reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

dzieki tolka- niop z dzidzia wszystko oki a jesli chodzi o usg i filmik to raczej wszyscy nagrywaja tylko ze jedni na dvd a inni na cd wiec musisz zapytac jak sie bedziesz umawiala czy jest taka mozliwosdc i czy musisz swoja plytke wziasc czy lekarz daje w cenie ja dostalam w cenie badania....:tak:

reklama
dziewczyny a inaczej zdjecia sie nie da zamiescic bez URL?? nie wrzucajac go na obce serwery?? bo moj M zlosci sie ze wszyscy beda mnie ogladac a zauwazylam ze inaczej nie wchodzi tylko trzeba podac adres do zdjecia...........??

Ale jestem zła, poszłam z małą do lekarza bo pokasłuje, nie bardzo czesto ale czasami w nocy się zdarza a ona nam tak żadko choruje a ja nadopiekuńcza matka w każdym razie poza tym kaszlem lekkim nic nie ma ani temperatury, lekki katar był ale przeszedł, pani doktor posłuchała zmian w oskrzelach nie ma ( na tym mi tylko zależało aby sprawdzić ) gardło w sumie ładne minimalnie zaczerwienione i ...... zapisała antybiotyk....bo kaszle nocą:szok::szok::szok: Nie podam jej tego antybiotyku tylko stodal z tych leków co przepisała i wapno a jak by coś to mam receptę. Ehhhhh

Kamilka - nareszcie iwdać Twoją buźkę :-) A ten lekarz hmmmm szkoda gadać ceni się lepiej poszukaj innego :-) Ważne że z maluchem wszystko dobrze :-)

Iwonko - współczuje katarkowania my już wychodzimy na szczęście, Wam też tego życzę, a marudne dziecię z katarkiem nocą ..... hmmmm bądź dzielna nie wspominając o marudnym małżu :-);-) A na katar u Ciebie polecam rutinoskorbin inhalacje z amolu, miód z mlekiem na ciepło czosnku nie proponuję bleeeee no i można krople ksylometazolin dla dzieci

Aurelia - Ja ciągle trzymam kciuki za malucha zamieszkującego Twój apartament, może po teście potrójnym amniopunkcja nie będzie potrzebna? To dość inwazyjne badanie.

Tolka - wydaje mi się że każde wystarczy podłączyć nagrywarkę, mój gin ma starego żępoła i można nagrac to pewnie w każdym ;-)

Hej dziewuszki na chwilę zaglądam....

Aurelia
, właśnie dziś rozmawiałam z moim lekarzem o badaniach genetycznych... no i mi tłumaczył, że tak naprawdę w moim wieku oraz biorąc pod uwagę to, że parametry dzidzi z usg (kość nosowa oraz przezierność) są super, a także to że mam pierwsze zdrowe dziecko... nie ma potrzeby (z medycznego punktu widzenia) ich robić... wyniki mogą być mylące itd. to co już wszystkie wiemy.
Nie wiem czy bym się zdecydowała na amniopunkcję :baffled:

Tak sobie zresztą myślałam, co by było gdybym się dowiedziała że np. będę mieć dziecko z zespołem Downa. Martwiłabym się całą ciążę i przeżywała. Ale bym nie usunęła ciąży. Od kiedy mam dziecko zrobiłam się strasznie "pro-dzieciowa" hehe

W ogóle to poprosiłam dziś gina o USG nie dlatego że coś mnie niepokoiło ale jakoś nie mogę się na razie emocjonalnie wczuć w tę ciążę. Może jestem zbyt zajęta, rozdarta między kilkoma sprawami: Maks+praca+mąż+dom, te wszystkie zmiany, które nas czekają... jakoś nie mam cierpliwości do tego wszystkiego i wizja drugiego dziecka trochę mnie przeraża mimo że było planowane.
Usg zrobione. Dzidzia ma 10cm, wszystko ładnie było widać, i serduszko, żołądek, pęcherz, czaszkę, rączki itp. a również jak powiedział pan doktor na 90% siusiaczka.... Matko Boska same chłopy wokół mnie! Maks, mąż, starszy syn męża, teraz drugi synuś.... ;-) No zobaczymy czy to się potwierdzi na usg w 20. tygodniu. W każdym razie mam już tonę ubranek dla chłopca ;-) ;-)

A na bakterie mam brać przez 2 tygodnie furagin. I tak do następnej infekcji, bo na bank będą. Posiew moczu jest chyba najczęściej wykonywanym przeze mnie badaniem hihi

Buziaki dla Was i życzę spokojnego weekendu!!

OlaK no nie kolejny chlopak:) Gratuluje po cichutku!
Dziewczyny a co z dziewczynkami......Same chlopy?
Dobranoc.Ja jeszcze buszuje na Allegro bo szukam prezentow.

reklama
Witamy z rana u nas szaro buro i ponuro a mój małżon jak zwykle w pracusi, nie powiem, abym była szczęśliwa:-( Ale Oliwcia w nocy prawie nie kasłała więc pozostaję przy stodalu i zmieniam chyba przychodnię na lekarzy rodzinnych pod blokiem bo to nie pierwsza taka sytuacja

Olu - no i kolejny chłop :-):-) Gratulujemy :-):-)

Do góry