reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Mój mąż stale się dziwi na co ja wydaję kasę. I jeszcze uważa że to on sam utrzymuje dom. Muszę go częściej zabierać na zakupy, bo on pewnie nawet nie zauważa, że dziecko ma nowe ubranka, buty, szczepionki robimy, ja chodzę na różne badania, robię zakupy i zawsze jest pełna lodówka.... trzeba zapłacić co miesiąc 700 za złobek. A on ciągle ma pretensje że nie mam kasy i że "on na wszystko zarabia". Bzdura kompletna :no: Ależ się chłop zdziwi po porodzie, jak nie będę zarabiała przez jakiś czas - ho ho ho![/quote]

No własnie opłaty koosalne ja za przedszkole płace 200 za 8h i wyzywienie a przedszkole z certyfikatem .To ja juz nie wiem ile w warszawie trzeba zarabiać aby jeszce sie wyżywic i utrzymac dom???!!!JEJU ale różnice naprawde ja w sumie mieszkam na pomorzu to nawet porównania nie ma:no::no::no:

reklama
Mam nadzieję że dobrze zrobiłam bo kupiłam wczoraj Pampersy New Born 1 (2-5 kg) 44 szt (to do szpitala biorę) a już do domku kupiłam New Born ale 2 (3-6 kg) 98 szt.
Jak wy zaopatrujecie się w pierwszy zapas pieluszek?

Kathy taka mała uwaga która Ci pomoze....
Jeśli chcesz cytowac czyjes słowa to pod postem tej osoby kliknij cytuj, wtedy automatycznie pojawi sie to w Twoim poscie :-)
Spróbuj np mój zacytowac:-)

eeee, moja lekarka twierdzi ze jedna dziennie nie zaszkodzi :-) nigdzie nie czytałam o szkodliwości kawy w ciąży...

ja w pierwszej ciąży litrami piłam a wyczytałam ,że przez pierwsze mce ciąży grozi nawet poronieniem a ma negatywny wpływ na dziecko choc nie musi (ja tyle piłam a mały zdrów)i to czytałam w świeżych gazetach ,że coli ,kawy i cherbaty nie powinno sie pic a jak juz to ograniczac sie.:tak::-(ale co zrobic jak cisnienie spada nic tak nie obudzi jak kawa!!!!

Maja - jedna kawa dziennie może i nie zaszkodzi ale ja wolę dmuchac na zimne. Piję jedną kawę jak mam niesamowitą ohotę. Zazwyczaj raz na miesiąc. Ale ja nawet jak w ciąży nie byłam to nie piłam jej dużo (1 dziennie) więc nie trudno było mi z niej zrezygnowac.

ja w pierwszej ciąży litrami piłam a wyczytałam ,że przez pierwsze mce ciąży grozi nawet poronieniem a ma negatywny wpływ na dziecko choc nie musi (ja tyle piłam a mały zdrów)i to czytałam w świeżych gazetach ,że coli ,kawy i cherbaty nie powinno sie pic a jak juz to ograniczac sie.:tak::-(ale co zrobic jak cisnienie spada nic tak nie obudzi jak kawa!!!!
he, to więc ja się ograniczam do jednej dziennie :-D:-D:-D a na colę to też mnie czasem weźmie.....

ja z tego co się zorientowałam do szpitala pieluszek nie muszę brać bo szpital zapewnia więc tylko do domu muszę kupić i też raczej te od 3-6kg:-)

Odebrałam dzisiaj wyniki posiewu i chyba dobre są chociaż nie wiem bo właściwie to nic tu nie ma. Tylko mam napisane coś takiego " Odczyn Goulda (-) - mocz nie oddziałuje antybiotycznie" i to wszystko. a czy to dobrze czy źle to nie wiem:confused: A poza tym dzisiaj mi serce tak wali że aż musiałam się na godzinę położyć i teraz mam spokój:happy2:

U mnie od rana słonko świeciło ale teraz już się chmury pojawiają mam tylko nadzieje że do wieczora nie zacznie padać

Pozdrawiam i miłego dnia życzę:-)

reklama
Ja kawy nie pije od kad rzucilam palenie ale cole to pije ,bo moj malzonek ja uwielbia i ja tak czasami sie tez dosse.

Do góry