reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Majóweczki 2008

Napisalam do administartora od dostep dla kolejnych majoweczek :)

A u mnie za oknem slonce!!!!!!!! Co prawda czasmi wyglada ale jednak i sniegu tez juz nie ma na szczescie.

reklama
Właśnie Madamagda, ja tez się zastanawiałam na jakich jesteś studiach, o czym piszesz prackę??

Hej majoweczki :-) Widze,ze chyba w calej Polsce dzis kiepska pogoda.
Ja w koncu spalam dzis w swoim lozeczku a nie w tym szpitalnym :-). Ale kondycje to mam fatalna przez to kilkudniowe lezenie,wczoraj tylko na 10 min na spacer wyszlam a dzis mnie nogi bola tak jakbym caly dzien wczoraj biegala.

Madamagda zycze powodzenia i weny tworczej w pisaniu pracy :-)

Agusiaa to dzisiaj okazja do imprezowania bo studnioweczka :-)

Ola moze to w Zielonce jest taki sposob wychowywania dzieci,ze nic rodzicom nie pomagaja :baffled: Moja tesciowa tak wychowala corke i syna i meza,ze ona jest jak to okreslam " wielofunkcyjnym robotem" .Dzieci dopiero w wieku ok 30 lat troche sie usamodzielnily.Dla niej bylo wielkim szokiem jak kiedys moja mama przyjechala i powiedzialam mezowi,zeby posciel dla niej przygotowal.Tesciowa to skomentowala slowami "no jak to zeby chlop sie posciela zajmowal":confused:

Witam słonecznie, mimo tej beznadziejnej pogody.
Dziubek pisz koniecznie, jak już będziesz po usg:tak:.

Jak ja miałam ostatnio usg, to mi się termin porodu przesunął o tydzień do przodu, bo usg liczy chyba termin na podstawie wielkości dzidziusia, chyba. I wyliczyło mi na 6 maja, zamiast na 14 maja. I wiecie co, jeśli okaże się, że mam mieć to cc, to przecież zawsze robią ok 1-2 tyg przed terminem. Jeszcze wyjdzie na to, że będę kwietnióweczką a nie majóweczką, buuuuu:sorry2:

Aurelia nie przejmuj sie.Mysle, ze na pewno wsrod nas sie trafia i kwietniowki i czerwcowki.Oby tylko sie zadna nie rozdwajala w lutym czy marcu.

Czesc Kobitki :-)
Ja tez dzis ide do lekarza na 16, w nocy prawie nic nie spałam a z racji tego ze jakies dziwne bóle mnie dopadły w dole brzuszka :-( a teraz to tak twardnieje co jakis czas, powiem o tym lekarzowi, mam nadzieje ze nic złego sie nie dzieje...

Puchatka - co do plci, my tez jeszcze staramy sie bezosobowo bardziej, bo niby dziewczynka, ale tez nie na 100%. Coprawda Maz jak z brzusiem rozmawia, to mowi juz Maja.:-D

Co do chorych Mezow to sie zgodze... lekkie przeziebienie, a oni sa juz umierajacy.... no ale coz, trzeba to jakos przezyc.

Agusia - no z tym spaniem, to pewnie dopiero gdzies za 3 lata najwczeniej sie wyspimy.;-) U mnie dzis tez 100, ciekawe ktora z nas jako pierwsz sie rozdwoi.:-D

Aurelia - u mnie tez za kazdym razem z USG inny termin wychodzi... a z cyklu, to moja ciaza jest 4 tyg. starsza, wiec wychodziloby, ze jestem juz w 40 tyg.!

Ja uciekam na zakupy z Siostra, musze znalezc prezent dla swojego Taty na urodzinki... nie wiem, ale wydaje mi sie, ze kobiecie jest latwiej kupic prezent, z ktorego bedzie zadowolona, niz mezczyznie...

MM, może to faktycznie syndrom Zielonki ;-) No cóż ja jestem z Konstancina, i bardzo sobie chwalę pomoc Maksia i niech już mu tak zostanie!

Aurelia, w zasadzie do ustalenia terminu najbardziej miarodajne jest to usg w okolicy 12-14 tygodnia, chociaz w przypadku cc nie wiem, moze stosuje się ostatnie.... Ale i tak nas chyba nei opuścisz????

reklama
OlaK. no coś Ty! jak mogłabym Was opuścić?? Jesteście dla mnie jak najlepsze przyjaciółki przecież:-). Nigdy w życiu!!!!!!!;-)Jestem majóweczką i koniec kropka.

Do góry