reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

reklama
Witam. U mnie tez slonko ale zapowiadaja deszcz w calej polsce.A najgorsze to to ze podobno snieg w swieta moze padac.........
Ja jeszcze nie testowalam Jelpa,bo mam dwa wory do prania i czekam na ladna pogode na dluzsza mete.

Witam cie Iwonko ja tak właśnie myslę ,że z praniem ciuszków dla małej to poczekam przynajmiej do kwietnia aby poprostu były świeżutkie i pachnace ,bo jak teraz wypiore to beda leżały w komodzie i straca po jakimś czasie swoja świeżość -dlatego sie dziwie ,że juz tak pierzecie ja ewentualnie posciel jak kupie to drazu wypiore i zgłowy bedzie a pozaty to jesce poczekam na ciuszki.

swedzi całe cialo bez dłoni stóp ,twarzy i szyji .Chodzi ci może o to czy ie mam cholestazy?
Nie wiem właśnie i staram sie nie myśleć mówiłam juz lekarzowi bo nagorzej to brzuch swedzi a potem i ciało .Ale teraz w sr.ide do innego ,który mnie juz poprowadi do końca i jemu powiem o tych doegliwościach może na badania wyśle-niezaszkodzi przecież a może pomóc;-)
Kathy, to jak do niego pójdziesz to zrób już sobie badania, one nie są chyba drogie bo on i tak Cięi tak wyśle, w ciemno nic nie powie, chyba że miałaś w szpitalu robione :confused:
ale jak Cię dłonie, stopy nie swędzą to myślę że to nie cholestaza, ale przebadać nie zaszkodzi, no nie??

Kathy, to jak do niego pójdziesz to zrób już sobie badania, one nie są chyba drogie bo on i tak Cięi tak wyśle, w ciemno nic nie powie, chyba że miałaś w szpitalu robione :confused:
ale jak Cię dłonie, stopy nie swędzą to myślę że to nie cholestaza, ale przebadać nie zaszkodzi, no nie??

Maju a wiesz może jakie to badania??Troche sie boje ale mysle ,że to nie to chociaż swedzi mnie rano i wieczorem ale to zaley czasem nie aż tak mocno a niekiedy jest to swad nie do zniesienia wychodzac z kapieli smaruje sie oliwka i wycieram potem maż smaruje mnie balsamem a i tak i tak swedzi dalej nawet tyłek ale własnie rece ,dlonie i stopy NIE!Dziwne troche a w badaniu na Hbs to wyjdzie czy sa na to specjalne badania?Tzn.inne wyniki???:confused::confused:

Wiem,że przy cholestazie trzeba jak njszybciej rozwiązac ciąze -a tylko tego mi jeszce brakowalo:-:)-:)szok::-(.Myślę ,że jak zrobie te wyniki bede spokojniejsza tu chodzi o jakies zaburzenia w pracy watroby czy jakos tak troszke kiedys czyta łam na ten temat ale niewiele.

Witam Was Kochane!
Jak patrze na tą pogode dzis to az chce sie wyjsc na dwór, a ja nie moge za duzo chodzic:zawstydzona/y: Dzis ide do lekarza, poogladac troszke Niunie, w sumie to sie jej juz duzo naogladałam w szpitalu.
Jesli chodzi o brzuszek to ja tez mam twardy ale w tych miejscach gdzie lezy sobie Niunia, wiec za bardzo nie naciskam zeby jej cos czasami nie zrobic.
A macie moze tak ze jak lezycie na pleckach to Wam sie pępuszek zapada i robi sie wklęsły?
Jesli chodzo o śwędziawki to mnie troszke krocze swędzi ale to od lekarstwa które mi przepisali w szpitalu (przynajmniej tak wyczytałam na ulotce) ale dla spokoju zapytam moJego lekarza.
A dzis jeszcze na Dzien Dobry TVN beda gadac o "Co słyszy maleństwo w brzuszku":-)

Hej :)

U nas słoneczko :) Dzisiaj przeprowadzka do rodziców. Mężulek jutro z rana wyjeżdża w delegację i nie miałby kto koło mnie chodzić gdybym sama została. Na 7 miesięcy wyprowadziłam się od rodziców żeby teraz znowu u nich zamieszkać :) Dobrze, że ze swoimi rodzicami mam dobry kontakt to łatwiej mi będzie u nich wytzymać do porodu. Nie wiem jak u nich będzie z dostepem do neta. Mój brejdak okupuje go cały czas więc może mi być trudniej w pojawianiu się na bb. Ale będę się starać :)

Kathy - ja myslę że to po prostu masz przesuszoną skórę. Słyszałm że w ciąąży często tak się zdarza. Ja musze się codziennie balsamem smarować bo też mnie skóra swędzi. No ale na wszelki wypadek zapytaj się gina o to swędzenie.

Dzisiaj babka na allegro napisała mi ze już wysłala towar. Już nie moge się doczekać jak zobaczę ten maluśki komplecik dla dzidzi:)

Dzień dobry!
Zawiozłam Maksia do żłobka, zasiadam do pracy. Maksio już w formie, temperaturę miał tylko jedną niepełną dobę, nie pamiętam czy pisałam o tym że wczoraj wyszły mu okropne wielkie czerwone plamy ma ciele, chyba uczulenie na plastelinę, którą dzieci bawiły się w przedszkolu, bo podobno nic "dziwnego" nie jadł. Dostał na noc zyrtec, dziś po plamach ani śladu. No nic, trzeba się wziąć za badania pod kątem alergii.

Mój mąż stale się dziwi na co ja wydaję kasę. I jeszcze uważa że to on sam utrzymuje dom. Muszę go częściej zabierać na zakupy, bo on pewnie nawet nie zauważa, że dziecko ma nowe ubranka, buty, szczepionki robimy, ja chodzę na różne badania, robię zakupy i zawsze jest pełna lodówka.... trzeba zapłacić co miesiąc 700 za złobek. A on ciągle ma pretensje że nie mam kasy i że "on na wszystko zarabia". Bzdura kompletna :no: Ależ się chłop zdziwi po porodzie, jak nie będę zarabiała przez jakiś czas - ho ho ho!

A dzis jeszcze na Dzien Dobry TVN beda gadac o "Co słyszy maleństwo w brzuszku":-)

Ja własnie oglądam i czekam:-):-)

A muszę Wam powiedzieć że nasz biznesik coraz lepiej prosperuje, mąż nie spoczywa na laurach i dobrał jeszcze do sprzedawanego asortymenty drzwi Gerdy i elektronarzędzia, także sklep pęka w szwach od towaru, chociaż jest bardzo duży. Utargi tez coraz lepsze, a towar praktycznie spłacony.:-):-):-)

reklama
Kathy, spokojnie, z cholestazą można donosić ciąże tylko cześciej się badać, ale tobie jeszcze nic nie jest ;-)
badanie to na czynności wątroby: bilirubinę, AspAt, ALAt, stężenie kwasów żółciowych w surowicy krwi, poziom fosfatazy alkalicznej . chyba tyle :confused:

Do góry