reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

To i ja dorzucę swoje trzy grosze żalu, byłam dziś u lekarza i niestety skończyło się na antybiotyku, niestety, to już nie przeziębienie.
Trzymajcie się wszystkie cieplutko.

reklama
Witajcie majóweczki!
Widzę że dzisiaj tutaj pustawo, wszystkie chore biedaczyska.
Własnie zadzwoniła do mnie koleżanka, ta o której wam opowiadałam że sie dowiedziała w 6 m-cu że jest w ciązy. Urodziła 3 tygodnie przed terminem.
Jak pojechała do szpitala z bólami kręgosłupa lekarze powiedzieli że za minimum 2 tygodnie akcja się rozkręci, ona się uparła że napewno już dzisiaj urodzi i rzeczywiście, bez bóli żadnych, no prócz kręgosłupa.
Ma śliczną córeczke z długimi nózkami, na drugi dzień przyszedł do niej lekarz na obchód i powiedział że chyba pomylił sale, bo ona wogóle nie wyglądała jakby dzień wcześniej rodziła dziecko.
Umówiłam się z nią na kontakt do znajomej położnej, mówiła że wystarczy że zapłacę 600 zł a mam takie luksusy i wspaniałą opiekę, własną salę na poród rodzinny. Będę rodzić na Kamińskiego, to już postanowione!
Byłam na inspekcji u męża;-), jestem normalnie w szoku co oni tam zrobili. Mój mąż to ma jednak głowe do takich rzeczy, troszke posiedziałam i nawet pometkowałam cyferki metalowe, jutro tez pojadę, mogę sie im na coś przydać.
Mąż sie cieszył że przyjechała i go pochwaliłam, od razu chce mu sie pilnie pracować.
Ależ tam teraz ładnie, ściany w końcu mają kolory, a towar właenie wykładają. :-)
W poniedziałek otwarcie :szok: ciekawe czy zdążą.

A mnie wczoraj zaczął twardnieć brzuszek, tuż pod pępkiem troszkę się zmartwiłam, ale to chyba normalne bo macica ternuje, tak sobie to tłumaczę, ale w poniedziałek idę do npowego lekarza ciekawe co powie.

Zwolinka dobre ze cie w koncu ktos wysluchal.No ja tez mam telefon do lekarza gina z Bielanskiego z polecenia.Mam do niego zadzwonic.isc na wizytke jesli chce byc przyjeta na porodowke :) No w przyszlym tygodniu potaram sie umowic z nim na wizyte i sie zorientuje dolkladnie co i jak z tym Bielanskim....
Aurelia no i dobrze w sumie,antybiotyk ci pomoze i nie bedeiesz sie tak meczyc bidulko...
Kamilka i Magdalena wspolczuje wam tej rwy kulszowej....mnie odpukac troszke sie uspokoilo.
Karola biedny synek,oby juz sie nie meczyl biedaczek:)

Moja na szczescie nie miala problemow z zabkowaniem czego i wam zycze!A moj maz mnie zaskoczyl ! Wszystkim znajomym rozpowiada o potrzebie przekazania 1 % dla Malwinki! A sa to znajomi co maja swoje duze i male firmy i chetnie chca sie przylaczyc! W poblizu wszyscy sklepikarze tez pomoga jak i inne punkty jak warsztaty samochodowe ktore sa obok nas.Jestem pod warazeniem! On tez przezywa smierc Majeczki i bardzo chce pomoc teraz Malwince.Choc moze jej uda sie pomoc :)

Jestem po wizycie.
Niedobra wiadomość - szyjka się skróciła.:wściekła/y:
Równie nieciekawa wiadomość - zapalenie pochwy :-(
Wspaniała wiadomość - nasza kruszynka ma pupcie dziewczynki. Do przyszłej wizyty jeśli nie zstąpią jąderka to ową dziewczynką już pozostanie!:-):-):-):-):-)

Karola - u nas dolne trójki się wyrzynają - rozumiem Cię doskonale :sorry2:
Zwolinka - teraz już będzie dobrze :tak:

Cześć Dziewczyny!
Agusia - gratuluje dziewczynki, to bedzie parka.:-)
Ja wczoraj bylam na usg - wszystko w porzadku i lekarz powiedzial, ze raczej dziewczynka, ale z tymi dziewczynkami to chyba nic pewnego.;-)

Łania - no właśnie się zastanawiałam co tam u Ciebie wyszło wczoraj na usg bo chyba nie dałaś znać. Zgadzam się z Tobą - z dziewczynkami trzeba ostrożnie, lepiej za bardzo nie przyzwyczajać się do tej myśli, ale ja tak bardzo bardzo czekałam na to aby usłyszeć, że to właśnie dziewczynka:tak:

Zwolinka termin na lipiec jest po prostu rozbrajajacy.Niezle poczucie humoru maja.Jakie badania robilas na niedoczynnosc tarczycy??Samo TSH??Czy cos jeszcze??
Agusiaa i Lania gratuluje dziewczynek :)
Ja sie wlasnie obzarlam nalesnikami z dzemem :))

Gratululuje kolejnych dziewczynek! Juz ich i tak jest spora przewaga w maju nad chlopcami :)
Mm81 ale mi narobilas smaka na nalesniki!

Witajcie:-)
Dołączam do grona zasmarkanych:-(Dziś ledwo mówie i katar mam kilometrowy.Normalnie porażka.Brzuszek na szczęście cały i zdrowy Sonia grzecznie siedzi i kopie mame jak szalona:-)Pewnie tańczyć bedzie lubiała jak ja:-)
Jak sobie pomyśle, że musze wracać i znów się kłaść to mi się odechciewa:-(

reklama
Agusia - no nie odzywałam się jakiś czas. Natomiast co do tych dziewczynek, to wszyscy mi mówią, żeby się tak nie nastawiać za bardzo, bo na usg w 30 tyg. albo przy porodzie dziewczynka się w chłopaka zamieni.;-) Ciekawe jaka jest ilość pomyłek. Ja z Mężem myśleliśmy, że raczej chłopak będzie, bo tak nam wszyscy mówili... no ale najważniejsze, że zdrowe.:-)
mm - smacznego i dziekuje.:-) ja wlasnie zajadalam sie nutella!:tak:

Do góry