Dotkass - hehe, gdzies czytalam o tym artykul, wiec zastanawiam sie czy juz w maju nie biec i nie zapisywac dziecka do przedszkola na za dwa lata. Mysle, ze to troche ubarwione, ale chyba troche prawdy w tym jest, szczegolnie w tych dobrych przedszkolach...
reklama
_madzia19_
przyszła mamusia
Ciekawe z tymi przedszkolami ale na razie nie będę się tym przejmować jeszcze trochę czasu jest a mnie bierze jakieś chorubsko bo nie dość że katar dostalam to jeszcze mnie wszystkie mięśnie bolą i oczy szczypią a nigdy tak nie miałam jak już to katar i wszystko ale trudno na razie lecze się herbatką z miodem i cytrynka może pomoże
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Ciekawe z tymi przedszkolami ale na razie nie będę się tym przejmować jeszcze trochę czasu jest a mnie bierze jakieś chorubsko bo nie dość że katar dostalam to jeszcze mnie wszystkie mięśnie bolą i oczy szczypią a nigdy tak nie miałam jak już to katar i wszystko ale trudno na razie lecze się herbatką z miodem i cytrynka może pomoże
Polecam syropek z cebulki... może nie najsmaczniejszy, ale pomaga
Po żadnym specyfiku nigdy nie przeszło mi tak szybko jak po tym "cudeńku"
Ming
Fanka BB :)
cześć dziewczyny. Ja dzisiaj miałam dość pracowity dzień ale przyjemny. Wprałam i wyprasowałam pierwszą partię ubranek dla synusia :-)Tak mi się jakoś przy tym miło zrobiło. Już zapomniałam że są takie ciuszki gdzie całe rękawki chowają się pod żelazkiem :-). Uszykowałam też szafkę dla malucha. To moje pierwsze poważniejsze przygotowania do przywitania małego na świecie. W sumie to mężuś bardziej nalega by wszystko wcześniej przygotować. W tej ciąży czuję się gorzej. Ogólnie jestem słaba, czasem nie mogę zrobić śniadania nie robiąc sobie przerwy żeby usiąść. Cóż powoli zaczynam myśleć o spakowaniu torby. Pozdrawiam Was i życzę spokojnej nocy.
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
No to ja a wy gdzie wszystkie pouciekałyście???Zaraz sie kłade spać bo wczoraj dosyc późno zasnęłam a to wszystko przez to,że zachciało mi isę samej ogladac "Mgłę "i poszłam spac spocona ze strachu ok.01 00A zawsze sobie obiecuje ,że to juz ostani raz i nie bede oglądała tych strasznych horrorów bo potem ani zasnąć ani sama do łazienkiAle co ja mam zrobić jak uwielbiam książki i filmy S.Kinga???Same widzicie to taka ciekawośc o czym to jest i jak zaczniesz to spocona leżysz ale do końca obejrzec trzeba haha...
Traz to śmiech a wczoraj?Starch i pełne majtkiMówie wam juz do końca ciązy nic nie ogladam strasznego a tymbardziej sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOBRANOC KOCHANE!!!!!!!!!!
Traz to śmiech a wczoraj?Starch i pełne majtkiMówie wam juz do końca ciązy nic nie ogladam strasznego a tymbardziej sama!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
DOBRANOC KOCHANE!!!!!!!!!!
basiek3
MAJOWA MAMA 06' majowe mamy'08
Witajcie kobitki. Wy tu sobie smacznie spicie a ja popisze troszke cobyscie mialy co czytac z rana :-)
Niezbyt czesto sie udzielam bo naprawde nie mam czasu, ale myslami jestem z wami, czasem wpadne-poczytam i rzeczywiscie jakos tak lzej Nasz Junior rosnie jak na drozdzach, kopie strasznie. w zeszlym tygodniu byl jeszcze w polozeniu poprzecznym ale po tygodniu meczenia mamusi dzisiaj jest juz glowką do dolu. Bylismy dzis na USG i melduję ze:
waga: 2059 g (!!!)
BPD 86mm (wymiar dwuciemieniowy główki)
HC 309mm (obwód główki)
FL 66 mm (dlugosc kosci udowej)
AC 273 mm (obwód brzuszka)
Wszystkie narzady pracuja bez zastrzezen ;-) Niestety nie udalo nam sie obejrzec buzi Krzysia (ani jego klejnocików) bo nie do nas odwrocil plecami.
zapowiada sie duzy chlopak ;-) Generalnie wyprzedza swoj termin o okolo 1,5 - 2 tygodni.
