reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam,u mnie piekna wiosna.zaraz zmykam do gina.:)

Łania nie zapisalam dziecko do przedszkola panstwowego,od tego roku jest tak ze porobili jakies punkty i wogole a dziecko w dniu 1 wrzesnia powinno miec skonczone 3 lata,totalna glupota biorac pod uwage ze jak jest nabor do szkoly podstawowej to juz patrza wtedy na roczniki a niue miesiace a w przedszkolu niestety nie.Moja corcia urodzila sie w pazdzierniku wiec starcila przez to 500punktow,.Jedyno pocieszenie jest to ze ze nasze majowe dzieci nie beda mialy pod tym wzgledem problemow,bo 1 wrzesnia beda mialy skonczone 3 lataka.A jesli chodzi o te wczesniejsze zapisywanie dzieci bedacych nawet jeszcze w brzuchu to powiedziala pani dyrektor ze to to jest nie prawda.....:)

reklama
Czesc Kochane!!
Ale dzis piękną pogode mamy w Polsce, nie wiem jak Was ale mnie to pozytywnie nastraja:-) zastanawiam sie własnie co by tu dzis robic?
Ciekawe co tam u Madamagdy, cos mi sie wydaje ze jednak sie chyba zdecydowała na te badanka, mam nadzieje ze sie szybko odezwie do nas.
Ja idę myć teraz włoski a potem bede myslec gdzie tu dzis wyderzyc!

Witam i ja na chwilę.
Dziś jedziemy szczepić Maksia drugą dawką szczepionki Havrix (WZW A). Ciekawe jak to zniesie - zwykle było ok - ale we wtorek miał pobieraną krew z żyły i pani się namęczyła, a on cierpiał... więc dziś może być słabo. Trzeba zabrać jakąś nagrodę, np. jajko z niespodzianką ;-)

Nikita, ja bym na Twoim miejscu nie kupowała rozmiaru 56. Nawet jeżeli rzeczy będą dobre, to i tak po maksimum dwóch tygodniach już przestaną być dobre ;-)

Robię sobie wolny od pracy weekend. W ostatnim tygodniu klienci mnie mocno nadużywali, mam zamiar wreszcie odpocząc i poczynić jakieś przygotowania.
Aha no i dziś na 16.40 mam konsultację w sprawie pieprzyka na cycu. Brrrr będą mnie pewnie ciachać niebawem .... ale lepiej nei ryzykować. Zobaczę co powie lekarz.

Dzien dobry kobietki!

U nas tez piekna pogoda, ale ja mam jakis kiepski humor, chyba hormony dalej szaleja i jakos mi smutno...

Wiktoria - no faktycznie, ci nasi mezowie to biedni sa czasem... dla mnie jest najgorsze, ze nie mam kontroli nad swoimi humorami...

Iwonka - glupota z tymi wymyslami z przedszkolem, no ale co poradzic.. dziwi mnie tylko, ze w prywatnych istnieja takie problemy, bo panstwowe to jeszcze czesciowo rozumiem..

Ola - dobrze, ze w koncu chociaz wolny weekend sobie fundujesz, bo ostatnio mialas sporo pracy z tego co pisalas... wiec Ci sie nalezy odpoczynek.:-)

Ja ide na basen, moze wysilek fizyczny poprawi mi humor...

Milego dnia!

Łaniu, z tego co się orientuję, Iwonka pisała o przedszkolu państwowym. W prywatnych jest łatwiej. Chociaż np. w "Zielonej Ciuchci", która uchodzi za renomowaną sieć przedszkoli prywatnych, byliśmy w grudniu i pani poinformowała nas, że trwają już zapisy na wrzesień.
A ja sama nie wiem co będzie we wrześniu - albo Maks będzie jeszcze w tym żłobku, do którego chodzi (żeby nie wprowadzać mu dodatkowych zmian przy nowym braciszku w domu), a może nie będziemy mieszkać już w Wawie? A przy zapisie trzeba wpłacić wpisowe (800zł)...

Witajcie dziewczynki dzis dzien przepiękny . Zaraz jade do pracy zawieść zwolnienie potem do przychodni zmienic lekarza pierwszego kontaktu . Nastepnie musze zawieść tate do pzu i jeszcze chciałam jechac do ikei ale nie wiem czy uda sie to wszystko obskoczyć.

Witam,u mnie piekna wiosna.zaraz zmykam do gina.:)

a.A jesli chodzi o te wczesniejsze zapisywanie dzieci bedacych nawet jeszcze w brzuchu to powiedziala pani dyrektor ze to to jest nie prawda.....:)

Oj to zależy od Przedszkola, ja Maje chciałam zapisać do Przedszkola prowadzonego przez siostry zakonne jak Maja miała pół roku i już miejsc nie było. Jest na liście rezerwowej i raczej ma nikłe szanse, ze się tam dostanie

hej dziewczyny
ja dzis nawet nie proboje nadrobic co napislayscie wczoraj..
wczoraj mialam bardzo kiepski dzien... zlapala mnie rwa kulszowa od nowa.. i to tak silnie ze nie moglam chodzic trzy raz wczoraj upadlam, maz albo tesciowa musieli mnie z toalety podnosic... a pozniej cala noc nie spalam i wlasciwie wiekszosc przeplakalam.... :sad::sad::sad::sad: chcialabym juz urodzic bo czasem to nie mam juz na nic sily.. jeszcze mezus sie zloscil ze go szturchalam jak chrapal...

ale byly tez dobre strony wczorajszego dnia... mojej mamie udalo sie zalatwic duzo spraw zwiazanych z weselem... wczoraj odlozylysmy zaproszenia na slub dzis ma je odebrac.. dekoracje na samochod, wodke kupic... i znalazla sklep z odjazdowymi ciuchami i moze dzis ona z tesciowa kupia sobie cos na wesele juz...

A wogole swedza mnie strasznie rece... tzn dlonie i to tak bardzo ze az mnie pieka i spuchly okropnie...

Jak sie naczytalam o tym ze do szpitala musza niektóre isc to wczoraj cała noc mi sie snilo ze w szpitalu jestem a ja sie bardzo ich boje wiec mialam niespokojna noc:no:

Dzis chcialam jechac zrobic badania na tarczyce i tak moze cos zobaczyc na miescie i moj maz mi jakby to powiedziec tak delikatnie zabronił :szok: byłam w ciezkim szoku powiedzial ze pojedziemy razem w poniedzialek bo ja jeszcze kaszle i znów bede chora poza tym jestem w 8 miesiacu a ja coraz bardziej zaczynam szalec. Nie no pewnie jakbym powiedzialam ze jade i koniec to bym pojechala. Tylko byłam tak zaskoczona bo mi jeszcze nigdy nie mowil co moge a co nie i nie wiem czy byc zla czy sie cieszyc ze sie martwi .A mnie juz skreca w tym domu zwłaszcza jak chora bylam to nigdzie nie wychodzilam.

reklama
Hej Majóweczki.
Widzę, że u Was piekna pogoda, a u mnie jest strasznie pochmurno :-( i nic się nie chce.
Jendak zabieram się zaraz za jakąś robótkę.

A wogole swedza mnie strasznie rece... tzn dlonie i to tak bardzo ze az mnie pieka i spuchly okropnie...
Też mnie tak dłonie swędzą okropnie od dwóch dni (momentami myslę, że zwariuję), chyba się uczuliłam na jakiś środek czyszczący podczas tego sprzątanie przedświatecznego.

Miłego dzionka Dziewczynki!!!

Do góry