reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Dziewczynki, odebrałam swoje wyniki. Robiłam też posiew moczu i wyszły mi znów bakterie E.coli. Już drugi raz w tej ciąży (z Maksem też ze 4 razy miałam :baffled:). Czyli będzie kolejne leczenie, pewnie antybiotyk echhhhh
Jestem po operacji ukł. moczowego i w ciąży mi się ciągle wdają infekcje. Poza ciążą nie tak często :confused:

Na szczęście Maksio ma czysty mocz a też już kilka razy miał infekcje i już miał mieć robione badania w kierunku refluksu moczowego - ale wymyśliłam sobie że to pewnie było od tego, że miał przyklejony napletek i tam się zbierały różne paskudztwa... i faktycznie od zabiegu ściągnięcia napletka, jak już jestem w stanie go bardzo dokładnie umyć, mocz jest czysty. A też się przez to nabrał antybiotyków. No i niech mi teraz lekarze mówią, że "nie ściągać napletka", chętnie podyskutuję! :wściekła/y:

reklama
A jak posprzątam to wygodnie się położę, włacze nastrojowa muzyczke, zrobie pyszną kawke cappucino no i poczytam nowy miesięcznik " M jak mama"...
Polecam a kosztuje tylko 2,99!

Kupuję co miesiąc, ale tego numeru jeszcze nie mam. Czy maluszek rzeczywiście słyszy od 16 tygodnia, ja mam zamiar puszczac mu spokojna muzyczkę i moiwc do niego, ale nie wiem czy już mnie słyszy?

No wlasnie od dzis zaczyna mi sie 16-ty tydzien i zamierzam przywitac go nastrojowa muzyczka a potem jak juz bedzie na swiecie to mu ja puszczac :-)
a tak poza marginesem nowy miesiecznik wychodzi dzis :-)

Tez ostatnio musialam zrobic posiew moczu bo w bad ogolnym wyszly liczne bakterie. Niestety okazalo sie ze ta bakt to nie z moczu tylko z drog rodnych. Wyhodowali paciorkowca i jak poczytalam jakie to moze miec skutki dla dziecka to znow zaczelam miec czarne mysli. Moja gin mnie uspokaja ze to sie da wyleczyc i mam nie panikowac.

Aenye - Gratuluję chłopca synusia wychowaj go tylko kochana na porządnego obywatela, bo widzisz jaka nażekalnia na ród męski rozkwitła :-)

Olu - Kurcze współczuję Ci bardzo tej wrednej bakterii, ale na pewno ją wypędzisz lekami, będzie dobrzea kochana

Aurelio - Cieszę się że masz bardzie pozytywne podejście, na pewno będzie dobrze wszystko z maluszkiem i tego się trzymaj :-)

Aniusia - Ja też kupuję dzieciowe pisemka tylko przeważnie te z dodatkami dla Oliwci zawsze birę ostatnio kupiłam Dziecko z bajka Bracia Koala i książeczką

Iwonko - Ja tam za zimą nie tęsknię tylko zeby śnieg był na wigilię a swoją drogą tak straszyli górale zimą stulecia:-)

Agusiaaa - nasza Oliwcia też już wie, że w brzuszku dzidzia mieszka i całuje cały czas i się przytula i głaska słodki widok, więc doskonale wiem co czujesz

mm81 - Witaj w naszym majowym gronie

A ja jestem taka na siebie zła, okropnie się dzisiaj czuję głowa mi wysiada a Oliwcia marudna, dokazywała mi dzisiaj strasznie i nakrzyczałam na nią i mam wyrzuty sumienia bo obiecałam sobie że nie będę krzyczeć tylko tłumaczyć ehhhh I do tego pokasłuje mi coś i chyba do lekarza śmigniemy popołudniu :-:)-(

Anulla a napisali na tej stronie pogody ze na swieta ma byc na plusie niestety.... No coz zobaczymy pozyjemy.Ja tam tez nie tesknie za sniegiem:) A ile razy ja sobie obiecuje zeby nie krzyczec na dziecko ale nie zawsze mi to wychodzi........
W poniedzialek ide do gina raniutko :)

