reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Marlene jesli lekarz nie mowi,ze za malo to widocznie wszystko z dzieckiem jest w porzadku i sie nie zamartwiaj bo dziecko tez sie wtedy stresuje.Gdzies na naszym majowym forum byla tabela z waga dzieci w poszczegolnych tyg ciazy,ale nie pamietam na ktorym watku.

reklama
Witam Kochane Majóweczki ;-). Melduję sie pierwsza z samego rana. Oczywiście obudzilam się jak zwykle o godz. 7-ej (a właściwie 8-ej po zmianie czasu). Taka miałam fajną noc, bo miałam przyjemny sen, że urodziłam mojego Królewicza, nie czułam żadnego bólu (heheh, ech te sny...) i karmiłam go piersią i wszystko było w jak najlepszym porządeczku :-D. Chyba nakręciłam się tak po wczorajszych zakupach dla Małego. Gdyby mnie mój M. nie powstrzymał wyniosłabym pół sklepu. No i teraz patrzę z błogością na tę piekną pościel, łóżeczko to najchętniej już bym skręciła, a ubranka.... cudeńka :tak: Dla zainteresowanych w Centrum Jupiter w Swiecie Dziecka jest przecena ubranek jednej z firm - 40%. Można naprawdę z czystym sumieniem nałożyć więcej do koszyka. Pozdrawiam niedzielnie i wstawać... Śpiochy...:-D

Witam,
ja już nie śpię :-D
Jestem ostatnio jakaś taka rozciapciana, że gdy kładę dziecko spać po 19tej to sama już ląduję w łóżeczku i zasypiam. Wstaję za to o 6tej bo tak też budzi się moje dziecię.
Moje samopoczucie jest do niczego, chciałabym żeby wszystko było zapięte na ostatni guzik, a tu jeszcze remont tego nieszczęsnego pokoju znowu stoi w miejscu, bo mój mężuś pieści się z nowym samochodem. Już dwa razy go mył u nas przed domem, a pojechaliśmy może nim tylko 2 razy do sklepu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No chyba się prędzej wykończę przez niego, już niewiele mi brakuje:no::no::no:.

Oj Iwonka fajnie że mogłaś sobie wyjechać do Pragi, nabierzesz nowych sił.

A ja żadnych ubranek od nikogo w spadku nie dostałam, ani ze zostały mi pożyczone. Dostałam za to kilka nowych rzeczy od brata więc jakby co, to podaruję wszystko bratu, jeśli jeszcze cokolwiek będzie się nadawało do użytku.
Majóweczki życzę Wam miłego dnia.;-)

Dzień dobry Majóweczki!
My dziś do teściów na rosołek z samorobnym makaronem (pycha!!!), a później pewnie spacerek, bo tak pięknie za oknem.

Życzę miłej niedzieli!

Hej kobitki ja zaraz wypadam na dwor tak pieknie ze szok a moj M na sluzbe pojechal do jutra ech :zawstydzona/y: a wogole w nocy z lokcia w nos od niego dostalam bo sie jakos podstawilam on wyciagnol rece i dostalam szok poprostu :dry:

Puzniej jak wroce nadrobie co pisalyscie wieczorkiem ciekawego wogole jak nigdy nie mialam problemow tak zaczyna sie problem zatok glowa czasami mi peka i zatoki do tego

Witam Słonecznie,

Mam nadzieję, że mało nas tu dziś będzie, bo taka śliczna pogoda- przynajmniej w Wawie, więc "wymiatać" na spacerek, oczywiście te które mogą :-), ja sama czekam na R, bo w szkole dizś siedzi do 14, a potem na powietrze, chociaż może tarasik ogarnę jak go nie ma, przynajm,niej na świerzym będę ;-)

Ola ja też jeżeli chodzi o ojca to nawet nr tel nowego mu nie podałam, ma do R, ale do niego boi się dzwonić, bo musiałby być trzeźwy a u niego z tym ciężko, całe szczęście nie prosi o nic, bo chyba bym go wyśmiała, ale jako jedynaczce mógły dać więcej niż nic, no cóż...szczerze mówiąc to mogłabym wogóle stracić z nim jakikolwiek kontakt, wiem, że może brzmi to okrutnie, ale sam sobie zapracował i nadal potrafi na nienawiść do niego, za krzywdy, które wyrządzał, a teraz myśli, że wszystko mu się należy ode mnie, a ja na samą myśl, że mam z nim rozmawiać nawet przez tel skacze mi ciśnienie, jakoś nie potrafię normalnie :wściekła/y:

Witajcie kochane!
Odnoścni tej tableki z wagą dziecka szukałam to tez chciałam sobie porównać. Dla zainteresowanych jeszcze raz:

30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram (90 centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90 centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90 centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90 centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram (90 centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90 centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90 centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90 centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram (90 centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram (90 centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram (90 centyl)

Marlene
nie denerwuj się, w tych ostatnich tygodniach dzidzia podwaja swoją masę wiec ma jeszcze czas.

Witajcie Majóweczki!
Zaglądam tylko na chwilkę. Jestem dalej w szpitalu. Na całe szczęście jeszcze w 2 packu. Mikołajek grzecznie siedzi w brzuszku. Nic nie mówią, kiedy mnie wypuszczą, narazie ciągle leżenie i kroplówki.
Odezwę się jeszcze w miarę możliwości.
Całuję Was mocno.

Aurelia szkoda,ze nie mowia nic o wypuszczeniu Cie do domu.Musisz caly czas lezec w lozku??Czy mozesz troszke chodzic??

reklama
Aurelko, dobrze, że się jeszcze nie rozpakowałaś. Miejmy nadzieję, że niedługo Cię wypuszczą. Myslami i serduchem jesteśmy z Tobą. :-)

Do góry