reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

a ja wolę łóżeczko turystyczne mają takie same wymiary jak normalne łóżeczko i zdecydowanie wygodniejsze zwłaszcza jak maluch zaczyna siadać i stawać jak upadnie nie uderzy się w główkę

reklama
a ja wolę łóżeczko turystyczne mają takie same wymiary jak normalne łóżeczko i zdecydowanie wygodniejsze zwłaszcza jak maluch zaczyna siadać i stawać jak upadnie nie uderzy się w główkę

No właśnie tak jak pisałam, jest to idywidualne, każdy wybiera to co pasuje jemu. Zbyt nudny byłby świat, gdyby każdy wybierał to samo ;-)

hej :-)

cosmolady, jak milo cie tu widziec ;-) pamietam, ze sie pojawilas na grudniowkach swego czasu :-)
jak ci idzie sesja? i praca? dajesz rade?
ja wymiekam na starcie.. nie wiem, czy mi sie chce.. ;-) znaczy, wiem, ze mi sie nie chce, ale moze chce mi sie miec juz ten dyplom ;-)
normalnie karuzela w tej ciazy, hehe :-D

Boziu, dziewczyny, jak wy pedzicie z zakupami :szok: ja nie mam doslownie nic dla nowego babla. oprocz tego, co uzywamy nadal z Filipem. no szok. urodzi sie, a ja jak z reka w nocniku bede chyba.. bo jakos cisnienia w ogole nie mam.. dopiero jeden ciuszek kupilam, hehe ;-) a tego akurat najmniej potrzebuje ;-)

co do lozeczka, ja kupilam drewniane, a potem, na laato, turystyczne. teraz dokupilam drugie, bo w jednym Filip juz na stale bedzie spal niedlugo, a drugi na wyjazdy do dziadkow (zeby nie skladac ciagle). a mysle, ze mniej wiecej jak Maks skonczy pol roczku, tez przeniesiemy go do dzieciecego pokoiku, a tam juz dwa takie same turystyczne beda staly :-)
ja mam takie (tylko ze zielone i niebieskie):
CHICCO KOJEC+OTWIERANY BOK+KOLKA+TORBA POMARANCZOW (325393828) - Aukcje internetowe Allegro
z chicco, sa sliczne, tanie i jestem bardzo zadowolona, nawet materacyk maja fajny, mieciutki. ale do spania 'na stale' i tak dokupimy materacyk gryczano-kokosowy.
a drewniane zniesiemy do piwnicy, bo zawadza w domu :sorry2:

też mam usg DOPIERO za tydzień ale już bym chciała zobaczyć moją Zosie zwłaszcza że od ostatniego usg minęło już 3 tygodnia:baffled: teraz to już pewnie będzie zdecydowanie większa i cięższa:happy2: ale to dobrze niech rośnie:-)

Ja mam usg dopiero za 10 dni, a już tak mi się dłuży, tez nie mogę się doczekać, aż znów zobaczymy naszą Niunię :-), też jest bardzo ruchliwa, ma juz stałe godziny i powiem szczerze, że w miarę mi pasują, więc jeżeli takie pory szaleństwa będzie miała jak się urodzi, będzie super :tak:

Dotkass, a powiedz, ta posciel cienka jest? bo ja mam mega gruba, obawiam sie, ze przegrzeje Maksa.. ;-)

Wiesz jest bardzo leciutka i nie jest gruba (ja kupiłam białą), na zewnątrz jest bawełna, więc maleństwo nie będzie się pociło, a jak będzie strasznie gorąco to zawsze może spać pod kocykiem, ale na wiosnę idealna, na zimę też, bo to taki materiał i to co w środku utrzymuje ciepło, podobną mamy ja z mężulkiem i jest świtna, lekka, w zime ciepło a na wiosnę idealnie, w lato czasem za gorąco, ale bywa, że w lato pod wszytskim gorąco ;-) i nalepiej toples spać ;-)

Dziewczynki, a jakie kosmetyki bedziecie kupowały dla Maluszków, bo ja myślałam nad Nivea, podobno J&J niestety często uczulają...co sądzicie, macie jakies doswiadczenia? to pytanie raczej dla tych Mam, które czekają na którąś z kolei pociechę

reklama
hej dziewczyny
no ja rzeczywiscie szybko mam termin lekarz wytlumaczyl mi to w ten sposob ze ta data na maj jest wyliczona z okresu dlatego nie warto jej brac pod uwage
druga sprawa to ze dzidzius jest duzy do kwietnia bedzie juz duzy chlop i moge go nie urodzic jeszcze jako pierwsze dziecko to moze byc ciezko a trzy to powiedzial ze sprobujemy naturalnie rodzic tym bardziej ze od obrocenia sie dziecka glowa w dol ustapily mi bole rwy kulszowej sa bardzo nie wielkie dlatego mozna sprobowac naturalnie
ewentualnie jakby cos nie szlo to zrobi cesarke...:tak::tak: dlatego jestem dobrej mysli juz niedlugo bede miala swojego dzidziusia... napewno moj maz jesli bedzie w stanie to da wam znac:tak::tak:

jesli chodzi o zakupy to jedziemy dzis dokupic ten recznik dla maluszka i gabke do wanienki i to bedzie juz wszystko...

Do góry