reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Witajcie!
Wręcz nie sposób wszystkiego przeczytać tyle piszecie. Mam wrażenie, że przybyła nam bardzo aktywna majóweczka ;-)Witaj Dotkass :-)

Jestem po wizycie u gina - potweirdzona dziewczynka!!! Mąż zaniemówił!
Wszystko ok, rozwija sie prawidłowo. Muszę jednak trochę zwolnić bo rozwarcie jest już na opuszek :dry:

Witaj agusiaa, gratuluję dziewczynki

No i tak miałam wrócic wieczorem...i się nie udało, BB przyciaga jak magnez :-p

reklama
Ja też bym chciała córcię, ale chyba jednak będzie drugi chłopak. Ginka mówi że następne usg mogę zrobić w 38. tygodniu ale przecież nie wytrzymam nie znając na sto procent płci dziecka! pójdę w przyszłym tygodniu.
I tak wszyscy uważają na podstawie mojego wyglądu że będzie chłopak. Ja szczerze mówiąc nie wierzę w takie przekonania, ale hmmm dwaj lekarze (jeden w 15 tygodniu a drugi na usg połówkowym) wyrażali przypuszczenie, że to synek...
Oby tym razem dziecię było uprzejme nie trzymać nóg skrzyżowanych!!

Ja też bym chciała córcię, ale chyba jednak będzie drugi chłopak. Ginka mówi że następne usg mogę zrobić w 38. tygodniu ale przecież nie wytrzymam nie znając na sto procent płci dziecka! pójdę w przyszłym tygodniu.
I tak wszyscy uważają na podstawie mojego wyglądu że będzie chłopak. Ja szczerze mówiąc nie wierzę w takie przekonania, ale hmmm dwaj lekarze (jeden w 15 tygodniu a drugi na usg połówkowym) wyrażali przypuszczenie, że to synek...
Oby tym razem dziecię było uprzejme nie trzymać nóg skrzyżowanych!!

Olu moja siostra z mężem też bardzo chceili druga dziewczynkę, ale będą mieli chłopca. Widać mężuś więcej ma męskich hromosomów ;-)

To już byłby/będzie trzeci syn mojego męża, widać taka specjalizacja ;-) A dziewczynkę chciałabym w sumie głównie dlatego, żeby nadać jej imię po mojej Mamie (Jola), taki w sumie błahy powód. Oczywiście chłopczyka też będę bardzo kochać... mam nadzieję tylko, że będzie mniej problematyczny niż Maksencjusz szczególnie jak był maluśki. A powszechnie uważa się, że chłopcy są "trudniejsi" i w przypadku Maksa to bardzo uzasadnione przekonanie ;-)

Witam,ale tu gwarno..;-) ale fajnie pedzimy jak nie wiem co:-D
Zdjecia super az mi sie przypomnial caly porod:sorry2: kiedys jak ja bylam w ciazy z Vanesska to na tvn style lecial fajny dokumentalny program NARODZINY w kazdym odcinku byl pokazywany inny porod:tak:Ja wiem ze to moze na zdjeciach az tak strasznie wyglada bo to jest krwe i wogole ale jak juz bedziecie rodzic to wcale nie bedziecie o tym myslec,To nie jest az tak straszne jak wyglada.Oby tylko dlugo sie nie meczyc ;-)

STO LAT! STO LAT! NIECH ZYJE ZYJE NAM! PUCHATKA:-)
bo080-d.jpg

ja też przyłączam się do życzeń

PUCHATKO !!!!!!!!!!!!!!!!!!
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ NAJ
NIECH TEN ROK PRZYNIESIE CI NAJCUDOWNIEJSZE CHWILE:-)

Mam do Was prośbę, nie mogę znaleźć tego linka o pieluchach tetrowych, nie pamiętam która z Was ją pokazywała, jak znajdziecie ją na naszym wątku majowy, to wstawcie proszę na ten wątek główny. Ja już wszystkie przeleciałam nasze wątki i nie wiem gdzie są te tetrówki:baffled:

A jesli chodzi o ten "pierwszy" drugi raz po pologu to jest tak dziwnie bo to jeszcze troche te krocze jest obolale ale napewno nie jakas studnia bez dna! Wrecz przeciwnie,ja sie tego balam ze jak urodze to wszytsko mi sie tam rozszerzy na stale ale nie:tak:wraca wszystko do swoich rozmiarow,a na poczatku to az jest bardzo ciasno:-p:-p:-p:-p

reklama
Do góry