reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

No ja też wlasnie nie mam ani łużeczka , wózka, pościeli, komody , a nie wspomne nawet o torbie do szpitala :baffled:.

Spokojnie... nie mam też pościeli (bo nie wiem, jakie ma byc łóżeczko), wanienki, pościelki do wózeczka, rożka (pościelke do wózeczka i rożek zamówie w przyszłym tyg.) ani torby do szpitala :-),
wózek mam już upatrzony i wybrany, zamówimy pod koniec kwietnia.
Aha, nie mam jeszcze podgrzewacza do butelek

reklama
Nie jestescie same ja tez nie mam najwazniejszych rzeczy tj.:ŁÓŻECZKO, POSCIEL ,WÓZEK ,LAKTATOR ITP.najwazniejsze ,że ciuszki sa a i komode do nich kupiłam bo kazda młoda dama mieć powinna :tak::-D.a może popatrze na intrnecie łóżeczka i posiele bo i tak siedze w domku obiadek zrobiony to co mi zostało????
Mam mały apel:dlaczego na brzuszkach tak pusto dawno sama nie zagladałam ale i tak niewiele sie zmieniło:(((DZIEWCZYNKI DO ROBOTY!

Ja nie wiem czy bede kupowała podgrzewacz . Jeśli bede karmiła piersia to po co mi !!
A jak zaistnieje taka potrzeba to wtedy kupie

Witam w ten piękny dzionek, słoneczko świeci, chyba jakiś spacerek dziś uskutecznię i może powoli zacznę uskuteczniać świąteczne porządki

Oj mogłoby juz nie być przykrych wiadomości tylko chciałabym abysmy juz wszystkie rodziły w swoich terminach DOSYC PROBLEMÓW JAK NA MARZEC.
Widze ,że kilka dziewczyn ma miec cesarki przed terminem jeszcze w kwietniu?Życze wam powodzenia bo to niedługo kobitki :) ja bede sie zapierała nogami i rekami aby tylko naturalnie rodzić ale jeżeli by lekarze zadecydowali w moim przypadku -nie bede miała na to wpływu i zrobie wszystko aby tylko dzidzi pomóc!!:tak:;-).

Dosyć problemów na marzec, Kathy myślę, że wystarczy ich na cały rok, albo nawet na kilka ładnych lat ;-)

A co do porodu, też chciałabym rodzić naturalnie, aktywnie i na dodatek bez rozcinania krocza, wolałabym, żeby się rozerwało (o ile wogóle):-), a co do CC to się dowiem 20 marca na usg, ale wydaje mi się, że Niunia już główka w dole, bo kopniaki i tyłeczek wypinający się czyję pod rzebrami
:tak:

Ja nie wiem czy bede kupowała podgrzewacz . Jeśli bede karmiła piersia to po co mi !!

Dla mnie wydaje się niezbędny.
Chciałabym Malucha karmic piersia, ale będę też odciagała pokarm i zostawaiała dziecko z Dziadkami i wtedy będą musieli go podgrzać.
Poza tym będę karmiła ok. 4miesięcy, bo mam zamiar wrócic do pracy (jak nie obecnej, to bedę szukac nowej).
A poza tym oprócz pokarmu, to można tez herbatkę pogrzać

ja myslę ,że jeszcze sporo czasu na takie zakupy jak wózek czy łóżeczko choc widzac co sie u nas dzieje lepiej moze nie zwlekać???:zawstydzona/y:wanienke zawsze może mąż dokupic ale łózeczko czy wózek lepiej kupić zawczasu i nie zawracac sobie gitary tym po porodzie bo ja nawet nie wyobrażam sobie potem latac po sklepach i tyle dlatego kompletuje wszystko powolutku byle by przed porodem tak myśle bedzie najlepiej:):tak:A w głupie przesądy nie ma co wierzyć jak niektórzy mówia dla mnie lepiej jak bede ,że tak powiem zabezpieczona na wypadek,gdyby nasza córcia chciał wczesniej sie nam pokazać .

No właśnie, ja z tym podgrzewaczem też tak myślałam, a na początek nawet jak nie kupię to przecież można robić to tak jak w zcasach naszych Mam, czyli podgrzewać w gorącej wodzie w garnuszku ;-)

A w głupie przesądy nie ma co wierzyć jak niektórzy mówia dla mnie lepiej jak bede ,że tak powiem zabezpieczona na wypadek,gdyby nasza córcia chciał wczesniej sie nam pokazać .

No właśnie, ja dlatego już wszytsko mam, prawie, brakuje mi jeszcze tylko wanienki, którą kupię pod koniec miesiaca, bo limit już wyczerpałam ;-) na ten miesiąc, rondelek z dziubkiem do pogrzewania wody tylko dla Niuni, Mama ma kupić w tym miesiącu, no i Frida do noska do odciągania gilów- to zamówię jak większośc przez allegro, bo mają więcej filtrów wymiennych w cenie takiej jak w aptece z mniejszą ich ilością, no a kosmetyki zostawiam na kwiecień/maj, żeby były jak najświerzsze :-)

reklama
Do góry