Fajne znalazłam w necie

<SPAN style="FONT-SIZE: 10pt; FONT-FAMILY: 'Comic Sans MS'"><FONT size=3><STRONG>Rodzice oglądali TV i mama powiedziała: „Jest już późno, jestem
zmęczona, pójdę spać”. Poszła do kuchni zrobić kanapki
dla nas na jutrzejszy lunch,wypłukała kolby kukurydzy,
wyjęła mięso z lodówki na dzisiejszą kolację,
sprawdziła ile jest płatków śniadaniowych w puszce,
nasypała cukru do cukierniczki,
położyła łyżki i miseczki na stole
i przygotowała ekspres do zaparzenia kawy na jutro rano.
Potem włożyła już upraną odzież do suszarki,
załadowała nową partię do pralki,
uprasowała koszulę
i przyszyła guzik.
Sprzątnęła ze stołu pozostawioną grę,
postawiła telefon na ładowarkę
i odłożyła książkę telefoniczną do szuflady.
Podlała kwiaty,
opróżniła kosze na śmieci
i powiesiła ręcznik do wysuszenia.
Potem ziewnęła, przeciągnęła się i poszła do sypialni.
Zatrzymała się przy biurku
i napisała kartkę do nauczyciela,
odliczyła trochę kasy na wycieczkę w teren
i wyciągnęła podręcznik schowany pod krzesłem.
Podpisała kartkę urodzinową dla przyjaciółki,
zaadresowała kopertę
i nakleiła znaczek
oraz zapisała, co kupić w sklepie spożywczym.
Obie kartki położyła obok torebki.
Potem Mama zmyła twarz mleczkiem „trzy w jednym”,
posmarowała się kremem „na noc i przeciw starzeniu”,
umyła zęby
i opiłowała paznokcie.
Ojciec zawołał: „Myślałem, że poszłaś do łóżka”.
”Właśnie idę” -
odpowiedziała Mama.
Wlała trochę wody do miski psa
i wypuściła kota na dwór,
potem sprawdziła czy drzwi są zamknięte
i czy światło na zewnątrz jest zapalone.
Zajrzała do pokoju każdego dziecka,
wyłączyła lampki i telewizory,
powiesiła koszulki,
wrzuciła brudne skarpety do kosza
i krótko pogadała z jednym z dzieci, jeszcze odrabiającym
lekcje.
W swoim pokoju Mama nastawiła budzenie,
wyłożyła ubranie na jutro,
naprawiła stojak na buty.
Dopisała 3 rzeczy do listy 6 najważniejszych czynności do
wykonania.
Pomodliła się i wyobraziła sobie, że osiągnęła swoje
cele.
W tym samym czasie Tata wyłączył telewizor i oznajmił „w
powietrze”:
”Idę spać”. Co też bez namysłu uczynił.
Coś nadzwyczajnego w tej historii? Zastanawiasz się,
dlaczego
kobiety
żyją dłużej?
”BO JESTEŚMY SKONSTRUOWANE NA DŁUGI PRZEBIEG”....
(i nie możemy umrzeć wcześniej, bo tyle mamy jeszcze do
zrobienia!!!)

reklama
hej dziewczyny ale jestem zawiedziona niestety lekarz mi nie powiedzial co bedzie mowi ze za wczesnie a przeciez to 17 tydz nawet nie probowal sprawdzic :-( ale mam filmik z moim malenstwem jest zdrowy jak rybka bardzo kopie pokazywal sie ze wszystkich stron ale niestety nie mialam zrobionej przeziernosci bo za pozno na to jedynie fald karkowy ale z niego wynika ze wszystko ok... i nie ma wskazan do bardziej szczegolowych badan.... zreszta chyba zle zrobilam ze poszlam do tego lekarza :wściekła/y: nie podobal mi sie malo przyjemny a posluchalam znajomej bo chodzi do niego a on tez pracuje w szpitalu w ktorym chce rodzic wiec poszlam ale nie jestem zadowolona!!!! wychodzi na to ze u niego za slowa sie placi za samo usg dalam 100zl a jak chcialam sie cos wiecej dowiedziec to okazalo sie ze to nalezy do wizyty polozniczej i trzeba zaplacic...

Do góry