reklama
Puchatka
Majowe mamy'08
Witajcie majóweczki
ja za jakieś 1,5 godzinki mam wizyte u lekarza i jestem jakas taka niespokojna pszczółka chyba to czuje bo sie wierci i jakos od ranan strasznie mnie dołem ciśnie paskuda mała mam nadzieję że wszystko jest przynajmniej na tym poziomie co w zeszły poniedziałek
Wszystkim życzę miłego dnia i dobrych wiadomości bo jakos ich wszystkie szczególnie ostatnio potrzebujemy
ja za jakieś 1,5 godzinki mam wizyte u lekarza i jestem jakas taka niespokojna pszczółka chyba to czuje bo sie wierci i jakos od ranan strasznie mnie dołem ciśnie paskuda mała mam nadzieję że wszystko jest przynajmniej na tym poziomie co w zeszły poniedziałek
Wszystkim życzę miłego dnia i dobrych wiadomości bo jakos ich wszystkie szczególnie ostatnio potrzebujemy
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Dzień dobry wszystkim!
Mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu.
Ja wybieram się na zwolnienie prawdopodobnie od 26 marca i jak to wygląda z wypłatą pieniędzy?
U mnie sytuacja jest nad wyraz głupia, ponieważ pracuję w szkole i my dostajemy kasiorkę "z góry" tzn. za marzec dostałam 1. marca i z tego co się orientuję to może się tak zdarzyć, że będę bez pieniędzy dwa miesiące, bo ZUS prawdopodobnie wypłaca pod koniec miesiąca. Czy w związku z tym pieniądze otrzymałabym pod koniec kwietnia? Bo już sama nie wiem. Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat to proszę o odp.
Pozdrawiam Aneta
Przed chwilką dzwoniłam przed chwilką do kolezanki, która jest księgową w szkole, bo Wy macie troszke inne zasady naliczania wynagrodzenia w związku z "karta nauczyciela", a ja rozliczam, ale "normalne" firmy.
W każdym bądź razie powiedziała mi, że powinnaś dostać tak jak i inni pracownicy tj. max. po 30dniach od złożenia chorobowego w ZUSie (tzn. Twój pracodawca składa za Ciebie).
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
Te 30 dni najczęściej wystepują przy pierwszym zwolnieniu, kiedy to ZUS musi ustalić z pracodawcą rózne rzeczy tj. ile jesteśmy zatrudnione, jakie było wynagrodzenie przez ostatnie 12 miesięcy i takie tam.
Natomiast przy kolejnych (zwłaszcza jak jest ciągłość zwolnienia) to jedynie przekazują L4 do naliczania i pieniądze są wczesniej.
Oprócz tego jednego miesiąca, to zawsze miałam wypłacony zasiłek mniej więcej tak,jak w zakładzie pracy mam wypłatę... bez względu na to, kiedy kadrowa złożyła moje L4 do ZUSu.
Natomiast przy kolejnych (zwłaszcza jak jest ciągłość zwolnienia) to jedynie przekazują L4 do naliczania i pieniądze są wczesniej.
Oprócz tego jednego miesiąca, to zawsze miałam wypłacony zasiłek mniej więcej tak,jak w zakładzie pracy mam wypłatę... bez względu na to, kiedy kadrowa złożyła moje L4 do ZUSu.
Kathy_24
Mamusia Neli i Oliwierka
Wy tu o zwolnieniach wczesniej pisałyście a tu do mnie z zusu dzwonili ,że mam źle zwolnienie wystawione i musze zaraz pedzic je zabrac oio oczywiscie do lekarza je poprawic a miałam sie do innego przenosić bo z moim nie chce miec nic wspólnego a tu niestety i tak musze do niego iść :-no:.
Niedość,że mi nie wykrył tego ,że niunia nie rośnie to jeszcze ze zwolnieniem sie pomylił !I to nie pierwszy raz cholera!!!!Sorki za wyrażenia ale zaraz wychodze abym zdazyła przy okazji małego odbiore i sobie wrócimy spacerkiem .no trzymajcie sie może sie jescze pokaze i napisze co i jak tam poszło.;-)
Niedość,że mi nie wykrył tego ,że niunia nie rośnie to jeszcze ze zwolnieniem sie pomylił !I to nie pierwszy raz cholera!!!!Sorki za wyrażenia ale zaraz wychodze abym zdazyła przy okazji małego odbiore i sobie wrócimy spacerkiem .no trzymajcie sie może sie jescze pokaze i napisze co i jak tam poszło.;-)
Ja juz po wizycie i drugim sniadaniu. Na szczescie wszystko ok, no moze poza rosnaca waga, bo juz jest prawie 11 na +... Zwolnienie dostalam do 2.04, mam nadzieje, ze mi przyjma bez problemu, bo w 3 miejscach pokreslone... Do pracy przesle jutro przez kolezanke, bo wcale, a wcale nie mam ochoty pojawiac sie w firmie...
Co do zakupow, to my tez jeszcze wielu rzeczy nie mamy... jutro jedziemy szukac wozka i lozeczka (ale turystycznego, bo takiego chcemy szukac na codzien).
Co do zakupow, to my tez jeszcze wielu rzeczy nie mamy... jutro jedziemy szukac wozka i lozeczka (ale turystycznego, bo takiego chcemy szukac na codzien).
reklama
pola_1981
Majowa Mamusia Synusia
pola_1981 dzięki. Tego się obawiałam, więc tak jak słyszałam pod koniec kwietnia...
Szkoda, bo jeszcze tyle rzeczy Bąblowych do kupienia...No ale później to chyba oszaleję z nadmiaru gotówki:-)
Od nadmiaru gotówki, to chyba jeszcze nikt nie oszalał, więc bez obaw