reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

A to jest piękne jak to pierwszy raz przeczytałam się popłakałam....

Pewnego razu było dziecko gotowe, żeby się urodzić. Więc któregoś dnia zapytało Boga:
- Mówią, że chcesz mnie jutro posłać na ziemię, ale jak ja mam tam żyć, skoro jestem takie małe i bezbronne?

- Spomiędzy wielu aniołów wybiorę jednego dla ciebie. On będzie na ciebie czekał i zaopiekuje się tobą.
- Ale powiedz mi, tu w Niebie nie robiłem nic innego tylko śpiewałem i uśmiechałem się, to mi wystarczało, by być szczęśliwym?

- Twój anioł będzie ci śpiewał i będzie się także uśmiechał do ciebie każdego dnia. I będziesz czuł jego anielską miłość i będziesz szczęśliwy.

- A jak będę rozumiał, kiedy ludzie będą do mnie mówić, jeśli nie znam języka, którym posługują się ludzie?

- Twój anioł powie ci więcej pięknych i słodkich słów niż kiedykolwiek słyszałeś, i z wielką cierpiwością i troską będzie uczył Cię mówić.

- A co będę miał zrobić, kiedy będę chciał porozmawiać z Tobą?

- Twój anioł złoży twoje ręce i nauczy cię jak się modlić.

- Słyszałem, że na ziemi są też źli ludzie. Kto mnie ochroni?

- Twój anioł będzie cię chronić, nawet jeśli miałby ryzykować własnym życiem

- Ale będę zawsze smutny, ponieważ nie będę Cię więcej widział.

- Twój anioł będzie wciąż mówił tobie o Mnie i nauczy cię, jak do mnie wrócić, chociaż ja i tak będę zawsze najbliżej ciebie.

W tym czasie w Niebie panował duży spokój, ale już dochodziły głosy z ziemi i Dziecię w pośpiechu cicho zapytało:

- O, Boże, jeśli już zaraz mam tam podążyć powiedz mi, proszę, imię mojego anioła.

- Imię twojego anioła nie ma znaczenia, będziesz do niego wołał: "Mamusiu".

reklama
jestem już po pracy ;-) ale coś Mnie boli pęcherz z prawej strony :no: tak jaky Mi cały czas coś tam siedziało :wściekła/y:

zaraz idę robić obiad małżonowi :confused: jeszcze ma szwagier dzisiaj przyjechać a nie mam nastroju na odwiedziny :no: nio ale wczoraj jak dzwonił to Go zaprosiłam więc głupio odmawaić dzisiaj :tak: napewno posiedzimy chwile i pojedzie do domku i będe mogła sobie leżeć :tak:

Aurelia - może to dobry pomysł zmiany lekarza prowadzącego :tak:

Agusia - mam takie same sytuacje z moją chrześnicą :tak: daje dzidziusiowi się napić z kubeczka soczku, głaska brzusio i całuje mówiąc że didzia w brzuszku podskakuje ;-)

witaj MM81 - wiem co czujesz bo też straciłam swoje pierwsze dzieciątko :no: ale teraz będzie napewno wszystko dobrze ;-):tak: nie martw się napewno lekarz coś na to poradzi i z dzidzią będzie wszystko dobrze :-)

..aenye - nio to gratulacje synusia drugiego :tak::cool2:

iwonko - nio to tak samo jest u Mnie ;-) ale jak Ja Mu podjadam nio to jest dobrze bo Ja przecież mogę bo mam zachcianeczki ciążowe :tak: :rofl2: :rofl2: superowa prognoza ;-)

Olu - co za chole.....:wściekła/y: weźmiesz leki i napewno się uda wygonić to dziadostwo ;-)

anulka - i jak Oliwcia??
piękny wierszyk ale już Go czytałam :-):-)

ania306 - witaj u Nas i się rozgość

Hej Kobitki!
Po wizycie u ginekologa jest mi juz troszkę lżej. Mam iść do poradni genetycznej, a tam juz zadecydują co dalej. Prawdopodobnie zrobią mi w szpitalu amniopunkcję. Na usg wszystko super, kość nosowa widoczna a dzidziolek ruchliwy!:-) Czarne mysli wciąż obok mie krążą, ale już mniej.
Buziakuję Was wszystkie i dziękuję za słowa otuchy, będę pisała na bierząco co dalej. Mam stracha...Chciałabym się cieszyć tą ciążą, a tak to i mój bąbelek też się denerwuje razem ze mną:sorry2:.Kocham moje maleństwo bardzo, bardzo i wierzę, że jest zdrowe.

aurelia- to dobrze ze sie juz uspokoilas troche trzeba moze wiecej dystansu nabrac i spokojnie isc do tej poradni,.... ja tez dzisiaj bylam na badaniu na samym usg bo od poczatku mialam takie zaplatanie z tymi lekarzami ze w koncu dzidzia nie byla szczegolowo zbadana i np juz na przeziernosc juz za pozno ale zmierzyl fald karkowy powiedzial ze jest oki i dzidzius jest raczej na 80% zdrowy :tak:chociaz to mnie pociesza... ale moj Skarb tez jest bardzo ruchliwy kopie strasznie i kreci sie we wszystkie strony :sorry2: slyszlam serduszko bije dobrze zbadal serce i wady rzadnej narazie nie widzi ale mam filmik i moge zabke ogladac jak bedzie mi smutno... wiec nie martw sie... ciesze sie ze chodziaz dzidzia zdrowa i to mnie cieszy bo lekarz nie zrobil na mnie wrazenia....

aaaaanie napisalam wam wymiarow moj Skarb wazy 18 dkg hehehe ma od glowki do pupy 13cm a z nogami ok 20cm i wiecie co teraz wedlug usg mam termin na 1 maja hehehe fald karkowy 5mm.... nie wiem czy cos jeszcze jest do podania :confused:
a i lekarz powiedzial ze tak zgrabnego dziecka nie widzial jeszce... wszytsko jest w normie ja juz zmykam pokaze sie moze? jutro dopiero o 20 bo mam szkole jutro i w niedziele i tak strasznie nie chcemi sie tam isc ze masakra caly dzien od rana siedziec ale coz....

Kamilka wchodzi wchodzi a jest osobny watek z fotkami majoweczek i tam wklej :) Rzeczywiscie nie popisal sie ten lekarz,no mi by tez pewnie sie nie spodobal z tego co piszesz a to jest wazna rzecz miec zaufanie do swojego lakarza.,,,,,
Ania306 witaj kolejna majoweczko!!!!!!!!!
Aurelia a ta aminopunkcja jest konieczna?

Dziewczyny a ja dzis umieram na bol glowy ledo zyje..........i do tego moje dziecko dostalo kataru wiec zacznie sie marudzenie.....Najpierw moj sie przeziebil i zarazil dziecko,czuje ze i na mnie przyjdzie kolej.....

reklama
dziewczyny czy na takim zwykłym USG macie nagrane te filmiki z Waszymi dzidziusiami?? czy to zależy od sprzętu lekarza każde USG ma taką możliwość nie wiecie??:sorry2:

aurelia - widzisz nie jest tak źle ;-) zobaczysz będzie wszystko dobrze i dzidzia będzie zdrowa :tak:

kamilka - fajnie że z dzidzią wszystko dobrze ;-):tak:

iwonka - broń się przed katarkiem :tak: mój gin powiedział że można łykać rutinoskorbin jakby się już pojawił katarek ;-)

Do góry