reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

co do termometra, rtęciowego po ostanim wypadku już nie kupię :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
choć uważam ze tylko on mierzy ok.
mam Brauna do ucha i zawsze mamy 35 st. :confused::confused::confused:
ja będę używała tego z giętą końcówką

reklama
Witajcie majóweczki
ja za jakieś 1,5 godzinki mam wizyte u lekarza i jestem jakas taka niespokojna pszczółka chyba to czuje bo sie wierci i jakos od ranan strasznie mnie dołem ciśnie paskuda mała mam nadzieję że wszystko jest przynajmniej na tym poziomie co w zeszły poniedziałek :tak::tak:
Wszystkim życzę miłego dnia i dobrych wiadomości bo jakos ich wszystkie szczególnie ostatnio potrzebujemy :tak::tak:

To by było super. Dzięki dziewczyny, bo już się bałam że kolejne pieniądze dopiero pod koniec kwietnia. Zresztą pójdę najlepiej jutro albo pojutrze do księgowej i się zorientuję.

Dzień dobry wszystkim!
Mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu.
Ja wybieram się na zwolnienie prawdopodobnie od 26 marca i jak to wygląda z wypłatą pieniędzy?
U mnie sytuacja jest nad wyraz głupia, ponieważ pracuję w szkole i my dostajemy kasiorkę "z góry" tzn. za marzec dostałam 1. marca i z tego co się orientuję to może się tak zdarzyć, że będę bez pieniędzy dwa miesiące, bo ZUS prawdopodobnie wypłaca pod koniec miesiąca. Czy w związku z tym pieniądze otrzymałabym pod koniec kwietnia? Bo już sama nie wiem. Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat to proszę o odp.
Pozdrawiam Aneta

Przed chwilką dzwoniłam przed chwilką do kolezanki, która jest księgową w szkole, bo Wy macie troszke inne zasady naliczania wynagrodzenia w związku z "karta nauczyciela", a ja rozliczam, ale "normalne" firmy:-D.
W każdym bądź razie powiedziała mi, że powinnaś dostać tak jak i inni pracownicy tj. max. po 30dniach od złożenia chorobowego w ZUSie (tzn. Twój pracodawca składa za Ciebie).

Te 30 dni najczęściej wystepują przy pierwszym zwolnieniu, kiedy to ZUS musi ustalić z pracodawcą rózne rzeczy tj. ile jesteśmy zatrudnione, jakie było wynagrodzenie przez ostatnie 12 miesięcy i takie tam.
Natomiast przy kolejnych (zwłaszcza jak jest ciągłość zwolnienia) to jedynie przekazują L4 do naliczania i pieniądze są wczesniej.
Oprócz tego jednego miesiąca, to zawsze miałam wypłacony zasiłek mniej więcej tak,jak w zakładzie pracy mam wypłatę... bez względu na to, kiedy kadrowa złożyła moje L4 do ZUSu.

Wy tu o zwolnieniach wczesniej pisałyście a tu do mnie z zusu dzwonili ,że mam źle zwolnienie wystawione i musze zaraz pedzic je zabrac oio oczywiscie do lekarza je poprawic a miałam sie do innego przenosić bo z moim nie chce miec nic wspólnego a tu niestety i tak musze do niego iść :-:)no:.
Niedość,że mi nie wykrył tego ,że niunia nie rośnie to jeszcze ze zwolnieniem sie pomylił !I to nie pierwszy raz cholera!!!!Sorki za wyrażenia ale zaraz wychodze abym zdazyła przy okazji małego odbiore i sobie wrócimy spacerkiem .no trzymajcie sie może sie jescze pokaze i napisze co i jak tam poszło.;-)

Puchatka - ja tez przed każdą wizyta się denerwuję. No ale trzeba być dobrej mysli. Przeciez przez tydzien czasu nie mogło się tam nic zmienić. Napisz jak juz będziesz po wizycie.

Ja juz po wizycie i drugim sniadaniu.:-D Na szczescie wszystko ok, no moze poza rosnaca waga, bo juz jest prawie 11 na +... Zwolnienie dostalam do 2.04, mam nadzieje, ze mi przyjma bez problemu, bo w 3 miejscach pokreslone... Do pracy przesle jutro przez kolezanke, bo wcale, a wcale nie mam ochoty pojawiac sie w firmie...

Co do zakupow, to my tez jeszcze wielu rzeczy nie mamy... jutro jedziemy szukac wozka i lozeczka (ale turystycznego, bo takiego chcemy szukac na codzien).

pola_1981 dzięki. Tego się obawiałam, więc tak jak słyszałam pod koniec kwietnia...
Szkoda, bo jeszcze tyle rzeczy Bąblowych do kupienia...No ale później to chyba oszaleję z nadmiaru gotówki:-):-D

reklama
pola_1981 dzięki. Tego się obawiałam, więc tak jak słyszałam pod koniec kwietnia...
Szkoda, bo jeszcze tyle rzeczy Bąblowych do kupienia...No ale później to chyba oszaleję z nadmiaru gotówki:-):-D

Od nadmiaru gotówki, to chyba jeszcze nikt nie oszalał, więc bez obaw :-D:-D:-D

Do góry