reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

reklama
Szopek - co do linku, faktycznie... teraz jestem w pełni przygotowana do macierzyństwa.;-)

Anusiasac - ja tez wlasnie skonczylam porzadki. Zastanawiam sie nad tym mycien okien - mi lekarz powiedzial, ze takich prac domowych nie powinno sie w ciazy wykonywac, ale jesli moge plywac godzine na basenie np. to chyba zmys\cie okien czy podlog nic mi nie zaszkodzi.

Straszna pogoda - nie wiem czy u Was tez tak mocno wieje. Bylam na spacerku rano z Mezem.. moze zime nam w koncu przywieje?

Łania_W czytałam jakiś czas temu w gazecie dzieciowo- mamowej ( nie pamiętam tytułu) o faktach i mitach w ciąży. Ginekolog obalał lub potwierdzał. I z oknami to był fakt. Kobieta nie powinna wieszać firanek, myć okien itp. Po pierwsze wysokość i możliwość upadku. Po drugie- można sobie jakieś mięśnie naciągnąć które przytrzymują macice ( mogę coś mylić ale chodzi o sam sens). Rzecz w tym , żeby nie sięgać na silę, nie podnosić za długo rąk... Jakoś tak...

hej dziewczyny
ta stronka jest niesamowita hehehe a my dzis z mezem tak sie nudzimy ze chodzimy tylko do kuchni i z nudow co chwile cos jemy...i spijamy mase herbaty
a nie da sie nigdzie wyjsc bo jest tak zimno.. i bardzo wieje az swista mi w oknach...
a ja nie chce ryzykowac wychodzac bo dopiero co bolaly mnie nerki.. a mala dzis jest bardzo grzeczna...

jesteśmy już spowrotem :-) u siebie w domku najlepiej:-)

a ja dzisiaj cały dzionek przeleżałam na łóżeczku u mamy :tak: i robiłam sobie na drutach ;-) kończę właśnie sweterek :-) jak zrobię to wstawię zdięcie :tak:

zdążyłam już ugotować zupkę na jutro i mam już z głowy tylko drugie zosatnie do przygotowania ;-) nio i sałatkę mam zamiar zrobić bo teściowie przyjeżdżają jutro na wizytę :-D

agusia i Łania - gratulacje dziewuszek :-)

cfcgirl - przytulam cię do serduszka :happy2:

Polka - :-)

Gzresiu- ucałuj żonę i powiedz jej że trzymamy za nią i dzidziusia kciuki :-) i napewno będzie dobrze :tak:

dziubek - witaj i pisz w miarę często co u was słychać :-)

szopek - niezła instrukcja :-p

Łania - u Mnie tak wieje że nawet telewizji nie da się oglądać bo kanały uciekają:confused:

anusia - Ja też nie mogę doczekać się remontu pokoju :tak: ale czekam na pieniądze z ZUS-u i jakoś nie przychodzą :-:)dry:

zdróweczka dla chorych :-)

przepraszam że nie wszystko przeczytałam i nie poodpisywałam na wszystkie wasze posty :-( ale tyle tego jest że :szok:

zmykam się kompać i do spania :tak: kolorowych snów :-)

A mi dzis odbilo i udowadnialam kuzynce,ze nie tylko male dzieci jak jej 2.5 letnia bratanica sa w stanie siegnac paluchem u stopy do czola.No i udalo sie tylko po jakichs 20 min po tym troche mnie podbrzusze zaczelo bolec.Taka stara i taka glupia jestem

Witam Was, dziś tak późno bo cały dzień byłam zajęta. Powiem Wam, że byłam Ikei żeby zobaczyć łóżeczka i wyposażenie do nich, no i się zdziwiłam:baffled: bo dla noworodków NIE MA NIC!!!!! szkoda czasu i nóg. Są fajnie pokazane pokoiki lecz dla starszych dzieci i jest na czym oko zawiesić:tak:. No ale na to to trzeba będzie jeszcze poczekać;-). Dobranoc:-)

hej ja dzis wrocilam o 16 dopeiro ze szkoly puzniej bylam u brata dostalam mase ciuszek w najmniejszych rozmiarach kaftaniki komplety spiochy itd itd wszystko sliczne zadbane teraz juz nie musze kupowac ech... troche szkoda bede kupowac juz wieksze na ok 6mc nawet takie ciuszki do roczku bo nie wiadomo jak maly bedzie rosl a troszke ciuszkow nie zaszkodzi jesc nie beda wolac :-) a cos kupowac musze bo oszaleje

Życze zdrowka jutro wieczorkiem usiade i nadrobie wszystko obiecuje papa ide odpoczywac bo caly dzien albo na siedzaca albo na stojaca musze polezec juz bo zmeczona jestem \buziaki gorace

reklama
Witam wieczorową porą.
To cud, że mnie jeszcze nie wywiało... Wieje że szok! A wcześniej zanim zaczęło walić śniegiem z deszczem to błyskało i grzmiało. Istny horror.

Moje maleństwo usnęło bez kąpieli. Już była taka zmęczona i pełna wrażeń, że padła przed 22gą, co jej sięrzadko zdarza. Były u nas bliźnięta niemowlaczki 8-miesięczne.

Wy tu o wózkach piszecie i łóżeczkach a ja mam spokój. Po Ani mam z Deltima x-landera XA (z którego jeszcze korzysta jak jedzie z babcią na zakupy) i parasolkę z Deltima Kazoo. A wybraliśmy Deltima z prostej przyczyny - produkują go w mieście, w którym mieszkam więc blisko do salonu miałam i do serwisu (na szczeście z serwisu korzystaliśmy z powodu jakiejś pierdoły, nic poważnego). Teraz te x-landery fajniejsze robią (nie wiem, czy poprawili regulację oparcia ale zrobili regulowany podnóżek). Wiem, że to nie ten wątwk, ale tak przy okazji wspomniałam :-).

Do góry