No to by bylo na tyle.
Jesli chodzi o szykowanie to w zasadzie wszystko juz mamy, ciuszków jeszcze nie piore- zajme sie tym w polowie kwietnia.
No to buzka. Do przeczytania.
Spijcie dobrze
Niezbyt czesto sie udzielam bo naprawde nie mam czasu, ale myslami jestem z wami, czasem wpadne-poczytam i rzeczywiscie jakos tak lzej Nasz Junior rosnie jak na drozdzach, kopie strasznie. w zeszlym tygodniu byl jeszcze w polozeniu poprzecznym ale po tygodniu meczenia mamusi dzisiaj jest juz glowką do dolu. Bylismy dzis na USG i melduję ze:
waga: 2059 g (!!!)
BPD 86mm (wymiar dwuciemieniowy główki)
HC 309mm (obwód główki)
FL 66 mm (dlugosc kosci udowej)
AC 273 mm (obwód brzuszka)
Wszystkie narzady pracuja bez zastrzezen ;-) Niestety nie udalo nam sie obejrzec buzi Krzysia (ani jego klejnocików) bo nie do nas odwrocil plecami.
zapowiada sie duzy chlopak ;-) Generalnie wyprzedza swoj termin o okolo 1,5 - 2 tygodni.
No to by bylo na tyle.
Jesli chodzi o szykowanie to w zasadzie wszystko juz mamy, ciuszków jeszcze nie piore- zajme sie tym w polowie kwietnia.
No to buzka. Do przeczytania.
Spijcie dobrze
_WiKtOriA_
Szczęśliwa mama
hej kobitki widze ze po wczorajszych pogaduchach jeszcze smacznie spicie ja nie spie od 7, nie dlugo ide do przychodni i na zakupy jakies wczoraj chcialam pisac ale mi net mulil i zwatpilam
Co do przedszkola ja bym chciala isc gdzies do pracy od wrzesnia 09 a maly do zloba by poszedl
:-)Basiek super ze wszystko jest w najlepszym pozadku ;-)
:-)Łania moj maz tez ma przebimbane ze mna wspulczuje mu strasznie
:-)Kathy wiem cos o tym zawsze sie mowi ostatni raz a puzniej oladam sie za siebie czy cos tam nie siedzi
:-)Iwonka no to super bedziesz miala czas dla siebie i dzidzi a i Vanesska bedzie z dziecmi fajne rozwiazanie
Co do przedszkola ja bym chciala isc gdzies do pracy od wrzesnia 09 a maly do zloba by poszedl
:-)Basiek super ze wszystko jest w najlepszym pozadku ;-)
:-)Łania moj maz tez ma przebimbane ze mna wspulczuje mu strasznie
:-)Kathy wiem cos o tym zawsze sie mowi ostatni raz a puzniej oladam sie za siebie czy cos tam nie siedzi
:-)Iwonka no to super bedziesz miala czas dla siebie i dzidzi a i Vanesska bedzie z dziecmi fajne rozwiazanie
reklama
Witam Majoweczki Ech, dzisiaj tak mnie wszystko napawa optymizmem, chyba przez tą cudna pogodę.
Właśnie wróciła od gina, miałam robione usg i wszystko jest o.k. :-) Mały ułozony juz główką w dół (tak myslałam, bo ostatnio czuję mocne kopniaki w okolicach mostka...), waży ok 2350 g (32 t.c.), i lekarz powiedział, że zapowiada się duży chłopak. Tylko jak ja takiego klocuszka urodzę.... ;-). No i juz sama się zastanawiam, jakie ubranka kupować, czy na 56 cm czy zacząć od 60-62
No a jutro wyruszam juz na ostateczne zakupy dla Malucha.
Właśnie wróciła od gina, miałam robione usg i wszystko jest o.k. :-) Mały ułozony juz główką w dół (tak myslałam, bo ostatnio czuję mocne kopniaki w okolicach mostka...), waży ok 2350 g (32 t.c.), i lekarz powiedział, że zapowiada się duży chłopak. Tylko jak ja takiego klocuszka urodzę.... ;-). No i juz sama się zastanawiam, jakie ubranka kupować, czy na 56 cm czy zacząć od 60-62
No a jutro wyruszam juz na ostateczne zakupy dla Malucha.