reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Majóweczki 2008

Kamilko 26 stopni to jest upal i tylko na czas kapiel mozesz tak zrobic ale normalnie to gora 22 stopnie wystarczy a w nocy kolo 20.Naprawde nie ma co przegrzewac dziecka.U nas odpoczatku dziecko chowane w takich temperaturach a w nocy nawet kolo18 mielismy czy mamy.Moje dziecko nie choruje i nie chorowalo,moze ze dwa trzy razy miala jakis katarek .

reklama
Moim zdaniem macie pelne prawo otrzymac kopie dokumentacji z wizyt u tego goscia.Ewentualnie moga sobie zyczyc oplaty za ksero ale powinni Wam wydac wypis z przebiegu wizyt.Lekarza z Poznania niestety nie znam ale moze poczytajcie na forum,na str gazety np jest chyba wiele wpisow przynajmniej jak ja szukalam kogos z kr,warto tez popytac znajomych i rodziny bo nawet jesli sami nie maja nikogo do polecenia to moze ich znajomi kogos poleca.

wiesz Iwonka ja jednak wole zeby w tych pierwszych dniach czy tyg jedanka bylo cieplo nawet ok 23 czy 25 stopni zeby mozna bylo dziecku dac nawet pokopac lub przewietrzyc pupe a u nas jest np w pokoju 16st jak sie grzeje a jak sie wylacza ogrzewanie to nawet 12 to jest za zimno a kwiecien maj moze sie zdarzyc jeszcze zimno....

Szwarou normalnie szok z tym waszym lekarzem! Ale powiem Ci, że ja podczas ciąży zmieniłam lekarza prowadzącego, fakt, że z prywatnego na kolejnego prywatnego, ale poprzedni lekarz oddawał mi moje wyniki badań. Tzn kserował sobie, a oryginały mi oddawał. To samo jest teraz, wyniki są moje a lekarz sobie tylko przepisuje do karty!!:tak: Chociaż te najwazniejsze powinny być wpisane do karty ciązy Twojej dziewczyny, ja przynajmniej tak mam. Mój poprzedni ginekolog tak mnie stresował, że spadłam z wagi sprzed ciąży, natomiast obecny działa tak kojąco i uspokajająco, że aż się wierzyc nie chce!:-) Gada do mojego brzuszka, jak bada i mówi "cześć maluszku" a ja się śmieję!!!
Dziewczyny mają racje, nie ma na co czekac, trzeba zmineić lekarza i to jak najszybciej, tymbardziej że powinniście mieć teraz wykonywane usg połówkowe, bardzo ważne badanie:wściekła/y:.

Iwonka jestem za utworzeniem takiego wątku tylko dla nas, sama się zastanawiałam, czy mądrze robię opowiadając to wszystko...:confused:

A mój J był przed chwilą u mnie, skruszony i pokorny. Obiecał,że porozmawia ze swoją byłą, co planuje, bo tak się życ nie da. Mam nadzieję, że dotrzyma obietnicy...:baffled:

Kamilka, z tym praniem to przegięcie lekkie, o wszystko masz sie pytać?? Trzeba usiąść i ustalić, co jak i kiedy, nie widzę innego wyjścia. W kazdym bądz razie, trzymam kciuki za Ciebie i za siebie, żebysmy dały radę.

Iwonka ja jestem za watkiem zamknietym, bo raz ze sie duzo sobie zwierzamy a dwa duzo z was wkleja zdjecia swoje itd ( nawet ja zdecydowalam sie ):-) tylko o co chodzi z tym zmniejszaniem zdjec.??

RANY CO SIE DZIEJE czy ci lekarze na glowy poupadali mowic kobiecie w piatym mc ciazy o kludce na lodowke co za idiotyzm !!!

Kamilka wiesz wydaje mi sie ze Iwonka ma racje, no ale latem temperatura u was w pokoju nie powinna byc tak niska mimo ze na dworzu nie bedzie upalnie, przeciez w wiekszosci domow itd ogrzewanie o tej porze jest wylaczone a kobitki jakos radza sobie bez ogrzewania elektrycznego ( jest okropnie drogie) U nas jest piec centralnego ogrzewania zakrecamy kaloryfery i mamy ciepla wode tylko (tak jest latem ), ale jak bedzie dzidzius i bedzie czas kapania to sie odkreci tylko w lazience grzejnik wydaje sie mi ze mamy konfortowe rozwiazanie

ach zapomnialalam jutro mam wizyte u lekarza zaczynam sie troche niepokoic, ale przed ta wizyta jestem spokojniesza niz przed ostatnia.

Witajcie majóweczki
Szwarouzmieniajcie lekarza jak najszybciej. Jejku trafiliscie na jakiegos nienormalnego lekarza.
Kamilkowspółczuję miec takich tesciów to chore. Zamiast opiekowac sie Tobą i pomagac Ci robią problem z byle powodu.

reklama
Wróciłam od lekarza, dziewuszce nie urósł ogonek więc potwierdza się że będziemy mieli córkę:-):-):-). Dostałam zwolnienie na 2 tygodnie narazie, ale 14 stycznia kazał przyjść na połówkowe to wypisze na resztę tygodni.
Widziałam dzieciątko już jest takiiee duże że nie zmieściła się na USG.
Byłam też u mojego męża w pracy, cieszył się jak dziecko, koledzy zresztą też bo przywiozłam obiadek. Kazali mi przyjechać jeszcze jutro ale ja zrobiłam już teraz na jutro dla nich spaghetti także mąż im zawiezie rano to sobie odgrzeją

Do góry