reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Cześc Dziewuszki. Ale mnie dawno nie było. za duzo mam na głowie i ostatnio w ogóle nie siadam do kompa. Poza tym przez pewien czas nie miałam kompika, bo fachowcy elwktrycy podłączyli prąd w gniazdkach na 400V i spaliły mi się prawie wszystkie sprzęty w domu. a podobno kobieta w ciąży ma unikać stresów...
Zmieniłam lekarza. Na dużo lepszego. I wcale nie prywatnie. Czy któraś z Was dostała skierowanie na badania prenatalne (nieinwazyjne)? Nie mam jeszcze 35 lat. Mam iść 6go listopada. Trochę się denerwuje, bo nie wiem zupełnie jak to ma wyglądać. zapomniałam, czy mam iść na czczo, czy z pustym pęcherzem, czy mam zjeść sniadanie ale nie pić płynów. Może któraś wie i mi powie???
Wszystkim Wam życzę wszystkiego najlepszego.
Ja czuję się świetnie. zero mdłości i praktycznie wszelkich objawów, tylko cycki bolą i spać mi się ciągle chce, ale jestem w ciągłym biegu bo mimo zwolnienia, mam pełno spraw do załatwiania, więc drzemki tylko czasem złapie.
Czekam na Waszą odp co do prenatalnych, dzięki. Mam nadzieję, że teraz będę pojawiać się częściej.

reklama
Duphaston to ogólnie rzecz biorąc progesteron, niektóre mamy go biorą profilaktycznie (np jak przed ciążą był niski poziom tego hormonu), pomaga utrzymać ciążę, bierze się go najczęściej kilkanaście pierwszych tygodni ciąży.

Czy to jest jakis srodek dorazny? Taki wspomagajacy ktory warto brac - czy bierze sie to jak jest przymus i na wyrazne polecenie lekarza?

Witajcie :) Ja jakos nie jestem znow w temacie to chyba przez ta zacofana anglie. O co chodzi z tym badaniem przezierności karkowej ?? Moze mi ktos wyjasnic Ja mialam zrobione dopiero jedno usg i to wrecz wymuszone na lekarzu bo mialam plamienia z wielka laska mnie zbadali i jest wszystko ok,ale bardzo sie boje bo moja macica jest z przegroda wiec moge miec problemy :(:-(pozdrowionka

Marlene o ile sie nie myle to badanie wspomaga bardzo szybkie wykrycie wad wrodzonych rozwojowych!

Iwonka jak minął Wasz dzionek wczoraj, wielkie GRATULACJE :-)

w watku czerwcowym juz sie chwalilem - i tutaj sie pochwale
c00eef111fdb052c.jpg

reklama
Do góry