reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Ja kupiłam narazie jedna paczke tych najmniejszych, nie wiadomo jaka duza Niunia bedzie, moze byc tak ze bedzie malutka wiec na poczatek wiecej tych najmniejszych pojdzie, a mojemu mezowi juz zademonstrowałam z sklepie na co ma patrzec jak wysle go do sklepu po Pampersy.
Madamagda dzieci na firme Pampers tez maja uczulenia wiec nie ma co szalec bo moze sie okazac ze po pierwszych dniach bedziesz musiała zmienic marke.
U mnie w szpitalu na kazde dziecko przypada 5 pampersów na dzien i w dodatku firmowych, wiec za duzo do szpitala nie bedzie mi potrzebnych.

reklama
ja z tego co się zorientowałam do szpitala pieluszek nie muszę brać bo szpital zapewnia więc tylko do domu muszę kupić i też raczej te od 3-6kg:-)

Ale nawet jak szpital dajmy na to zapewni mi pieluszki, to czy jak wrócę do domu po 3 dniach, a urodzę dzidzię np. 4 kg czy zdążę zużyć te Papmers 1 ???:confused:

A z tymi uczuleniami na Pampersy to rzeczywiście tak może być, ale kupiłam tylko te 2 paczki i koniec.

Asiaa - moja niunia też ma czkawkę. Może nie codziennie ale za to czasami dwa razy dziennie:) Fajne uczucie... i mogę się dzięki tej czkawce dowiedzieć gdzie ma główkę. Na razie cały czas na dole, chociaż ostatnio tak jakby troszkę w lewym boku na dole więc chyba ciut się przekrzywiła:)

Kathy, Łaniu, na pewno państwowe żłobki i przedszkola są dużo tańsze. Faktycznie ten, do którego chodzi Maks, jest prywatny, ale zdecydowałam że będzie dla niego już lepszą opcją niż kolejna opiekunka (i tak jest!), której zresztą trzeba by zapłacić więcej niż za żłobek. Poza tym w tym żłobku super mi się chłopak rozwija, nie nudzi się, uwielbia tam chodzić. Pewnie maluszka (takiego do roku czy nawet półtora) nie oddałabym do żłobka, ale takiego dużego faceta to już spokojnie ;-)

Iwonko, też się zastanawiam jak będzie wyglądało zawożenie Maksia po urodzeniu maluszka. Albo dziadka wykorzystamy, albo będę się musiała zmobilizować, bo Maks tak uwielbia tam chodzić, że to byłoby dla niego okropne gdybym go zabrała całkiem ze żłobka :-(

Ale nawet jak szpital dajmy na to zapewni mi pieluszki, to czy jak wrócę do domu po 3 dniach, a urodzę dzidzię np. 4 kg czy zdążę zużyć te Papmers 1 ???:confused:

A z tymi uczuleniami na Pampersy to rzeczywiście tak może być, ale kupiłam tylko te 2 paczki i koniec.
myślę że spokojnie zużyjesz, poza tym to najlepsze Pampersy wg mnie super wchłaniają kupkę takiego noworodka, te większe rozmiary juz nie. będę 1 używał najdłużej jak się da :tak:

Madamagda zdarzysz je zużyc w ciągu 5 dni (44 szt) bo ok 8 pieluszek na dzien idzie.
Moja malenka tez kilka razy na dzien ma czkawke:-) kiedys myslałam ze ona tak rytmicznie kopie ale teraz juz wiem ze to poprostu czkawka:-)

reklama
Kathy, Łaniu, na pewno państwowe żłobki i przedszkola są dużo tańsze. Faktycznie ten, do którego chodzi Maks, jest prywatny, ale zdecydowałam że będzie dla niego już lepszą opcją niż kolejna opiekunka (i tak jest!), której zresztą trzeba by zapłacić więcej niż za żłobek. Poza tym w tym żłobku super mi się chłopak rozwija, nie nudzi się, uwielbia tam chodzić. Pewnie maluszka (takiego do roku czy nawet półtora) nie oddałabym do żłobka, ale takiego dużego faceta to już spokojnie ;-)

No jak prywatnie to rozumiem pewnie by i opiekunka tyle wyszła ale z dziecmi sie przynamniej lepiej rozwija wiem to po swoim.No a co do państwowych żlobków to ja jestem przeciwna mój mały chodzil ale krótko bo zaraz trafił do szpitala łacznie z kilkoma dziecmi z grupy!:no::no:Panie nie zbardzo chyba dbały o maluchy otwierałay okno a dzieci trafiafiły z zapaleniem oskrzeli do szpitala ,dlatgo teraz jak najdłuzej posiedze z mała w domu a potem odrazu oddam ją do przedszkola nie chce stracic ani jednej chwili z pierwszych lat jej zycia .Z małym nie miałam takiej okazji i wiele straciłam a tego niestety nie nadrobiisz.....:-:)-:)-(

Do góry