused: jeszcze ma szwagier dzisiaj przyjechać a nie mam nastroju na odwiedziny :no: nio ale wczoraj jak dzwonił to Go zaprosiłam więc głupio odmawaić dzisiaj :tak: napewno posiedzimy chwile i pojedzie do domku i będe mogła sobie leżeć :tak:

Aurelia - może to dobry pomysł zmiany lekarza prowadzącego :tak:

Agusia - mam takie same sytuacje z moją chrześnicą :tak: daje dzidziusiowi się napić z kubeczka soczku, głaska brzusio i całuje mówiąc że didzia w brzuszku podskakuje ;-)

witaj MM81 - wiem co czujesz bo też straciłam swoje pierwsze dzieciątko :no: ale teraz będzie napewno wszystko dobrze ;-):tak: nie martw się napewno lekarz coś na to poradzi i z dzidzią będzie wszystko dobrze :-)

..aenye - nio to gratulacje synusia drugiego :tak::cool2:

iwonko - nio to tak samo jest u Mnie ;-) ale jak Ja Mu podjadam nio to jest dobrze bo Ja przecież mogę bo mam zachcianeczki ciążowe :tak: :rofl2: :rofl2: superowa prognoza ;-)

Olu - co za chole.....:wściekła/y: weźmiesz leki i napewno się uda wygonić to dziadostwo ;-)

anulka - i jak Oliwcia??
piękny wierszyk ale już Go czytałam :-):-)

ania306 - witaj u Nas i się rozgość

Hej Kobitki!
Po wizycie u ginekologa jest mi juz troszkę lżej. Mam iść do poradni genetycznej, a tam juz zadecydują co dalej. Prawdopodobnie zrobią mi w szpitalu amniopunkcję. Na usg wszystko super, kość nosowa widoczna a dzidziolek ruchliwy!:-) Czarne mysli wciąż obok mie krążą, ale już mniej.
Buziakuję Was wszystkie i dziękuję za słowa otuchy, będę pisała na bierząco co dalej. Mam stracha...Chciałabym się cieszyć tą ciążą, a tak to i mój bąbelek też się denerwuje razem ze mną:sorry2:.Kocham moje maleństwo bardzo, bardzo i wierzę, że jest zdrowe.

aurelia- to dobrze ze sie juz uspokoilas troche trzeba moze wiecej dystansu nabrac i spokojnie isc do tej poradni,.... ja tez dzisiaj bylam na badaniu na samym usg bo od poczatku mialam takie zaplatanie z tymi lekarzami ze w koncu dzidzia nie byla szczegolowo zbadana i np juz na przeziernosc juz za pozno ale zmierzyl fald karkowy powiedzial ze jest oki i dzidzius jest raczej na 80% zdrowy :tak:chociaz to mnie pociesza... ale moj Skarb tez jest bardzo ruchliwy kopie strasznie i kreci sie we wszystkie strony :sorry2: slyszlam serduszko bije dobrze zbadal serce i wady rzadnej narazie nie widzi ale mam filmik i moge zabke ogladac jak bedzie mi smutno... wiec nie martw sie... ciesze sie ze chodziaz dzidzia zdrowa i to mnie cieszy bo lekarz nie zrobil na mnie wrazenia....

aaaaanie napisalam wam wymiarow moj Skarb wazy 18 dkg hehehe ma od glowki do pupy 13cm a z nogami ok 20cm i wiecie co teraz wedlug usg mam termin na 1 maja hehehe fald karkowy 5mm.... nie wiem czy cos jeszcze jest do podania :confused:
a i lekarz powiedzial ze tak zgrabnego dziecka nie widzial jeszce... wszytsko jest w normie ja juz zmykam pokaze sie moze? jutro dopiero o 20 bo mam szkole jutro i w niedziele i tak strasznie nie chcemi sie tam isc ze masakra caly dzien od rana siedziec ale coz....

Kamilka wchodzi wchodzi a jest osobny watek z fotkami majoweczek i tam wklej :) Rzeczywiscie nie popisal sie ten lekarz,no mi by tez pewnie sie nie spodobal z tego co piszesz a to jest wazna rzecz miec zaufanie do swojego lakarza.,,,,,
Ania306 witaj kolejna majoweczko!!!!!!!!!
Aurelia a ta aminopunkcja jest konieczna?

Dziewczyny a ja dzis umieram na bol glowy ledo zyje..........i do tego moje dziecko dostalo kataru wiec zacznie sie marudzenie.....Najpierw moj sie przeziebil i zarazil dziecko,czuje ze i na mnie przyjdzie kolej.....

reklama
dziewczyny czy na takim zwykłym USG macie nagrane te filmiki z Waszymi dzidziusiami?? czy to zależy od sprzętu lekarza każde USG ma taką możliwość nie wiecie??:sorry2:

aurelia - widzisz nie jest tak źle ;-) zobaczysz będzie wszystko dobrze i dzidzia będzie zdrowa :tak:

kamilka - fajnie że z dzidzią wszystko dobrze ;-):tak:

iwonka - broń się przed katarkiem :tak: mój gin powiedział że można łykać rutinoskorbin jakby się już pojawił katarek ;-)

Do góry