reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witam Was bardzo serdecznie i słonecznie, wigma powiem Ci że takie nastroje za pewno napotkały nie jedną z nas mnie na 100%. Ni e przejmuj sie to tylko chwilowe.
Powiedzcie mi proszę od którego tygodnia można poznać płeć dziecka ?

reklama
Witajcie Kobietki!!!
Normalnie nie wiem kiedy wczoraj padłam spać mi sie tak chciało że oczy same sie zamykały. Byłam wieczorkiem na USG i było miło bo moje maleństwo już się nie chowało przed mamusią i tym razem tatusiem ślicznie sie ruszało i nawet wpakowało sobie łapkę do buzi normalnie nie mogłam uwierzyć że to wszystko dzieje się w moim brzuszku:blink:z dzidziuśkiem wszystko oki ale nawet nie wiem jaki jest duży bo zapomniałam zapytac z wrażenie a na wydruku z USG nie jest napisane za to fizycznie czuję się okropnie brak mi sił i to przeraźliwie dzisiaj ledwo wczłapałam se na pierwsze piętro do biura:shocked2: mam nadzieję że reszta dnia będzie lepsza:tak::tak:
Oby Was mniej męczyły dolegliwości :tak::tak:ale żebyście więcej pisały:tak::tak:

Witam:tak::-) U mnie odpukac poprawa i sie lepiej czuje tzn nie mdli mnie juz tak:-)Bylam dzis na bilansie dwu latka z coreczka i dostalam skierowanie do kardiologa bo pani doktor jakies szmery uslyszala w serduszku:-(Dziekujemy slicznie za zyczenia urodzinowe:-)
Puchatka to super ze wszystko ok z dzidzia!
Polka niektore dziewczyny twierdza ze przy dobrym sprzecie i dobrym lekarzu juz w 12 tygodniu mozna rozpoznac plec,tak sie wypowiadaly inne mamy na forum gdzies.Na kwietniowkach chyba juz ktoras mama jakis czas zna plec swojego dziecka:tak::tak::tak::-):-):-)Ja w cioazy z Vanesska do knca nie wiedzialam na 100% co nosze pod sercem bo za kazdym razem moje dziecko sie chowalo i zakrywalo co ma miedzy nozkami;-):-)Ale nie bylam na usg3D tylko zwyklym.

Oj Iwonka, mam nadzieję, że wszystko będzie ok z Vanesską - kiedy idziecie do kardiologa? Ile córcia ma wzrostu i ile waży?
Ja chyba w przyszłym tygodniu pojdę z Maksem na bilans.

Dzięki za info., w czwartek pójdę do swojego sympatycznego gina to pewnie mi powie na której wizycie zaczniemy podglądać maluszka:-), ja czuję, że będzie chłopiec chyba dlatego, że tak bardzo chcę.No ale na początku to zawsze są dziewczynki , tylko z czasem albo przejdą w chłopców albo pozostaną;-)dziewczynkami.

Iwonko napewno z córcią będzie wszystko dobrze i ja uważam że dobrze świadczy o lekarzu że wysłał Was do specjalisty lepiej to sprawdzić wiem że łatwo mi pisać bo napewno sie denerwujesz ale trzymam mocno kciuki:tak::tak:

NO i dziewczynki przyszło mi do głowy jedno pytanko co myślicie o USG 3d czy to niepotrzebny wydatek i zawracanie sobie głowy czy jednak fajna pamiątka i warto wydać na to trochę kaski??

reklama
czesc dziewczynki,
rzadko sie pokazuje bo mam okropne samopoczucie i wieczne problemy z mdłościami...
co do usg 3d jak Was stać to super pamiatka na przyszłośc, choć ja przyznam się szczerze, jak mój synek siedział w brzuszku skrzętnie na kasete video (taka wówczas technika była) nagrywaliśmy każde usg a miałam ich duzo bo ciąża była od początku zagrożona... po urodzeniu wiktorka kasety ani razu nie oglądałam :szok::-( bo tysiace filmikow i zdjec robilismy na bieżąco i nie wracaliśmy już do tamtego momentu... a szkoda:zawstydzona/y:

Do góry