reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

hej dziewczyny
ja wam sie przyznam ze tez chodzialam za pieluszkami ale ciezko znalesc takie porzadniejsze jedna pielucha roznie kosztuje od 0,60gr do 3,5 ale jakosc chyba taka sama bo roznicy nie moglam dojrzec.... dlatogo ze strasznie cienizna i jedne i drugie:angry::angry:

reklama
Iwonko - dziekuje za link. Postaram sie od jutra zaczac z tymi cwiczeniami, bo dzis juz zaraz Mezus wraca i przywozi kebeba na obiadek.:-D

Co do tych pieluch tetrowych dziewczyny,., bo rozumiem, ze od samego poczatku standardowo planujecie uzywac pampersow, a te w takiej ilosci (20 szt) to do?

wycierania buźki, podkładnia przy zmianie pieluchy, ocierania mleka, przykrywania, miętolenia, do wykładnaia fotelika i wózka gdy bardzo ciepło..............itd. itp......ale myslę ze 15 mi wystarczy.........

No wlasnie, ja myslalam o 10... bo o 30 to sie mowi, jak chce sie uzywac zamiast pampersow np... Juz sama sie powoli gubie w tych pierwszych podstawowych zakupach.:-D

I jak sie idzie do lekarza to sie bierze pieluche zeby polozyc czy na wadze czy na przewijaku w przychodni,no wlasnie i jak sie ulewa dziecku... do wanienki na dno sie kladzie zeby sie dziecko nie slizgalo bo te gabki to sa nie chigieniczne i trzeba czesto wymieniac.ja kladlam ja wszedzie tam gdzie chcialam polozyc dziecko bo np pierzemy dziecka ubranka czy jego posciel w proszku czy plynie dziecinnym ale nasze rzeczy a szczegolnie nasza posciel jest juz prana w normalnym proszku......no i zeby nie mialo kontaktu bezposredniego...Z czasem pralam juz i nasza posciel tez w dziecinnym proszku i nawet nasze ubrania ,jak alergia sie pojawila.Ja mam sztuk 15 i tak mi raczej zawsze wystarczalo.

O jejku przebrnełam przez wszytkie wpisy.

PUCHATKA NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA

Agusia
GRATULUJĘ CÓRUNI

Kamilka
Jako pierwsza wkracza w 30 tydzień:-):-):-)

Jo-anna-on
GRATKI z okazji studnióweczki

A do mnie dzisiaj przyszła przesyłka z pościelą, wszystko by było ładnie pięknie gdyby facet nie zapomniał zapakować rożka, a ja zapłaciłam za wszystko.
Na szczęście zobowiązał się jak najszyciej dosłać i przepraszał za pomyłkę.:tak:

Cały dzień siedziałam na dopieszczaniu mojej pracy magisterskiej i zostało mi tylko wstęp i zakończenie i KONIEC!!!!!!!!

madamagda no to zostało ci to co najlepsze w pracy hihi

Dziewczyny ja z trochę innej beczki, a mianowicie czy myślałyście jak należy przygotować naszych milusińskich na pojawienie sie maluszka?? czytałam kiedys że jest kilka zasad na przyjecie dzieicatka w domu kiedy jest w nim psiak, to co zapamietałam, to ze psiak powinien być poza domem jak maluszek przyjezdza ze szpitala, po to aby pies poczuł ze to on przychodzi do dziecka a nie odwrotnie. No i wiedział kto jest panem ;-)

Minka, niestety nie potrafię pomóc :-(

Widzę że bardzo dużą wagę przywiązujecie do jakości i grubości pieluch tetrowych. Z Maksem kupiłam pierwsze lepsze i nie narzekałam. Teraz też tak zrobię, moim zdaniem ich jakość nie ma większego znaczenia. A kupię pewnie 20.

reklama
minka- ja tez o tym slyszalam wiecie ja tez mam psiaka i trzeba bedzie cos zrobic zeby pies sie przyzwyczail ale mysle ze nie bedzie problemu... ja narazie mam 6 pieluszek a mysle ze 10 mi wystarczy...:tak::tak:

Do góry