reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

minka moi znajomi tez zaspali z przedszkolem i dali mala swoja gdzies do jakiegos nie zbyt ciekawego placa chyba 200zl a przedszkole jest redlowie albo orlowie dokladnie niewiem, bo na wzgorzu chyba zadnego niema.

reklama
Z tego co sie orientuje to na Wzgórzu są 3 przedszkola :) ja mieszkam na Dąbrowie tu jest 1, moze uda mi sie odnowić znajomośc na Chyloni (tam chodzi mój synek plecy by były ciekawe jak będzie?!) ale to dopiero w 2011r. bo zapisy sa w kwietniu-maju na wrzesień :tak: nie wyobrazam sobie płacic za przedszkole 1200zl!!!

Kathy ja na potworny bol gardla (jakbym zyletki polykala) stosowalam tabl homeopaytyczne Homeogene 9.Wczesniej nie wierzylam w leki homeopatyczne, ale w ciazy stwierdzilam,ze niewiem jakim cudem ale to dziala.

I takie mi właśnie w aptece dali i na katar brałam wczesniej coryzalie identyczne jak Homeogene tylko na katar i smak ten sam maja ale takie malutkie i przeraz mnie czy pomoga na gardło bo kataru sie pozbyl;am ale teraz gardło boli:-(.Jak nie sprubuje te tantum verde do ssania i juz serio co się juz może stac?A jak antybiotyki biora i dzieci zdrowe sie rodzą?
Ja np.brałam w 4 mcu z synem a urodził sie zdrowiutki jak rybka!
A ja cierpiec nie bede cholercia a rzeczywiście jakbym żyletki połknęła haha!:-D

Kathy mi te tabletki na gardlo bardzo szybko pomogly,tylko trzeba je chyba co 1-2 godz brac.Mam nadzieje,ze Tobie tez szybko przejdzie.

Już jestem po gościach. Dzisiaj miałam wizytę babci. Od 8.00 do 12.30:szok: No więc nie pospałam sobie. Przynajmniej szybko mi czas zleciał. No i posłuchałam sobie jak to kiedyś z porodami było:-) Jak tylko poszła siadłam żeby Was poczytać no i do końca nie zdążyłam bo siostra cioteczna przyczłapała. No i tak mi mija ten dzionek. Dość szybko:tak:

Mnie swędzi brzuszek jak sobie go kremem nie posmaruje. Na szczęście zaraz swędzenie znika.

Co do przedszkola to mnie przeraziłyście. Nie spodziewałam się, że takie są problemyz zapisaniem dziecka do przedszkolaków. Ja muszę się dowiedzieć jak to jest u mnie w mieście, ale to dopiero po porodzie.

Spadam na obiadek. Papuchy:)

No dziewczyny, juz tak niewiele Wam zostało...Sonia waży już 1640 gram.Grubasek będzie niedługo:-)Wieczorem Wam wrzuce jakieś świeże zdjęcia:-)Teraz sie zbieram, bo znów do szpitala jedziemy:-)Jeszcze jakieś 3 tygodnie i malutka będzie już z nami w domku:-)Nie mam pokarmu, ale mała ssie już butelke, więc jak narazie wszystko idzie ku dobremu:-)Pozdrawiam Was:-)

Witam się w ten pogodny i ciepły piątek.
Byliśmy na zakupach dzieciowych, kolejne 2 stówy poszły a to jeszcze nie koniec, jeszcze jakies kosmetyki (nie pamiętam, co jeszcze, mam na kartce). Małej kupiłam 2x śpiochy z kaftanem r.62. Stwierdziłam, że nie opłaca siękupować rozmiaru 56, może mam z jedną parę śpiochów po Ani więc to starczy. Dziecko takie szybko rośnie a że na początku będzie trochę się gubić w tych ciuszkach, coś isę poradzi. Kupiłam 2 ręczniki 100x100 (Ani te rogówki do tej pory służą, i to nawet chyba mniejsze 80x80). Kupiłam kocyk ale go podmieniłam - ten był większy więc pójdzie dla starszej a jej dla małej. Butelka Avent mała też już jest. I sobie paczkę podkładów poporodowych.

Jo-anna-on, ojjj skąd ja znam te E.coli w moczu! Maks też miał notorycznie - i ciągle antybiotyk, antybiotyk, antybiotyk. Miał być diagnozowany w kierunku refluksu (rzekomo odziedziczonego po mnie). Ja się upierałam że to brudek gromadzacy się pod przyklejonym napletkiem - i jak w końcu namówiłam chirurga na ściągnięcie napletka, mocz mamy czysty. Może nie ominą nas badania w kierunku refluksu, ale dzieciom robi się cystografię w znieczuleniu ogólnym... wolałam tego na razie uniknąć!
Ania cały czas na furaginie, w międzyczasie w sytopie urotrim, kąpiel w KMnO4, żadnych płynów do kąieli i najlepiej w tetrach tylko. Już miała mieć robioną cystografię ale wyniki się naprawiły po odpampersowaniu więc lekarka zrezygnowała. Dobrze, że u Maksia poprawiło się po ściągnięciu napletka, mam nadzieję, ze teraz będzie o.k. i nie ma odziedziczonych Twoich skłonności nerkowych :tak:.

Co do świądu skóry to Kamilka moze jednak skonsultuj to z ginem, bo może to być np. wymieniana wyżej cholestaza, czego Ci nie życzę. Też mnie trochęskóra swędzi, z Anią mnie brzuch swędział mimo, że miałam mniejszy brzuch. A teraz dochodzi osłabienie wiosenne, wysuszone powietrze z kaloryfera więc moze to to akurat. Ale lepiej skonsultuj, żebyś spokojniejsza była.

No nic, muszę jechać po zdjęcie, w końcu wywołałam zaległości.

Pozdrawiam.

reklama
Natala no to super zuch dziewczyna z niej :tak: pewnie po mamusi ;-)
ciesze sie ze jest coraz lepiej i zycze aby te tygodnie szybko minely i zebyscie byli w domciu razem :-)

minka wiesz niewiem czy na wzgorzu sa ja nie kojarze, bo szczeze to nie wnikalam nigdy gdzie sa itd :laugh2: bylo mi to nie potrzebne. Z Dabrowy do chyloni kawalek chyba ze obwodnica to w sumie nie daleko bys miala

dziubek ja tez kilka razy dziennie smaruje brzucholek

Do góry