reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Majóweczki 2008

Ola jak najbardziej jestem za tym zeby sie kiedys spotkac jak juz tu zamieszkam na dluzej,bo na razie jak tu wpadam to albo leze chora albo mam duzo rzeczy do zrobienia.
Kamilka nie pozwol zeby zwlaszcza jak jestes w ciazy tesciowa Cie tak nie traktowala.Ja nie wiem jak niektore baby moga byc takimi potworami.
Iwonka nie wiedzialam ,ze mozna miec jakis watek na ktory tylko my bedziemy mogly wchodzic.To jest pierwsze forum na ktorym sie udzielam.Rzeczywiscie masz racje, ze piszemy o naszych osobistych sprawach wiec moglybysmy sie z tym ograniczyc do naszego grona.

reklama
Iwonka zapomnialam o tej stronie, ktorej link podalas.Czytalam kiedys ten ranking.Dzieki za przypomnienie go.Ja nie wiem czemu ale w ciazy moj mozg pracuje zupelnie inaczej,ciagle o czyms zapominam i mam problemy z koncentracja.

Szwarou- wiesz co tak to jest idac na fundusz maja ludzi kolo dupy dlatego na waszym miejscu wydlabym nawet te 70-100zl za wizyte i usg i sie wszystkiego dowiedziala!!!!!!!! lekarz nie powinien sie tak zachowac ,nmnie tez tak jeden potraktowal ym bardziej ze wzial 100zl za samo usg a nic mi nie powiedzial a o co zapytalam mowil ze co bedzie mi mowil jak i tak nie bede wiedziala o co chodzi i zrezygnowalam i tez wyszlam z placzem a twoja dziewczyna duzo nie przytyla ten tekst z lodowka byl bardzo hamski bo ja mam juz 10 na+ i lekarz nic nawet jeden niepowiedzial mi do wagi :baffled::baffled: a na twoim miejscu jak z nia byles to bym zjebala tego lekarza i powiedziala ze wyrobisz mu juz niezla opinie!! bo to wszystko dla was ciebie zony i dziecka!!!

Szwarou jestem w szoku! Po pierwsze kiedys uwazano ze powinno sie miec pelny pecherz do badania usg al;e teraz to juz sie nie praktykuje bo nie potwierdzono zwiazku...Po drugie 3-4 kilo to jest dobry wynik ja mam podobny:)Po trzecie jak najszybciej zmiencie lakarza.Badanie ginekologioczne nie trzeba robic przy kazdej wizycie ale wy powinniscie miec juz teraz drugie wazne usg polowkowe a w 12 tygodniu pierwsze wlasnie z przeziernoscia karkowa......Od panstawa sa refundowane 3 takie badania dla kobiet wiec w czym problem robi ten gin,ale nie ma co jak najszybciej zmiencie lekarza./Szkoda waszych nerwow a przede wszystkim zony.

Iwonka zapomnialam o tej stronie, ktorej link podalas.Czytalam kiedys ten ranking.Dzieki za przypomnienie go.Ja nie wiem czemu ale w ciazy moj mozg pracuje zupelnie inaczej,ciagle o czyms zapominam i mam problemy z koncentracja.
Ja tez i to bardzo czesto:tak::-p:-p:-):-):-):-):-):-)

Szwarou rowniez uwazam,ze powinniscie zmienic lekarza i domagac sie tego refundowanego usg lub wydac kase i isc gdzies prywatnie.Ja przez 25 dni przytylam 3 kg i rozumiem zdziwinie na twarzy mojej gin,ale w sumie juz mam 6.5kg na plusie w 22 tyg.Wiec nie wiem co to za lekarz,ktory uwaza ze w 20 tyg te 3 czy 4 kg to za duzo.A przeziernosc karkowa bada sie ok 12 tyg,a teraz ok 20 sprawdza sie wszystkie narzady wewnetrzne,glowke,kosci itd i jest to bardzo wazne badanie.

Szwarou, im szybciej zmienicie lekarza tym lepiej. Znów się niestety potwierdza, że nieważne że płacisz składki, i tak do lekarza trzeba iść prywatnie :-( Mało, że czujecie się niekomfortowo chodząc do tego palanta, to jeszcze nic nie wiecie o stanie dziecka, nie bada Twojej Beaty... karygodne!!
3-4 kg to jest naprawdę w porządku wynik, naprawdę nie rozumiem komentarza tego lekarza... :baffled:

jak rozumie to nie sa badania ktore mozna wykonac przez usg dopochwowe

jestem w trakcie szukania - ale normalnie masakra znalezc kogos zaufanego a nie jakiegos konowala. Juz sie do jednego zapisalismy tylko czy on bedzie mial wszystko czego potrzebuje (wyniki badan itp) W karcie ciazy jest tylko 4-5 wpisow

Czy mozemy wyciagnac wyniki badan z kartoteki??
Dzis slyszalem przez przypadek ze gdy ktos leczy sie prywatnie to moze wziac kartoteke a jak na fundusz to nie bo NFZ wymaga od placowek pelnej historii czy cos takiego

wiecie co zastanawiam sie nad jeszcze jedna wazna sprawa a nie mam pojecia jak ja dojde z tesciowa do porozumienia chodzi o ogrzewania jak ja juz urodze to podejrzewam ze beda juz grzejniki zakrecone albo akurat wylacza... a dziecko musi miec cieplo powinna byc temp 26 st w pomieszczeniu a nie mowic o kapaniu... tylko ona chyba tego nie rozumie bo mowi ze przesadzam.... tym bardziej ze jest teraz zimno bo chyba okno nie jest dobrze uszczelnione bo wieje az sie firanka rusza...a ona nie da grzac wiecej jak na 3 wiec jest zimno a jak bedzie dziecko to bede musiala dogrzewac piecykiem zeby bylo cieplo a ona chyba dostanie szalu bo ile my za swiatlo zaplacimy??:confused:

reklama
jak pojdziecie do innego lekarza i madrego a nie palanta to wam da skierowanie na wszytskie badania tylko musicie mu powiedziec o wszystkim jak was potraktowano a on juz wszystko wam zleci i bezplatnie...a teraz i tak musicie isc jak najszybciej gdzies bo to badanie polowkowe jest bardzo wazne i chociaz jego nie warto przegapic

Do góry