reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Dziewczyny pytanie przed zakupami, męczy mnie termometr, który kupić, taki zwykły z giętka końcówką, czy douszny?????? To mi spędza sen z powiek;-):sorry2:

reklama
Witam:-)

Ja już też posprzątałam obiadek zrobiłam i teraz mam już wolne:happy2: Tylko nie wiem jak mam w domu usiedzieć więc pewnie się na jakiś spacerek wybiorę wczorajszy dobrze mi zrobił i miałam świetny humor później dlatego trzeba to powtórzyć:happy2:

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Dzień dobry wszystkim!
Mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu.
Ja wybieram się na zwolnienie prawdopodobnie od 26 marca i jak to wygląda z wypłatą pieniędzy?
U mnie sytuacja jest nad wyraz głupia, ponieważ pracuję w szkole i my dostajemy kasiorkę "z góry" tzn. za marzec dostałam 1. marca i z tego co się orientuję to może się tak zdarzyć, że będę bez pieniędzy dwa miesiące, bo ZUS prawdopodobnie wypłaca pod koniec miesiąca. Czy w związku z tym pieniądze otrzymałabym pod koniec kwietnia? Bo już sama nie wiem. Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat to proszę o odp.
Pozdrawiam Aneta

Dziękuję w takim razie, kieruję się opinią doświadczonej mamy. ;-)
Twoja córunia jest śliczna :tak:też mam zamiar robić kucyki małej jak tylko jej urosną włoski, hehe kiedy to będzie:sorry2:

Aneta
ja jestem na zwolnieniu od początku stycznia i już zdążyłam się zorientowac, że jeżeli zakład pracy zatrudnia więcej niż 20 osób wtedy dostajesz pieniążki bezpośrednio od pracodwacy, a oni się potem rozliczają z ZUSEM. Niestety u mnie było do 20 osób, więc szef zapłacił za pierwsze 33 dni, potem jak masz np zwolnienie od 4 lutego do 24 lutego i dostarczysz to zwolnienie ok 5 lutego to ZUS ma 30 dni na wypłatę tego zasiłku, czyli dopiero koło 5-6 marca. Prościej jeżeli dostarczasz zwolnienie w danym dniu (liczy się data nadania zwolnienia) to policz do 30 dni i powinnaś mieć pieniążki.
Mam nadzieję że pomogłam chociaż troszkę. Lecę

reklama
Dzień dobry wszystkim!
Mam pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu.
Ja wybieram się na zwolnienie prawdopodobnie od 26 marca i jak to wygląda z wypłatą pieniędzy?
U mnie sytuacja jest nad wyraz głupia, ponieważ pracuję w szkole i my dostajemy kasiorkę "z góry" tzn. za marzec dostałam 1. marca i z tego co się orientuję to może się tak zdarzyć, że będę bez pieniędzy dwa miesiące, bo ZUS prawdopodobnie wypłaca pod koniec miesiąca. Czy w związku z tym pieniądze otrzymałabym pod koniec kwietnia? Bo już sama nie wiem. Jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat to proszę o odp.
Pozdrawiam Aneta
częściowo tez pracuję w oświacie i pieniądze dostaję normalnie tak jak zawsze ze szkoły, ZUS rozlicza się ze szkołą. a szkoła płaci mi, czyli nic się nie zmieniło.:-)

Do góry