reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Co do uczelni ja urodzilam w grudniu 12 i na zajecia poszlam 3 stycznia, bardzo dobrze sie czułam... nie bralam żadnej dziekanki itp... po prostu młody w nosidle samochodowym chodził ze mną na zajecia ;-) wszyscy wykładowcy mi pomagali, a wiekszośc przedmiotów zaliczyłam jeszcze przed sesja i narodzinami Wiktorka, a dodam że studiowałam dziennie na Politechnice ;-)

co do Folic to ja wymiotuje po nim strasznie i nie wazne o jakiej porze biore:szok: dzis bede u gina to skonsultuje to....

reklama
Ladybird, ja biorę folic raz dziennie. Jak byłam w pierwszej ciąży to ginka mi mówila, że w pierwszym trymestrze nie należy brać witamin tylko folic, bo nadmiar witamin też może być szkodliwy, i witaminki dopiero od drugiego trymestru.... a obecny gin już na poprzedniej wizycie mówił że mam brać witaminy (ale ja nadal kwas foliowy jednak). W czwartek się go zapytam.

A propos usg to w pierwszej ciąży miałam robione pierwsze usg w 10. tygodniu i lekarz mi wszystko dokładnie wymierzył i określił (przezierność karku,...). Teraz też 10. tydzień i idę na pierwsze usg ale obawiam się że tutaj lekarz ma słabszy sprzęt, i jeżeli nie da mi tak szczegółowego opisu to sobie powtórzę jakoś w 13 tygodniu w Wawie.

Ja właśnie zaczęłam studiowanie zaoczne, chodzimy razem z mężem mam nadzieję że nie będę brać dziekanki, maleństwo urodzi się pod koniec maja to jakoś dotrwam do końca, no w końcu od czego mam męża? Musi mi, no NAM pomagać :-D
Co do Folika biorę nadal w czwartek gin mi podpowie czy dalej brać czy coś nowego wprowadzamy;-)

no własnie ja tez w poprzedniej do 20 tyg. brałam folic .Teraz też brałam przed ciążą i w ciaży ...brałam dwie tabl ..rano i wieczorem ..ale zapomniałam sie go zapytac czy dalej brac dwie czy jedną ..chyba spasuje do jednej :)
a witaminy to jem w warzywach i owocach :)

L4dY, tu mnie trochę zaskoczyłaś kurczę bo ja biorę cały czas po jednej tabletce i przed ciąża brałam jedną i teraz też. Mój gin nie powiedział ile dziennie to chyba jedną nie?:shocked2:

Cześć dziewczyny ;-), jeśli chodzi o witaminy to dzisiaj zaczęłam brać Feminatal, a tak do tej pory Folik - raz dziennie. I tak szczerze mówiąc, też się troszeczkę zdziwiłam, że mam przejść na inne witaminy. W poprzedniej ciąży jakoś dużo później gin zalecił mi branie Feminatalu, a chodziłam do tego samego gina.

Polka spoko :) Jak ci tak powiedział to tak rób ...ja sie widocznie sama zabezpieczyłam
" ilosciowo" heheh
ale od minimalnego nadmiaru foliku sie nic nie dzieje jak widac na moim przykładzie :)

W kazdym bądz razie ja jestem zdziwiona ze w tak młodej ciazy jak my mamy gin kaze juz brac całe zestawy witamin ...

Hej ja biore kwas raz dziennie.Jak bylam pierwszy raz u gina to odrazu kazal mi brac witaminy jak lekarza zmienilam na obecnego to ten kazal mi odstawic witaminy i brac tylko folik.Powiedzial ze jeszcze nie potrzeba dziecku dodatkowych witamin,dopiero po pierwszym trymestrze zaczne brac witaminki.Zreszta w poprzedniej ciazy tez tak bylo.

reklama
Hej kochane! Troche mnie nie bylo- tzn zaglądalam do was ale nie odzywalam sie bo mialam slaby sprzet do dyspozycji i nie dalo rady :)
Ja biore folic raz dziennie. W poprzedniej ciazy tez bralam a od polowy 2 trumestru bralam feminatal n . Jutro ide do gina wieczorkiem- nie moge sie doczekac bo w koncu zobacze maluszka (na pierwszej wizyciue bylo tylko widac pecherzyk):tak::tak::tak: Oczywiscie po wizycie dam znac co i jak :tak: Buzka

Do góry