reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam majóweczki :-)

Byłam dzis po pracy u Aurelii. Prosiła, zeby przekazać, ze jeszcze w dwupaku czeka na wypis (być może jutro)Znudzona nie może sie doczekać wyjścia i wolności :-) Usciski i caluski dla podwojnych i rozdwojonych papa.

szyli mi szyjke maciczna w 5 miesiacu i teraz musza mi go sciagnac a załozyli mi go bo mój mały skarb chciał mi sie urodzic za szybko

znalazłam na google :)

"Szew zdejmuje się zazwyczaj w 37. tygodniu ciąży (chyba że wcześniej rozpocznie się poród), kiedy dziecko jest już dojrzałe do życia poza łonem matki. Jest to praktycznie niebolesne i nie wymaga znieczulenia. Zdjęcie szwu nie natychmiastowego porodu, wszystko zależy od tego, kiedy zaczną się skurcze - czasem dopiero po paru tygodniach."

madamagda bez skierowania i bez niczego no prosze, ale to milo chociaz czlowiek od czasu do czasu od czuwa ze jeszcze sa jacys lekarze z powolania i ze mozna na kogos liczyc ;-) dobrze ze Ty na takich trafilas :tak:

Dotkas ja niemam zadnej spakowanej mam dla malego ciuszki do szpitala odlozone ale nie wyprane a dla siebie mam gatki jednorazowe i jedna koszule acha i wyprana Torbe z zapakowanymi ciuchami ktore musze przewiesc :-D to normalne jednego dnia chce juz rodzic zaraz maj bobas bedzie itd a drugiego jeju to nie mozliwe ze zaraz ja nie gotowa boje sie itp :-D

Fajnie ze u Aureli wszystko jest ok

hej jak czytam to co piszecie to az sie boje za niedugo maja mi sciagnac szef mam pytanie czy któras z was wie czy to boli jak oni to sciagaja czy bede czuła jak oni to sciagna z szyjki bo mam takiego pietra pomuszcie

Kochanie miałam w opierwszej ciązy szew jak zakładali to w znieczuleniu a ściągali na żywca!!!!!!!Bolałooooooo co ci sciemniac bede:szok::szok::szok::sorry2:Biora najwiekszy wziernik i na maksa rozwieraja na fotelu w szpitalu ja miałam .Tzn takimi specjalnymi możyczkami przecinaja i to jest kawałek żyłki co masz zszyta szyjke ale ten ból to pare sek ,dokładnie szczypie i jak rozwieraj to boli........Sory ale chciałaś wiedziec .Ogólnie bardzo nieprzyjemny zabieg jak dla mnie był ,teraz bym wolała miec krążek:happy:.

Czesc Kochane!
W końcu przebrnełam przez dwa dni zaległosci na BB, ja te dwa dni poświeciłam na pakowanku torby, ostatnich zakupkach, praniu, prasowaniu. I w ten oto sposób chyba mam wszysko zrobione...:-)
Dzis jeszcze byłam w Ikei i kupiłam kilka pierdółek:-)
Madamagda ciesze sie ze wszysko ok z Hania:-)
Aurelko wracaj do nas, czekamy na Ciebie, z nami napewno sie nie zanudzisz:-)
Dotkass ja tez prawdopodobnie bede miec ślub kościelny z chrzcianami maleńkiej:-)
a na jaki miesiac zaplanowaliscie tą uroczystość 2w1?:-)
kacha107 ja jak dzis wstałam to tez pierwsze co pomyślałam to to,ze nareszcie kwiecien!!!
Ide sie teraz kapac ale jeszcze dzis tu zajrze bo jeszcze inne wateczki musze obskoczyc:-)
Buziaczki:*:*:*

Miałam zdjety 2 tyg przed porodem i urodziłam dokładnie za tydzień:tak:Mnie bolałao i jak dla mnie nie przyjemna rzecz z tym ,że trwa tyle co badanie ginekologiczne co tak was mało od południa????:baffled:Ja byłam na pierwszym wykładzie w szkole rodzenia .:-p
Wiktoria tak rodze z mężem i chciałabym aby był tam ze mna nawet na wykładach .Ciekawych rzeczy może sz sie dowiedzieć a tymbardziej ja w pierwszej ciąży nie chodziłam i teraz nawet wiem kilka rzeczy o których wczesniej nikt mi nie powiedziała albo nie wiedziałam:baffled::laugh2::no:.Myślę ,że jakby ze mna chodził na wszystkie zajecia to potem łatwo się oswoi ze szpitalem i wogóle nie spanikuje choć sama na 100% nie wiem ani ja ani on ja zareaguje jak sie zacznie....:laugh2:Myślę ,że zachowa zimna krew i bedzie dobrze -musi być!

reklama
Ja już po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia :-).
Tak się zmęczyłam tym relaksowaniem, że wróciłam padnieta... robotnicy też już sobie poszli, więc kładę się do łóżka, włączę jakiś filmik i pewnie zaraz zasnę, bo oczy mi się kleją... miłej nocki :-)

Buziaki

Do góry